Tottenham: Mourinho szerint Pochettinónak is köszönhető Kane és Szon remeklése

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.10.27. 16:47
null
Szon és Kane megállíthatatlan (Fotó: AFP)
A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur duója, Szon Hung Min és Harry Kane remek formában futballozik. José Mourinho szerint ez a csapat korábbi menedzserének, Mauricio Pochettinónak is az érdeme.

A Spurs hétfő este a Burnley otthonában 1–0-ra nyert Szon góljával, a gólpasszt Harry Kane jegyezte. A dél-koreai támadó nyolc góljával már egyedül vezeti a Premier League góllövőlistáját, miután az Everton csatára, Dominic Calvert-Lewin nem vette be a Southampton kapuját.

Az ázsiai és az angol támadó kilenc találatot szerzett eddig koprodukcióban (gól plusz gólpassz formájában) ebben az idényben, amivel összesen 29-nél járnak és így a Premier League történetében már a második legtöbb „közös találatot” elérő duót alkotják.

José Mourinho úgy véli, nem kizárólag neki jár az elismerés azért, hogy ilyen remekül szerepelnek a Tottenham támadói.

„Nem csak nekem jár az elismerés, ezen Pochettinóval osztozunk. Két csatárunk nagyon sokat játszott együtt az ő irányítása alatt, igaz, egy kicsit másabb a szerepe Kane-nek, hiszen mostanában már nem csupán a kilences pozícióban tűnik fel” – mondta Mourinho.

„Ami leginkább boldoggá tesz, hogy nemcsak két topfutballistáról, hanem két jó barátról is van szó, akik a csapatért játszanak, egyáltalán nem öncélúak” – tette hozzá a portugál szakember.

A londoni gárda hat meccs után tíz ponttal a tabella ötödik helyét foglalja el, legközelebb a Brightonnal találkozik a Premier League-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik