Molnár Attila futamgyőztesként elődöntős a fedett pályás vb-n

SZENDREI  ZOLTÁN (GLASGOW) SZENDREI ZOLTÁN (GLASGOW)
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 13:18
Molnár Attila az előfutamban a címvédő Jereem Richardsot is megelőzte (Fotó: Szabó Miklós)
Fantasztikusan sikerült Molnár Attila bemutatkozása a fedett pályás atlétikai világbajnokságon. A 22 éves magyar sprinter futamgyőztesként jutott tovább a férfi 400 méter elődöntőjébe Glasgow-ban.

Molnár Attila a négy előfutamból a harmadikba kapott besorolást, ahol a legjobbnak számító 6-os pályáról vághatott neki a 400 méternek. Sokáig a címvédő Jereem Richards mögött haladt, de az utolsó 50 méteren megelőzte trinidadi riválisát, és megnyerte a futamot.

„Egy ponton kellett egy nagyot erősíteni, hogy arra már ne tudjon reagálni. Ezért 300 méternél tempót váltottam, mert különben beragadok a lelassuló Richards mögött és kiesek. Nagyon elfáradtam, de este már jön a második kör, próbálok annyit pihenni, amit lehet, és kiadni a maximumot még egyszer. Majdnem ugyanolyan érzés ezen a pályán futni, mint amilyen a tavalyi budapesti vb pályáján volt. Hasonló a két borítás, de mivel most használják először, ezért amikor rálépsz, még hallod rajta, hogy nincs betörve” – mondta Molnár Attila, aki 46.52 másodperces eredményével összesítésben az ötödik helyen jutott be a péntek esti elődöntőbe.

Az FTC fiatal atlétáját legközelebb – magyar idő szerint – 22.10-kor láthatjuk a telt házas Emirates Arenában, amikor ismét összecsap világbajnok riválisával. Szintén az ellenfelei között lesz a portugál Joao Coelho és a belga Alexander Doom. Mindkét elődöntőből három-három versenyző jut majd be a szombati fináléba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik