Atlétikai vb: Most nem érdekel az idő – Boros Bence befejezte 100 méteren

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 20:33
null
Boros Bence (Fotó: MTI)
Érvényesült a papírforma, a budapesti atlétikai világbajnokságon 100 méteres síkfutásban induló Boros Bence nyolcadik lett szombat esti előfutamában, így nem jutott tovább az elődöntőbe. A legjobb idővel a jamaicai Oblique Seville (9.86) lépett a következő körbe.

A férfi 100 méteres síkfutásban hét előfutamot rendeztek, Boros Benceaki sikerrel vette a délelőtti előselejtezőt – a negyedikben indult, és a papírformának megfelelően nyolcadik lett. Idénybeli legjobbjától (10.47) elmaradt, 10.70 másodperc alatt ért célba – éppen ennyit futott délelőtt is –, de számára most nem ez volt a legfontosabb.

„Tudtam, hogy többen lesznek a lelátón, mint délelőtt, de erre a fogadtatásra nem számítottam. Most nem érdekel az idő. Az, hogy ugyanannyit futottam, mint délelőtt, ez per pillanat a legkevésbé sem érdekel. Jó lenne, ha minden magyar bajnokságon legalább fele annyi ember kijönne, mint ma, akkor sokkal izgalmasabb lenne minden ob” – fogalmazott a célba érkezés után a meghatott Boros Bence a köztévének.

A futamot a botswanai Letsile Tebogo (10.11) nyerte meg az azonos időeredményt elérő ausztrál Rohan Browning (10.11) előtt, a brit Reece Prescod (10.14) lett a harmadik.

BOROS BENCE FUTAMA

Az első előfutamban a brit Zharnel Hughes (10.00) nyert, a másodikban az amerikai Noah Lyles (9.95) – a kenyai Ferdinand Omanyala is tízen belül futott (9.97) –, a harmadikban pedig a francia Raphäel Bouju (10.09).

A kiugrások miatt nehezen elindított ötödik előfutamban került a jegyzőkönyvbe a legjobb idő: a jamaicai Oblique Seville 9.86-os egyéni csúcsot repesztett, az amerikai Fred Kerley 9.99-nel lett a második. A hatodikban a japán Abdul Hakim Sani Brown győzött (9.99) – az olimpiai bajnok olasz Lamont Marcell Jacobs 10.15-nel éppen elcsípte a továbbjutást érő harmadik helyet –, míg a hetediket a dél-afrikai Akani Simbine (9.97) nyerte meg a végén látványosan lelassító amerikai Christian Coleman (9.98) előtt.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik