Sportrádió: Gyulai Miklós elmondta, mitől lenne sikeres a hazai vb

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 10:56
null
Gyulai Miklós úgy véli, egy szövetség akkor működik igazán jól, ha a vezetőinek van valamilyen kötődésük a sportághoz (Fotó: Tumbász Hédi)
Minden idők legnagyobb magyar atlétikai válogatottja lehet ott az augusztusi budapesti világbajnokságon. Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke volt a Hazafutás vendége.


A fedett pályás atlétikai országos bajnokságot február 18–19. között rendezik Nyíregyházán, amely kvalifikációs lehetőséget biztosít az atléták számára az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságra. A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós a Hazafutásban beszélt a magyar atlétika 2023-as évéről.

„A tavalyi magyar bajnokságon csúcsok dőltek, parádés versenyeket vívtak egymással az atléták, remélem, ez most sem lesz másként. Szövetségként az a dolgunk, hogy arra ösztönözzük a sportolókat és edzőiket, hogy a világbajnoki kvalifikációnak meg kell lennie, ehhez a fedett pályás bajnokság és idény is nagyon fontos. Úgy tudom, Márton Anita, Palkovics István, Szögi István rajthoz fognak állni, lehet, hogy lesznek hiányzók, azért, mert a felkészülésük úgy van felépítve, hogy a világbajnokságon legyenek csúcsformában – mondta a MASZ elnöke.

A fedett pályás Európa-bajnokságot Isztambulban rendezik március 2. és 5. között. Gyulai szerint a helyi szervezők, a helyi országos szövetség, valamint az európai szövetség folyamatos kommunikációban állnak egymással, ugyanis a Törökországot és Szíriát megrázó földrengések veszélybe sodorták az esemény lebonyolítását, azonban a jelenlegi álláspont szerint megrendezik az eseményt.

„Két lépcsőben határoztuk meg a világbajnoksági szakmai sikerességének lehetőségét. Az egyik lépcső, hogy minél többen kiharcolják az indulási lehetőséget. Ha 25 fölötti lesz a létszám, ezzel rekordot döntenénk a magyar atlétika történetében, ami még ha hazai rendezésű világbajnokságról is beszélünk, nagyon nagy lehetőségnek számít.

A második lépcső az, hogy minél többen teljesítsenek egy kört legalább vagyis jussanak el az elődöntőig. Ezek közül lehet 4-6 versenyző, akik a döntőbe is bekerülhetnek, de remélem, hogy ezt a számot most alulbecsültem.”

A budapesti világbajnokságra már megkezdődött a jegyértékesítés, erről is tett említést a sportdiplomata. „A világbajnokságot szervező cég véleményem szerint remek konstrukcióval állt elő, amely árban és lehetőségben is nagyon jó. A jegyárak jócskán alatta vannak az átlagnak, ha korábbi atlétikai világeseményekkel vetjük azokat össze.”

Gyulai felhívta a figyelmet a Hősök tere szurkolói klub programjaira. Mint arról beszámoltunk, ez egy augusztusig tartó 37 sportrendezvényből álló program, amelyeken bárki részt vehet, a résztvevők pedig 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet az atlétikai vb-re.

Aki elindul egy versenyen, jogot szerez arra, hogy fél áron vegyen jegyet vagy bérletet a világbajnokságra, ráadásul négy belépőt vásárolhat fél áron, és annyiszor négyet, ahány eseményen elindul. Az 50 százalékos kedvezmény az esti, azaz döntős programokra vonatkozik, a délelőtti versenyek 3000 forint helyett 2023 forintért tekinthetők meg ily módon.

Minden teljesítés után újabb kedvezményes vásárlási lehetőség nyílik, így érdemes akár több versenyre is benevezni, és akár már három kilométer lefutásával meg lehet szerezni a kedvezményt.

Regisztrálni a hetkoznapihos.hu weboldalon lehet, ahol egyúttal minden információ megtalálható a programban szereplő eseményekről.

Az atlétikai világbajnokságot augusztus 19. és 27. között rendezik Budapesten.

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik