Ronaldinho varázsolt, a Barca továbbment

Vágólapra másolva!
2006.12.05. 22:48
Parádés első félidei játékkal jutott tovább a címvédő FC Barcelona a nyolcaddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a katalán fővárosban 2-0-ra legyőzte a Werder Brement. A Barca a Chelsea mögött csoportmásodikként lépett a 16 közé, míg a német csapatnak maradt az UEFA-kupát jelentő harmadik hely. A találkozón a brazil Ronaldinho csodálatos szabadrúgásgóllal szerzett vezetést, majd Eidur Gudjohnsen növelte az előnyt, és ez maradt a végeredmény.
Ronaldinho újabb párját ritkító találattal örvendeztette meg a katalán publikumot
Reuters
Ronaldinho újabb párját ritkító találattal örvendeztette meg a katalán publikumot
Ronaldinho újabb párját ritkító találattal örvendeztette meg a katalán publikumot
Reuters
Ronaldinho újabb párját ritkító találattal örvendeztette meg a katalán publikumot

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 6. FORDULÓ

Helyszín: Barcelona, Camp Nou
Nézőszám: 96000 néző
Játékvezető: Massimo Busacca (svájci)
Asszisztensek: Francesco Buragina, Matthias Arnet (svájciak)
A KEZDŐCSAPATOK:
FC BARCELONA WERDER BREMEN
1 Valdés 18 Wiese
11 Zambrotta 8 Fritz
5 Puyol 29 Mertesacker
4 Márquez 4 Naldo
12 Van Bronckhorst 5 Womé
3 Motta 22 Frings
24 Iniesta 20 D. Jensen
20 Deco 24 Borowski
8 Giuly 10 Diego
10 Ronaldinho 11 Klose
7 Gudjohnsen 23 Almeida
Vezetőedző: Vezetőedző:
Frank Rijkaard Thomas Schaaf
Gólszerzők: Ronaldinho (13.), Gudjohnsen (18.)
Csere: Motta h. Thuram (63.), Iniesta h. Xavi (73.), Giuly h. Ezquerro (85.) ill. Klasnic h. Almeida (71.), Womé h. Hunt (80.)
Sárga lap: Puyol (48.), Motta (52.), ill. Womé (75.), Frings (77.), Diego (91.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Fertály óráig sem bírta megállítani a Werder Bremen a Barcelonát a Camp Nouban, amelynek majdnem százezer néző töltötte meg a lelátóit. A meccs előtt nagyon fogadkozó németek a 13. percben kapitultáltak, amikor Ronaldinho újabb hihetetlen góllal gazdagította szépségdíjas találatainak egyébként is színes gyűjteményét.

Az aranylabdás zseni az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt szabadrúgást 19 méterről úgy gurította be laposan a bal alsó sarokba, hogy tudatosan a sorfal közepén felugró játékosok alatt lőtte el a labdát (1-0).

Ha klub- és futballtörténeti párhuzamokat akarunk vonni, akkor meg kell említenünk Ronaldinho honfitársát, Rivaldót, aki hat évvel ezelőtt a milánói San Siróban egészen hasonló gólt rúgott – szintén tudatosan – az AC Milannak.

A történelem lapjairól vissza a pályára, hiszen öt perccel később növelte előnyét a Barcelona. Ki más lett volna az egyik főszereplő, mint Ronaldinho, aki pazar labdát adott a Wome mögött, a jobb szélen kilépő Giulynek, a francia azonnal középre passzolt, és Gudjohnsennek már nem volt más dolga, mint hogy közelről a kapuba passzoljon.

A szűkszavú összefoglalóban is mindenképpen meg kell említeni még egy jelenetet az első félidőben, hiszen a 35. percben Gudjohnsen megmozdulása is gólt érdemelt volna. Az izlandi csatár finom húzásokkal kicselezte az egész Werder-védelmet, a befejezésnél azonban nem volt szerencséje: a lövése a bal kapufát találta el. Giuly a kipattanót könnyedén az üres kapuba passzolhatta volna, ám ordító helyzetben mellé belsőzött.

A szünet után Gudjohnsen hagyott ki ismét egy óriási gólhelyzetet, majd a 62. percben majdnem szépített a Werder, amikor Daniel Jensen beadásnak szánt emelése a felső lécről vágódott le Almeida elé, ám őt annyira meglepte a hirtelen jött lehetőség, hogy nem tudott mit kezdeni a labdával.

A brémaiak a folytatásban többször is közel álltak a szépítéshez, és ha több szerencséjük van, akár nyílttá is tehették volna az utolsó perceket és a továbbjutás kérdését. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a Barcelona is növelhette volna az előnyét.

A lényeg azonban, hogy a címvédő végül 2-0-ra győzött, és a Chelsea mögött jutott tovább a 16 közé. A katalánok sorozatban harmadszor léptek tovább a nyolcaddöntőbe, és biztos, hogy valamelyik csoportelsővel mérkőznek majd a nyolc közé kerülésért. Ugyanakkor a Werder – amely 2005-ben és 2006-ben ott volt a 16 között – csak az UEFA-kupában folytathatja.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Chelsea 6 4 1 1 10-4 +6 13
2. Barcelona 6 3 2 1 12-4 +8 11
3. Werder Bremen 6 3 1 2 7-5 +2 10
4. Levszki Szófia 6 0 0 6 1-17 -16 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik