Atlétikai vb: 43 éves országos csúcsot döntött meg a női váltó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.26. 20:21
null
Kéri Bianka átadta a botot, Rapai Fanni indul – a vége országos csúcs (Fotó: Szabó Miklós)
A 4x400-as magyar női váltó is futott a budapesti atlétikai világbajnokság szombat esti programjában: a mieink – a férfiakhoz hasonlóan – országos csúcsot elérve az ötödik helyen végeztek a második előfutamban, de nem jutottak be a döntőbe.

A magyar csapat Nádházy Evelin, Kéri Bianka, Rapai Fanni, Molnár Janka összeállításban futott, és három riválisát megelőzve 3:27.79-es időeredménnyel, új magyar csúccsal ért célba.

A magyar kvartett 43 éves magyar rekordot döntött meg: az Orosz Irén, Forgács Judit, Tóth Éva, Pál Ilona összeállítású négyes Moszkvában futotta az előzőt, a 3:27.86-ot.

A futamból a győztes Nagy-Britannia (Laviai Nielsen, Amber Anning, Nicole Yeargin, Yemi Mary John, 3:23.33), valamint Belgium és Olaszország jutott tovább helyezésével. Mivel az amerikai váltót kizárták, a mieink a futamban az ötödik, összesítésben a 11. helyen végeztek.

Az első előfutamot Jamaica (Charokee Young, Nickisha Pryce, Shiann Salmon, Stacey Ann Williams) a világ idei legjobb eredményével nyerte meg (3:22.74), mögötte Kanada és Hollandia jutott be a döntőbe helyezéssel.

Mindkét futamból az első három helyezett jutott tovább, és futhat a vasárnapi döntőben a további két legjobb időt futó váltó is – a lengyel és az ír.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt, Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik