Atlétika: több ezren juthatnak el a vb-re a jószolgálati programmal

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 19:41
null
Fotó: Szabó Miklós
Jószolgálati együttműködést jelent be a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság és a Civilút Alapítvány. A kezdeményezésnek köszönhetően többek között nagycsaládosok, állami gondozottak és fogyatékossággal élők ezrei előtt is megnyílik a lehetőség, hogy ott lehessenek nézőként az augusztusi világversenyen. A jószolgálati program nagykövete Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta lesz – tudatta sajtóközleményében a szervezőbizottság.

A budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programjának egyik fontos pillére a társadalmi felelősségvállalás és ezen belül a társadalmi befogadás elősegítése. A szervezők szándéka, hogy Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye mindenki számára elérhető legyen, különös tekintettel nehezítettséggel élő embertársainkra.

Ezen cél érdekében a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság és a Civilút Alapítvány jószolgálati együttműködést indít, amelynek köszönhetően a Civilút Alapítvány közel 50 partnerszervezetén keresztül több ezer nehezített helyzetben élő embertársunk juthat el az augusztusi világversenyre, hogy a helyszínen, a lelátón szurkolva láthassák az atlétika szuperhőseinek versengését. A program többek között nagycsaládosokat, állami gondozottakat és fogyatékossággal élőket érint, de Covid-árvákhoz is eljut a lehetőség.

„Célunk, hogy mindenki a részesévé váljon az eseményeknek, hogy együtt lássuk vendégül a világot. Közösségek építése, közös időtöltés és közös élmények! Erről szól a Civilút Alapítvánnyal kötött jószolgálati együttműködés, ahol az alapítvány mintegy 50 partnerszervezetén keresztül több ezer rászoruló számára biztosítunk ingyenes belépési lehetőséget a világeseményre” – emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik