Asztalitenisz-vb: három vegyes párosunkból kettő továbbjutott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 19:13
Három magyar vegyes párosból kettő sikerrel vette a főtábla első fordulóját, csak a férfi és női világranglista-vezetőjéből összeállított kínai pár ellen asztalhoz álló Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős búcsúzott.

A vb második napjának esti programjában a selejtezők végeztével megkezdődtek a főtáblás küzdelmek. Elsőként a vegyes párosok álltak asztalhoz, s három magyar egység is küzdött a 32 közé jutásért. A legnehezebb, gyakorlatilag kilátástalan helyzetben az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős volt, amelynek a férfi és a női világranglista-vezetőjéből összeállított Fan Csen-tung, Ting Ning duóval kellett megküzdenie. Amint arra számítani lehetett, nem történt csoda, sőt azt is bravúrként könyvelhetjük el, hogy a mieinknek sikerült egy szettet elcsípniük a kínaiaktól.Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős volt, amelynek a férfi és a női világranglista-vezetőjéből összeállított Fan Csen-tung, Ting Ning duóval kellett megküzdenie. Amint arra számítani lehetett, nem történt csoda, sőt azt is bravúrként könyvelhetjük el, hogy a mieinknek sikerült egy szettet elcsípniük a kínaiaktól.

Mindenképpen szerettünk volna szettet nyerni, ez sikerült, csak azt sajnáljuk, hogy az ötödik játszmát 4:1-es vezetésünk után nem tudtuk szorosabbá tenni. Mindent egybevéve így sem lehetünk elégedetlenek, hiszen ez lehetetlen küldetés volt”– mondta a mérkőzést követőenEcseki Nándor.

A 13. helyen kiemelt Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős a dán Tobias Rasmussen, Stefanie Christensen párossal szemben egy kisebb megingástól eltekintve végig meggyőző játékkal jutott tovább a 4:1-es siker önmagáért beszél.

„Csütörtök óta már itt készülök a vébére, nagyon vártam már a bemutatkozást. Örültünk a sorsolásnak, kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, mint ezt a dán pár. Bízunk a hasonlóan jó folytatásban”– magyaráztaPergel Szandra.

A selejtezőből induló Majoros Bence, Bálint Bernadett kooperációnak a szerb Alekszandar Karakasevics, Izabela Lupulesku kettős jutott ellenfélül. A szerbek jobban kezdtek, majd a mieink megtalálták a ritmust, s úgy tűnt, nem okoz gondot a továbbjutás, ami végül is meglett, igaz, hétjátszmás drámai csata végén.

„A hatodik játszmában meccslabdánál hibáztunk, ez egy kicsit visszavetett bennünket, de a szurkolók segítségével sikerült talpra állnunk. Nagyon köszönjük a lelkes támogatást” –fogalmazottBálint Bernadett.

A két továbbjutó párosunk ma este még egyszer asztalhoz áll, a tét a nyolcaddöntőbe jutás lesz.

ASZTALITENISZ-VB, BUDAPEST
VEGYES PÁROS, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Fan Csen-tung, Ting Ning (kínai)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 4:1 (1, 7, –5, 6, 5)
Majoros Bence, Bálint Bernadett–Karakasevics, Lupulesku (szerb) 4:3 (–6, 9, 10, 8, –6, –10, 9)
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Rasmussen, Christensen (dán) 4:1 (8, 9, –8, 8, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik