Szalah, Núnez és Jota is betalált, a Pool legyőzte a West Hamet

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 14:46
null
Szoboszlai Dominik ismét végig pályán volt a Liverpoolban (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier Legaue) 6. fordulójában a Liverpool 3–1-re legyőzte a West Ham Unitedet.

ANGOL PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ
LIVERPOOL FC–WEST HAM UNITED 3–1 (1–1)
Liverpool,
Anfield. Vezette: Chris Kavanagh.
LIVERPOOL: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister (Endo, 88.), C. Jones (Gravenberch, 77.) – Szalah, Núnez (Gakpo, 80.), L. Díaz (Diogo Jota, 80.). Menedzser: Jürgen Klopp
WEST HAM: Areola – Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson – Soucek (Pablo Fornals, 74.), E. Álvarez – Bowen, Ward-Prowse, Lucas Paquetá (Ings, 87.) – Antonio (Kudus, 74.). Menedzser: David Moyes
Gólszerző: Szalah (16. – 11-esből), Núnez (60.), Diogo Jota (84.), ill. Bowen (42.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A West Ham United jobban kezdte a mérkőzést az Anfielden, a 6. percben Soucek fejesénél Alissonnak kellett óriási védést bemutatnia a jobb alsó saroknál. Két perccel később Antonio is teljesen üresen bólinthatott, de a támadó nem talált kaput.

Az első negyedóra után magára talált a hazai csapat, a 16. percben pedig jött is a vezető gól – Mohamed Szalah harcolt ki tizenegyest, amelyet könyörtelenül bevágott erőből a kapu közepébe. 1–0

Sokáig nem történt semmi a vezető gólt után, kissé belekényelmesedett a meccsbe a Liverpool. Erre a szünet előtt néhány perccel rá is fázott, a Coufal beadásából Jarrod Bowen fejelt Alisson kapujába. 1–1

Az első félidő hosszabbításában Szoboszlai Dominik tökéletesen ívelt Curtis Jonesnak, ám a középpályás hiába talált be, a partjelző lest intett – a VAR visszanézte az esetet, de nem változtatott a döntésen.

A fordulást követően ismét negyedórát kellett várni a Liverpool-szurkolóknak az újabb gólra, ekkor Mac Allister mélységből remek magas indítással találta meg a védők mögé bemozduló Darwin Núnezt, aki levegőből lőtt Areola mellett a kapuba. 2–1

A találkozót a csereként pályára lépő Diogo Jota döntötte el a 84. percben: Robertson szöglete után Van Dijk fejelte el a labdát az ötösön belül, a kapu előtt beleszúrt a portugál támadó, így alakult ki a 3–1-es végeredmény.

A PREMIER LEAGUE ÁLLÁSA
1. Manchester City 6 6 16–3 +13 18
2. Liverpool 6 5 1 15–5 +10 16
3. Brighton & Hove Albion 6 5 1 18–8 +10 15
4. Tottenham 6 4 2 15–7 +8 14
5. Arsenal 6 4 2 11–6 +5 14
6. Aston Villa 6 4 2 12–10 +2 12
7. West Ham 6 3 1 2 11–10 +1 10
8. Manchester United 6 3 3 7–10 –3 9
9. Crystal Palace 6 2 2 2 6–7 –1 8
10. Fulham 6 2 2 2 5–10 –5 8
11. Nottingham Forest 6 2 1 3 7–9 –2 7
12. Newcastle 5 2 3 8–7 +1 6
13. Brentford 6 1 3 2 9–9 0 6
14. Chelsea 6 1 2 3 5–6 –1 5
15. Everton 6 1 1 4 5–10 –5 4
16. Wolverhampton 6 1 1 4 6–12 –6 4
17. Bournemouth 6 3 3 5–11 –6 3
18. Sheffield United 5 1 4 5–9 –4 1
19. Luton Town 5 1 4 3–11 –8 1
20. Burnley 5 1 4 4–13 –9 1

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: itt a vége, a Liverpool legyőzte a WHU-t!

88. perc: Endo jön Mac Allister helyére.

87. perc: Paquetát Ings váltotta.

84. perc: OTT A HARMADIK HAZAI GÓL IS! Robertson szöglete után Van Dijk fejelte el a labdát az ötösön belül, a kapu előtt a néhány perce pályán lévő Diogo Jota szúrt bele – már kettővel vezet a Liverpool! 3–1

83. perc: Zouma is besárgult.

80. perc: Luis Díaz és Darwin Núnez hagyja el a pályát, Gakpo és Jota jön be.

79. perc: a csereként pályára lépő Fornals lőtt laposan, de ebben nem volt igazán sok veszély.

77. perc: Gravenberch váltja Jonest.

74. perc: kettőt cserélnek a vendégek, Antonio helyén Kudus, Soucek helyén Fornals folytatja.

70. perc: Szalah lőtt messziről, de ez igencsak gyengére sikerült. Areola simán fogta.

A Liverpool ráült az eredményre, a második gól óta nem alakult ki komoly helyzet.

60. perc: ÚJRA VEZET A LIVERPOOL! Mac Allister mélységből tökéletes magas indítással találta meg a védők mögé bemozduló Darwin Núnezt, aki levegőből lőtt Areola mellett a kapuba. 2–1

55. perc: hoppá, Bowen fejelt az ötösön belülről, de egyenesen Alisson kezébe. Nagy helyzet volt!

53. perc: NÚNEZ MIT HAGYOTT KI?! Szoboszlai átadásából Szalah előbb lefordult, majd két védő között az uruguayi csatárnak passzolt. A Liverpool centere erőből a jobb felsőt vette célba, de mellé ment a labda.

51. perc: Díaz lőtt távolról, ez nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára.

48. perc: Díaz nyargalt el a bal szélen, majd élesen és laposan adta középre. Areola lábbal menteni tudott.

46. perc: jöhet a folytatás!

ELSŐ FÉLIDŐ

45+5. perc: itt a vége az első félidőnek!

45+1. perc: Szalah találta meg Núnezt a tizenhatoson belül, Areloa magabiztosan védte a kísérletet.

45. perc: négy perc a hosszabbítás.

45. perc: EZT MEGÚSZTA A WEST HAM, LESGÓL! Szoboszlai remekül ívelt Curtis Jonesnak, aki kapásból lőtt a kapuba. Örülni sem volt ideje a középpályásnak, a partjelző egyből mutatta a lest. A VAR visszanézte az esetet, de nem változtatta meg az eredeti döntést.

42. perc: EGYENLÍT A WEST HAM! Egy hosszú indítás után Bowen Antoniónak készített le, a csatár egybőlpasszolt a jobb szélen felfutó Coufalnak. A védő pompásan adott be, s Bowen tökéletesen fejelt a jobb alsó sarokba. 1–1

40. perc: hosszú idő után egy West Ham helyzetet jegyezhettünk fel: Bowen megindulása után Mac Allister remekül szerelt, ezt követően Coufal erőből lőtte középre a labdát, ami Soucek elé pattant, a cseh lövésénél nem kellett védenie Alissonnak.

39. perc: MELLÉ! Szoboszlai remek passzal találta meg Díazt, aki egyből lekészített Szalahnak. Az egyiptomi állítás nélkül lőtt bal belsővel, de a jobb kapufa mellé célzott.

37. perc: igen, de ez most gyengére sikerült, a magyar válogatott középpályása a sorfalba bikázta a labdát.

36. perc: Álvarez tartotta fel Díazt, a „jutalma” egy sárga lap. Veszélyes helyről jöhet a Liverpool. Jöhet Szoboszlai?

35. perc: Szoboszlai Dominik remek sarkazást mutatott be a szögletzászlónál, ezzel Szalahot hozta lövőhelyzetbe. Az egyiptomi kísérletbe beleléptek.

28. perc: Szoboszlai passzából Mac Allister lőtt kapura, de nagyjából két méterrel célt tévesztett.

Most kissé leült a tempó, a West Ham és a Liverpool sem tud komoly helyzetet kialakítani.

20. perc: Van Dijk veszélyeztetett bal oldali szöglet után, a holland védő a kapu fölé vágta a felpattanó labdát.

19. perc: ismét büntetőt reklamálnak a hazaiak: Joe Gomez beadására Núnez mordult rá, Aguerd nem finomkodott. Az esetet visszanézte a VAR, de nem ítélt tizenegyest.

16. perc: VEZET A LIVERPOOL! Szalah nem gondolta túl, a kapu közepébe bikázta a labdát.1–0

15. perc: TIZENEGYES! Gyors kontratámadást vezetett a Liverpool, a bal oldalon Núnez indította Díazt. A kolumbiai pontatlanul passzolt vissza a beinduló csatárnak, akinek a sarkáról Szalah elé pattant labda. A szélső egy cselt csinált befelé, a vendégek belső védője pedig csak szabálytalanul tudta megállítani.

8. perc: ÚJABB NAGY WHU-HELYZET! Ezúttal az előbb fejelő Soucek ívelt középre a jobb szélről, Antonio teljesen üresen bólinthatott, de nem talált kaput.

6. perc: ÓRIÁSI VÉDÉS ALISSONTÓL! Ward-Prowse szerzett labdát a középpályán, majd passza után három liverpooli sem tudta lebirkózni Antoniót. Az akció végén egy tökéletes beadás után Soucek fejelt a jobb sarok felé, de a brazil kapus hatalmas védést mutatott be.

3. perc: Szalah pörgette volna a hosszúra a labdát Curtis Jonesnak, de nagyon pontatlan volt az egyiptomi támadó. Kirúgás.

1. perc: elindult az összecsapás!

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Szoboszlai Dominik berobbant Liverpoolban. Az augusztus hónap legjobb játékosának megválasztott magyar válogatott támadó a klub honlapjának adott interjút. Szoboszlai beszélt a céljairól, a csapat erősségeiről és az Anfield Roadról továbbá elmondta, hogy egy álma vált valóra, amikor ide szerződött.

„Sokat dolgoztam azért, hogy a Liverpool játékosa legyek. Ez egy álom volt – nyilatkozta Szoboszlai Dominik az angol csapat honlapjának –, de azt hiszem, minden futballista számára álom itt játszani, ez a világ egyik legnagyobb klubja.”

„A szurkolók, a klub, a történelem, és az, hogy együtt játszhatok ezekkel a legendákkal és játékosokkal..., öröm itt lenni. Sok mindent szeretnék elérni az idén és a következő években is” – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya. Szoboszlai Dominik az Anfield Road kapcsán úgy fogalmazott, hogy még annál is jobb, mint amit előzetesen gondolt a stadionról.

A West Ham United elleni Premier League-találkozó előtt elmondta, hogy mindig magabiztos, de a sok győzelem segít ebben. „Még szebb lenne, ha nem egygólos hátrányból kellene felállni. Ha mi szerezzük az első gólt, akkor egy kicsit könnyebb a helyzet. De ha ez kell, akkor így fogjuk csinálni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik