Van Bommel elnézést kért a madridi szurkolóktól

Vágólapra másolva!
2007.02.21. 12:03
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi esti összecsapásai közül a hagyományok miatt kiemelkedett a német Bayern München madridi vendégjátéka. A Real gólokban gazdag mérkőzésen egygólos előnnyel várhatja a visszavágót, de a bajoroknak már egy 1-0-s siker is továbbjutást érhet. A párharcban akár döntő jelentősége is lehet Mark van Bommel 88. percben lőtt góljának.
Raúl kéri számon Van Bommelen a gólöröm utáni ünneplését
Reuters
Raúl kéri számon Van Bommelen a gólöröm utáni ünneplését
Raúl kéri számon Van Bommelen a gólöröm utáni ünneplését
Reuters
Raúl kéri számon Van Bommelen a gólöröm utáni ünneplését

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Persze, amit gólörömében tett, amiatt a madridiak aligha fogadták kegyeikbe, a németek pedig magyarázkodatnak…

Mindenek előtt persze maga az érintett, Mark van Bommel. A holland középpályásról annyit elöljáróban mindenképpen illik megjegyezni, hogy az előző szezonban még a Barcelona alkalmazásában állt, még az sem elképzelhetetlen: „mutatványa” egy azóta húzódó ügy rossz lereagálása volt részéről.

„Nincs semmilyen rendezetlen, függőben maradt „ügyem” a madridi szurkolókkal - próbálta magyarázni a „bizonyítványt” a holland légiós -, de ugyanezt elmondhatom a játékossal kapcsolatban is. Nem tudok elfogadható magyarázatot adni a történtekre, de amikor egy ilyen fontos mérkőzésen és egy ilyen fontos gólt szerez az ember, akkor ott könnyen túláradhatnak az érzései. Ettől persze ez még elfogadhatatlan, így hát meg kell követnem a madridiakat: elnézésüket kérem!”

Van Bommel a Barcelonával BL-t és bajnoki címet nyert az előző idényben, de nem tudott gyökeret ereszteni a kezdőcsapatban - pedig Xavi sérülése miatt hónapokon keresztül lehetősége volt a bizonyításra -, és ő sem érezte túl jól magát.

Játéka nem illett a Rijkaard-csapat szerkezetébe, sokszor idegenül mozgott, ezeket a kritikákat később ő maga is kénytelen volt elismerni.

A nyáron végül a Bayernt választotta új állomáshelyéül, hogy betöltse a Ballack távozása után a középpályán támadt űrt.

Van Bommel viszont a bajoroknál sem számít egyelőre meghatározó embernek, ennek megfelelően nem is bizonyított. Meg sem közelíti azt a formáját, amelynek köszönhetően a Barcelona 2005 nyarán leigazolta, miután tavasszal a holland PSV-vel BL-elődöntőig verekedte magát.

A madridi mérkőzésen Van Bommel elsősorban arrogánsnak tetsző megmozdulásaival tűnt ki, mint sem játékával, bár szépségdíjas gólja valóban futballra emlékeztetett és klasszist sejtetett. Az első félidőben azonban a már elgáncsolt, földön fekvő Beckhamet, már a játékvezető sípszót követően például fejberúgta labdával.

Az angol persze azonnal „harapott”, de a madridi közönségnek sem igazán tetszett, hogy egyik kedvencét ilyen sportszerűtlenség érte.

EMLÉKEZTETŐ

REAL MADRID - BAYERN MÜNCHEN 3-2 (3-1)
Helyszín: Madrid
Nézőszám: 79 000
Játékvezető: Frank de Bleeckere (belga)
Asszisztensek: Peter Hermans, Walter Vromans (belgák)
A KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID BAYERN MÜNCHEN
1 Casillas 1 Kahn
38 Torres 2 Sagnol
5 Cannavaro 3 Lúcio
21 Helguera 5 Van Buyten
3 Roberto Carlos 21 Lahm
23 Beckham 17 Van Bommel
16 Gago 23 Hargreaves
14 Guti 6 Demichelis
7 Raúl 31 Schweinsteiger
20 Higuain 10 Makaay
17 Van Nistelrooy 11 Podolski
Vezetőedző: Vezetőedző:
Fabio Capello Ottmar Hitzfeld
Gólszerző: Raúl (10., 28.), Van Nistelrooy (34.) ill. Lucio (23.), Van Bommel (88.)
Csere: Demichelis helyett Szalihamidzsics (46.), Higuain helyett Robinho (53.), Roberto Carlos helyett Raúl Bravo (59.), Podolski helyett Pizarro (61.), Schweinsteiger helyett Scholl (79.)
Sárga lap: Demichelis (39.), Schweinsteiger (56.), Hargreaves (60.)
---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik