Sport Forum Hungary: Minden idők legsikeresebb atlétikai világbajnokságát rendezte Budapest – Németh Balázs

L. U. M.L. U. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.19. 15:06
null
Németh Balázs büszkén beszélt az augusztusi atlétikai világbajnokságról (Fotó: Török Attila)
Magyarországon rendezték minden idők legsikeresebb atlétikai-világbajnokságát augusztusban – erről Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója számolt be a Puskás Arénában, a Sport Forum Hungary elnevezésű sportkonferencián.

 

A második alkalommal megrendezett rendezvényen megszólalt Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. Vezérigazgatója, aki elmondta, hogy a szervezőbizottság célja az volt, hogy ne csak kilenc napról szóljon a világ harmadik legnagyobb sporteseménye, hanem annál sokkal többről.

„A Hétköznapi Hős program keretein belül megmozgattuk egész Magyarországot, a különböző kihívásokat teljesítő szurkolók pedig féláron látogathattak ki az ország legnagyobb sporteseményére” – kiemelte a Bajnokok termében tartott előadáson Németh Balázs.

A hazai rendezésű atlétikai-világbajnokságra több mint 400 ezer néző látogatott ki, 120 országból, amely a Nemzeti Atlétikai Központ összkapacitásának mintegy 95.5 százalékát jelentette. A szurkolók hatvan százaléka Magyarországról érkezett.

Új kezdeményezés volt a magyar szervezők részéről a Medal Pláza, amely leginkább a mindenkori téli olimpiai éremátadó-ceremóniára hasonlított. A soron következő versenyprogram előtt kivétel nélkül minden versenynapon több ezres tömeg gyűlt össze, így az egyetlen magyar érmes, a kalapácsvető Halász Bence is fantasztikus hangulatban vehette át bronzérmét.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) elnöke, Sebastian Coe a világeseményt követően úgy fogalmazott, hogy a budapesti világbajnokság új mércét teremtett a sportág történetében.

Novák Károly Eduárd is előadást tartott a Sport Forum Hungaryn (Fotó: Török Attila)
Novák Károly Eduárd is előadást tartott a Sport Forum Hungaryn (Fotó: Török Attila)

A II. Sport Forum Hungary-n a paralimpiai bajnok kerékpározó és korábbi román ifjúsági és sportminiszter Novák Károly Eduárd is előadást tartott a közelgő párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok előtt.

Sigér Dávid és Máté Csaba összefutott a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)
Sigér Dávid és Máté Csaba összefutott a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik