Atlétika: kihirdették 2017 legjobbjait az év végi gálán

Vágólapra másolva!
2017.12.17. 10:13
Megtartotta hagyományos év végi gáláját a Groupama Aréna rendezvénytermében az idén 120 éves Magyar Atlétikai Szövetség, amelyen a sportág hazai vezetőségén és legjobb versenyzőin kívül részt vett a norvég Svein Arne Hansen, az európai szövetség elnöke, valamint Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

Megválasztották az év legjobb atlétáit, ezen a téren azonban nem volt meglepetés, a férfiak között a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs (Békéscsabai AC, majd Budapest Honvéd), a hölgyek között a világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás Európa-bajnok súlylökő, Márton Anita (Békéscsabai AC) kapta a díjat, a legjobb edző Baji trénere, ifj. Tomhauser István lett.Baji Balázs (Békéscsabai AC, majd Budapest Honvéd), a hölgyek között a világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás Európa-bajnok súlylökő, Márton Anita (Békéscsabai AC) kapta a díjat, a legjobb edző Baji trénere, ifj. Tomhauser István lett.

Érdekes, hogy az utánpótláskorú győztesek a férfiak mezőnyében a kalapácsvetők, ráadásul valamennyien a Dobó SE versenyzői közül kerültek ki, Halász Bence (U23), Rába Dániel (U20) és Varga Donát (U18) egyaránt Németh Zsolt és Németh László tanítványa Szombathelyen.

A nők között a gátfutó Kozák Luca (U23), a távolugró Farkas Petra (U20) és a gátfutó Mátó Sára (U18) nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik