Asztalitenisz-vb: három magyar továbbjutó az egynemű párosoknál

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 21:16
Női párosban két, férfi párosban pedig egy magyar egység maradt talpon a főtábla első fordulóját követően.
Póta Georgina (zöldben) a svéd Matilda Ekholmmal az oldalán női párosban bejutott a legjobb 32 közé (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Póta Georgina (zöldben) a svéd Matilda Ekholmmal az oldalán női párosban bejutott a legjobb 32 közé (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A vegyes páros után az egynemű párosok is megkezdték a főtáblás küzdelmeiket. A nőknél a 10. helyen kiemelte Póta Georgina, Matilda Ekholm magyar, svéd kettős az első szettben kicsit ráijesztett a szurkolókra, a folytatás viszont a várakozásoknak megfelelően alakult.

„Nem is tudom, mi történhetett az első játszmában, amit nagy vezetés után elbuktunk, utána viszont összekaptuk magunkat, és hoztuk a papírformát”– mondtaPóta Georginaa 4:1-re megnyert meccs után. A Madarász Dóra, Pergel Szandra kettős mérkőzése hullámvasúthoz hasonlított: két sima szett után bizonyára sokan azt hitték, zsebben a meccs, de az észt, osztrák kettős visszakapaszkodott, s végül feszültséggel, izgalmakkal teli hétjátszmás találkozó végén nyertek a mieink.

„A második játszma után egy kicsit kiengedtünk, az ellenfél pedig ezt megérezte. Nagyon kellett figyelnünk, nehogy a végén baj legyen, de látni kell, hogy ilyen a pingpong, a főtáblán már nincs olyan ellenfél, akit egy kézlegyintéssel elintézhetünk”– fogalmazott megkönnyebbültenPergel Szandra.

A férfiaknál, amint arra számítani lehetett, az András Csaba, Juhász Patrik kettős nem nagyon tudta megnehezíteni a 2013-ban világbajnoki címet szerző tajvani páros dolgát, így a két fiatal magyar játékos számára is véget ért a verseny, s a Lakatos Tamás, Majoros Bence egységnek sem volt igazán esélye az első helyen kiemelt japán Morizono Maszataka, Osima Juja kettőssel szemben. Jó hír viszont, hogy az ötödiknek rangsorolt Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó, ha nem is könnyen, de vette az akadályt a Gaston Alto, Horacio Cifuentes argentin duóval szemben, így a mieink a szerdai folytatásban már a nyolcaddöntőbe jutásért játszanak.

ASZTALITENISZ-VB, BUDAPEST
NŐI PÁROS, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Avameri, Mischek (észt, osztrák) 4:3 (7, 3, –4, –3, –10, 10, 4),
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)–Koj Zsuj-hszüan, Vong Hszin-zsu 4:1 (–11, 8, 7, 2, 4)
FÉRFI PÁROS, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Alto, Cifuentes (argentin) 4:2 (7, –8, –8, 4, 5, 7)
Morizono, Osima (japán)–Lakatos, Majoros 4:0 (6, 7, 6, 4)
Csen Csien-an, Csüan Csi-jüan (tajvani)–András, Juhász 4:0 (6, 7, 4, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik