Atlétikai vb: sérülése sem akadályozta Tóth Anna felkészülését

Vágólapra másolva!
2023.08.10. 21:06
null
Tóth Anna „lesz, ami lesz” felfogással versenyzett (Fotó: Török Attila)
A felkészülés elején elszenvedett sérülés nem vette el kedvét, inkább még nagyobb motivációt adott Tóth Annának, aki 100 méter gáton szerepel majd a jövő szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságon.

 

A július közepén a finnországi Espoóban rendezett U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet nyert Tóth a klubja, a DVTK közleményében megjegyezte azt is, hogy a sérülése ellenére mindent megtett, hogy indulhasson a vb-n.

Kiemelte: „lesz, ami lesz” felfogással versenyzett, így sikerült felülmúlnia saját álmait.

„Az idén szerettem volna többször tizenhárom másodperc alatt futni, ami az országos bajnokság fantasztikus atmoszférájában sikerült először, utána pedig minden összejött. Ami a világbajnokságot illeti, szeretnék majd úgy lejönni a pályáról, hogy a szívemet és lelkemet is beletettem a futásba“ – fejtette ki.

Tigyi József, a sportoló edzője hangsúlyozta: a combhajlítója részleges szakadása miatt tavasszal két hónapot ki kellett hagyniuk, ami egy sprinternél jelentős.

„Az, hogy ezek után egy rövidített felkészülésből egy ilyen teljesítményt nyújtott, nemcsak őt, hanem engem is meglepett” – hangsúlyozta.

„Ha a csütörtöki elődöntőkben is futhatna, az óriási dolog lenne. A szezonban futott eredményei pedig már nem a kincstári optimizmus kategóriájába tesznek egy lehetséges olimpiai kvalifikációt Párizsba, illetve alapjai lehetnek egy hosszú és eredményes pályafutásnak” – fűzte hozzá.

A világbajnokságot jövő szombattól augusztus 27-ig rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek pedig a Hősök tere lesz a központja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik