Sport Forum Hungary 2023: Dzsudzsák, Hajnal és Király is a pódiumon

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.10.16. 17:16
null
Király Gábor is beszél a Sport Forum Hungary záró talkshow-ján (Fotó: Mravik Gusztáv)
Címkék
A Sport Forum Hungary, Magyarország vezető sportkonferenciája idén is inspiráló rendezvényre készül. A 2023-as esemény központi témája a nemzetközi együttműködés lesz, ebbe illik a záró talkshow, amelyben egykori válogatott futballsztárjaink, Dzsudzsák Balázs, Hajnal Tamás és Király Gábor nemzetközi karrierjük hazai hasznosításáról beszélnek. 

 

Az idei konferencia öt fő téma köré épül fel: fenntarthatóság, mesterséges intelligencia, digitalizáció, integráció és nemzetköziesedés. Az esemény előadói és résztvevői ezeknek a trendeknek a sportvilágra gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatásait tekintik át. A program október 19-én, csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik köszöntőbeszédekkel, amelyeket Schmidt Gábor helyettes államtitkár és Vlad Marinescu, a Nemzetközi Dzsúdó Szövetség főigazgatója tartanak. Ezt követően 9:30-tól három helyszínen – Bajnokok terme, Legendák terme, Győztesek terme – párhuzamosan zajlanak majd az előadások és beszélgetések a Puskás Arénában.

Helyhiány miatt szinte lehetetlen felsorolni a teljesség igényével az érdekes témákat és a nagynevű előadókat, de néhányat azért kiragadunk. A sportstratégiai irányokról többek mellett Révész Máriusz helyettes államtitkár, Fábián László, a MOB főtitkára és Bartha Csaba, a MOB sportigazgatója számol be. Sportdiplomáciai célokról beszélget Novák Károly Eduárd paralimpiai bajok, Románia volt sportminisztere és Zsigmond Barna parlamenti államtitkár, majd egy későbbi időpontban két korábbi klasszis, Gyurta Dániel miniszteri főtanácsadó és Gór-Nagy Miklós külügyi attasé. A sportágfejlesztések és sporthatások panelben megszólal például Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke és Baji Balázs, az NSÜ vezérigazgató-helyettese, a sportvezetők között három szakszövetség versenyzőből lett elnöke, Ilyés Ferenc (kézilabda), Madaras Norbert (vízilabda) és Báder Márton (kosárlabda). Autósportos kerekasztalhoz ül egymással Szujó Zoltán, a MASZ elnöke, valamint két kiváló versenyző, Michelisz Norbert és Talmácsi Gábor.

A Nemzeti Sport a Sport Forum Hungary kommunikációs partnere, ennek keretében tavaly Szöllősi György főszerkesztő nagysikerű panelbeszélgetést moderált többek mellett Dárdai Pál, a Hertha BSC jelenlegi és Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros volt edzője részvételével. Ezúttal olyan egykori futballklasszisokkal beszélget nemzetközi tapasztalataik hazai hasznosításáról, mint a még mindig aktív Dzsudzsák Balázs, Hajnal Tamás és a Ferencváros sportigazgatója, Király Gábor, a Király Team alapító-tulajdonosa. A tervek szerint A Sportrádió is beszámol az eseményről, közzé téve az az előadások hanganyagát.A teljes program megtalálható: sportforumhungary.hu/program.

Akonferencián bemutatkozik a Sport Forum Awards, amit azzal a szándékkal hívtak életre, hogy egy itthon egyedülálló objektív szempontrendszer alapján elismerjék az ország legnagyobb marketingértékkel bíró sportolóit és csapatait. A lengyel SportBiz-zel való együttműködésnek köszönhetően három angol nyelvű kategória (Best sponsorship & marketing campaign, Best Sport Facility, Sport media)legjobb pályázatait tovább küldik a jövő tavaszi SportBiz Awardsra, ahol nemzetközi színtéren is megmérettethetnek.E kategóriákon kívül 2023-ban is átadják a legértékesebb sportoló, a legértékesebb sportcsapat, és a legértékesebb parasportoló elismeréseket.

Dzsudzsák Balázs is ott lesz (Fotó: Török Attila, archív)
Dzsudzsák Balázs is ott lesz (Fotó: Török Attila, archív)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik