Bostoni robbantás: Moszkva biztonságot ígér a vb-re

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.04.16. 14:30
Az orosz hatóságok szigorítják a biztonsági intézkedéseket a Moszkvában augusztusban sorra kerülő atlétikai világbajnokságra a Boston Maratonin hétfőn történt bombatámadások miatt.

„A Bostonban történtek után biztosan újra átnézzük a tervezett biztonsági rendelkezéseket” – nyilatkozta kedden Valentyin Balahnyicsov, az Orosz Atlétikai-szövetség elnöke, aki hozzátette: eddig is a legfontosabb tennivalók között szerepelt a sportolók és a nézők biztonsága az oroszországi sportrendezvényeken, de most figyelembe kell venniük az Amerikai Egyesült Államokban történt incidenst is.

A bostoni maratoni futáson magyar idő szerint hétfőn este a célegyenesben két bomba robbant, a detonációban három ember meghalt, több mint 140-en megsebesültek, közülük 17 ember állapota válságos.

Balahnyicsov szerint az augusztus 10-től 18-ig tartó atlétikai vb-n háromszoros védelmet biztosítanak majd.

„Az állami mellett Moszkva saját biztonsági szolgálatát is bevetjük, valamint lesznek őrző-védő dolgozók a stadionban és a létesítmény körül is” – mondta Balahnyicsov.

Vitalij Mutko sportminiszter hangsúlyozta, mivel Oroszország a közeljövőben több nagy világversenynek ad otthont, a Bostonban történteket komoly figyelmeztetésként kell felfogniuk.

„Természetesen szigorítjuk a biztonsági intézkedéseket – jelentette ki Mutko. – A külföldi kollégák gyakran kritizáltak minket, mondván, túlságosan nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, de most látható, ilyen esetek bármikor történhetnek.”

Szocsiban jövő februárban a téli olimpiára kerül sor, a tervek szerint 2014-ben már a Formula–1 mezőnye is ellátogat Oroszországba, ahol 2018-ban labdarúgó-vb-t rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik