Asztalitenisz-vb: a Szudi, Pergel páros nyolcaddöntős

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 22:00
A vegyes párosoknál két magyar egység állt asztalhoz a nyolcaddöntőbe jutásért hétfő este a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon. A Majoros Bence, Bálint Bernadett duó esélyesebb hongkongi kettőstől szenvedett vereséget, a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős viszont amerikai párost legyőzve továbbjutott.

A vegyes páros főtáblájának második fordulójával zárult a világbajnokság második napja. A Majoros Bence, Bálint Bernadett és a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős is a nyolcaddöntőbe jutásért csatázott. Ami az esélyeket illeti, egyértelműen Majorosék voltak kedvezőtlenebb helyzetben, a nyolcadik helyen kiemelt hongkongi Ho Kvan-kit, Li Ho-csing kettőssel szemben bravúr kellett volna a továbbjutáshoz, ám ez most elmaradt. Viszont a 13. helyen rangsorolt Szudi Ádám, Pergel Szandra duó végig a kezében tartotta az amerikai Kanak Jha, Wu Yue elleni mérkőzést, s meggyőző teljesítménnyel jutott tovább. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Szudi, Pergel páros az első, amely a magyarok közül eljutott a nyolcaddöntőig, s hogy jó formában vannak, annak bizonyságául érdemes megjegyezni, hogy mindketten még három fronton – egyesben, párosban és vegyesben – versenyben vannak.

„Nagyon jól kezdtünk, a kulcs pedig az volt, hogy a harmadik szettet 10:8-as hátrányból sikerült megfordítanunk, utána már tudtuk, hogy nyerünk. Szorosabb meccsre számítottam, de nem baj, hogy így alakult, ilyen hosszú nap után ennél jobb befejezésről nem is álmodhattunk volna”– mondta Szudi Ádám.

A mieink a szerda délelőtti folytatásban a második helyen kiemelt címvédő japán Josimura Maharu, Isikava Kaszumi kettős ellen játszanak a nyolc közé jutásért.

ASZTALITENISZ-VB, BUDAPEST
VEGYES PÁROS, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Ho Kvan-kit, Li Ho-csing (hongkongi)–Majoros, Bálint 4:1 (7, 4, 6, –8, 3)
Szudi, Pergel–Jha, Wu (amerikai) 4:0 (8, 5, 10, 4)

NŐI PÁROS, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Avameri, Mischek (észt, osztrák) 4:3 (7, 3, –4, –3, –10, 10, 4),
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)–Koj Zsuj-hszüan, Vong Hszin-zsu 4:1 (–11, 8, 7, 2, 4)
FÉRFI PÁROS, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Alto, Cifuentes (argentin) 4:2 (7, –8, –8, 4, 5, 7)
Morizono, Osima (japán)–Lakatos, Majoros 4:0 (6, 7, 6, 4)
Csen Csien-an, Csüan Csi-jüan (tajvani)–András, Juhász 4:0 (6, 7, 4, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik