Atlétika: Molnár Attila olimpiai szintes 400 méteren

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 18:55
null
Halász Bence (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
Molnár Attila 400 méteres síkfutásban teljesítette a jövő évi párizsi olimpia kvalifikációs szintidejét a székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon. A kalapácsvető Halász Bence idei legjobb eredményével harmadik lett, és a távolugró Bánhidi-Farkas Petra is bronzérmet szerzett a székesfehérvári viadalon.

Molnár Attila 44.98 másodperc alatt teljesítette a 400 métert, s ezzel két századdal a szintidőn belülre került.

Teljesítménye negyedik helyet ért, a győzelmet a keddi versenyben a bahamai Steven Gardiner szerezte meg a világ idei legjobb idejével, 43.74-gyel.

Molnár a második magyar atléta, aki szintidővel rendelkezik a jövő évi, párizsi játékokra, korábban Kozák Lucának sikerült ez 100 méter gáton. A szintidőt július elsejétől lehet teljesíteni.

A férfi kalapácsvetőknél „rajt-cél” győzelmet aratott az ukrán Mihajlo Kohan, aki az első dobásától az élen állt és magabiztosan nyert. A világranglista-vezető, olimpiai bajnok lengyel Wojciech Nowicki az utolsó sorozatban előzte meg hét centiméterrel a végül harmadikként záró Halász Bencét.

Érdekesség, hogy az ötszörös világbajnok, szintén lengyel Pawel Fajdek három érvénytelen kísérlettel zárt.

A női távolugrás szoros versenyt hozott, a nyolcas döntőbe három magyar jutott, akik közül Bánhidi-Farkas Petra szerepelt a legjobban a harmadik helyével. Másodikként a nigériai Ese Brume végzett, a győzelem pedig a tavaly is diadalmaskodó szerb Milica Gardasevicsé lett.

GYULAI MEMORIAL – ATLÉTIKAI MAGYAR NAGYDÍJ, SZÉKESFEHÉRVÁR
Férfi kalapácsvetés:
1. Mihajlo Kohan (ukrán) 79.37, 2. Wojciech Nowicki (lengyel) 77.89, 3. Halász Bence 77.82
Női távolugrás: 1. Milica Gardasevics (szerb) 680, 2. Ese Brume (nigériai) 669, 3. Bánhidi-Farkas Petra 666

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik