„Még nagyon sok van bennem” – a hétszeres világcsúcstartó Duplantis

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 15:32
Armand Duplantis hamarosan újra világcsúcsot dönthet (Fotó: Getty Images)
Armand Duplantis olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok svéd rúdugró a tokiói „tesztjátékok” után úgy érzi, mintha az első olimpiájára készülne idén Párizsba.

A hétszeres világcsúcstartó szerint – aki jelenleg 6.23 méterrel tartja a férfi rúdugrás világrekordját – a japán fővárosban az olimpia a koronavírus-járvány miatt nagyon stresszes időszakban, ráadásul nézők nélkül zajlott, emiatt egyfajta tesztként csapódott le benne az esemény.

„Párizs teljesen más élmény lesz, és ez nagyszerű. Nagyon izgatott vagyok, és annak is különösen örülök, hogy ott lehetnek a családtagok a lelátón és élőben nézhetik a versenyt” – mondta a 24 éves svéd rúdugró, majd hozzátette, hogy még mindig éhes a sikerre.

„Még nagyon sok van bennem, amit meg akarok mutatni a pályán. Sok magasság van, amit még meg kell ugranom, tovább akarom feszegetni a határaimat, fejlődni és próbálkozni szeretnék, hogy megtudjam, mit tudok kihozni magamból” – hangsúlyozta Duplantis, aki bár már elért mindent a versenyszámában, de még túl fiatalnak tartja magát ahhoz, hogy minden idők legjobbjaként emlegessék.

„Szeretem, hogy esélyes vagyok minden rúdugróval szemben. Úgy érzem, hogy mindig is én leszek a legjobb a pályán, de ennél komolyabban még nem gondoltam bele a dologba” – jegyezte meg Duplantis. Jelezte, túl korainak tartja, hogy a karrierje egészéről beszélgessen, mivel még sok időt szeretne eltölteni a pályán versenyzőként.

A párizsi játékok megnyitójára július 26-án kerül sor, de már 24-én rendeznek sporteseményeket a francia fővárosban. Az atlétikai versenyek augusztus elsejétől a záró napig, 11-ig tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik