Atlétikai Eb: rossz hír, Baji Balázst kizárták 60 gáton

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.03.03. 17:25
Baji Balázs kiugrott a rajtnál az elődöntőben, kizárták, így a kiváló formában lévő magyar csúcstartó nélkül rendezik meg a 60 méteres gátfutás péntek esti döntőjét a Belgrádban zajló fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.
MÁRTON ANITA SÚLYLÖKÉSBEN ÚJRA EURÓPA-BAJNOK LETT – RÉSZLETEK ITT!
MÁRTON ANITA SÚLYLÖKÉSBEN ÚJRA EURÓPA-BAJNOK LETT – RÉSZLETEK ITT!

A szabadtéri Eb-ezüstérmes Baji Balázs a közelmúltban kétszer is megjavította az országos csúcsot, érvényben lévő 7.53 másodperces rekordjánál csak a brit Andy Pozzi futott jobbat (7.52) a belgrádi elődöntők során.

„Borzasztóan érzem magam, nem így terveztem, nagyon sajnálom, hogy ilyen korán véget ért számomra az Európa-bajnokság – értékelt az M4 Sportnak Baji Balázs. – Próbáltam higgadt maradni, hiszen láttam, hogy sok a kiugrás. Ez persze nem a véletlen műve, az indítóbírók nagyon sokat kivárnak, és ez nem a versenyt, nem a sportolókat szolgálja. De ez nem mentség, tudnom kellett volna kezelni a helyzetet. Profibb vagyok annál, mint hogy ilyen hibát kövessek el. Hibáztam, ebből tanulni kell, ezzel a puttonnyal kell hazautaznom.”

A versenyszám másik magyar nevezettje, Szűcs Valdó sérülés miatt nem állt rajthoz.

NŐI 60 MÉTER GÁT

Az előfutamban egyéni csúcsot futó Kozák Luca az elődöntő első futamában a délelőttinél gyengébben kapott lábra, s végül hetedik helyen ért célba, 8.14 másodperces idejétől alaposan elmaradva, 8.27-tel.

A második futamban a magyar bajnok Kerekes Gréta jó rajt után erőteljesen futott, s délelőtti idején egy századot javítva 8.23 másodperccel hatodik lett.

A futamokból az első négy került döntőbe, Kerekes 12., Kozák pedig 13. helyen zárt.

NŐI ÖTPRÓBA

Zsivoczky-Farkas Györgyi nagy egyéni csúcsot ért el távolugrásban, így az utolsó szám előtt harmadik helyen áll ötpróbában, melyben a szám másik magyarja, Krizsán Xénia az ötödik.

A riói olimpián nyolcadik Zsivoczky-Farkas 6 méter feletti ugrással kezdett (6.06 m), majd másodikra 6.12-re javított, a legnagyobbat azonban utolsóra tartogatta, amikor 6.38 méterig szállt, s ezzel 969 pontot szerzett. Nála csak az osztrák Ivona Dadic (6.41 m) ugrott nagyobbat a mezőnyben.

A korábban 60 méter gáton és magasugrásban is egyéni rekordot javító Krizsán Xénia 6.09 méterrel kezdett, amin már nem tudott javítani, így 877 pontot gyűjtött.

Négy szám után az olimpiai bajnok belga Naffissatou Thiam (4106 pont) vezet nagy fölénnyel, közel 250 ponttal a második Dadic (3862 pont) előtt, akit Zsivoczky-Farkas Györgyi (3842 pont) mindössze 20 pont lemaradással követ. Krizsán 3739 ponttal az ötödik.

A 800 méteres zárószámot 18.55-től rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik