Atlétikai vb: Kerekes a könnyeit törölgette, a budapesti az utolsó vb-je

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 21:08
„Lehet, azért futottam olyan lassan, hogy többet legyek a pályán” – mondta Kerekes Gréta, aki minden pályán töltött másodpercet élvezett, bár az előfutamok után búcsúzott a 100 gát további küzdelmeitől. Az interjúfolyosón a könnyeit törölgetve elmondta, valószínűleg a budapesti volt élete utolsó világbajnoksága.

„Ezért érdemes volt atletizálni, megérte az a sok kemény év, a szenvedés, hogy ezt átélhessem”– mondtaKerekes Gréta,viccesen hozzátéve, lehet, hogy azért futott olyan lassan, hogy többet lehessen a pályán.

Bár a 100 gát további küzdelmeitől búcsúzott, a budapesti világbajnokságon rajthoz áll még a 4x100-as női váltó tagjaként. Elmondta, valószínűleg ez az utolsó vb-je, s a könnyeit is emiatt törölgette, mielőtt a kamerák elé állt volna.

Videónkban részletesen is beszél a futásáról, beavat minket abba, hogyan hangolódott a versenyre, s megmutatja azt a sérülését is, amit nem sokkal a vb előtt szerzett egy csúnya esés következtében.

ATLÉTIKAI VB
NŐI 100 M GÁT
Előfutamok

1. Kendra Harrison (Egyesült Államok) 12.24 mp
2. Devynne Charlton (Bahama-szigetek) 12.44
3. Tobi Amusan (Nigéria) 12.48
...15. Kozák Luca 12.71
Kiesett:
27. Tóth Anna 12.95
32. Kerekes Gréta 13.09

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik