Premier League, te nagyon drágaszág!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 10:26
null
Gylfi Sigurdsson bemutatása az Evertonnál (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, kezd leértékelődni a tanári pálya, dalmahodik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, de még idény eleji a forma, és mint a bolond, dolgozunk, mert egy kicsit pihentünk a nyáron – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idény hajrájához. Ezúttal is Angliában nézünk körül először.

 

A Krőzusok földje lett mára a televíziós közvetítések, a szponzori szerződések, a jegyárak, marketing- és ajándéktárgy-bevételek építette Premier League, ahol az EVERTON megengedheti magának, hogy százmillió euró elköltése után lazán kipengessen 49.7 millió eurót az izlandi középpályásért, Gylfi Sigurdssonért (na, innen tessék nézni akkor a tavalyi magyar Európa-bajnoki szereplést!), hogy alkudozzon tovább az Arsenallal Olivier Giroud-ért és Lucas Pérezért, hogy kölcsönkérje, mert képes megfizetni Diego Costát fél évre, és minden bizonnyal elhozza Dortmundból Emre Mort, ha már Nikola Kalinic az AC Milant választotta a kék mezesek helyett.

A liverpooliak szurkolói csak azt sajnálják, hogy a nagy öreg Gareth Barry távozik – de még így is adott a 36 esztendős játékosért bő egymillió eurót a West Bromwich Albion! Még a végén megszerzik mellé Gera Zoltánt is…

Meglehetősen nagy a csönd a SOUTHAMPTON kikötőjében, de ennek nagyon örülnek a „szentek” hívei, hiszen szeretett klubjuk az elmúlt három évben feladta a gazdagabbaknak a Luke Shaw, Adam Lallana, Dejan Lovren, Calum Chambers, Rickie Lambert, Daniel Osvaldo, Morgan Schneiderlin, Nathaniel Clyne, Sadio Mané, Graziano Pelle, Victor Wanyama sort, és kiürül lassan a kincstár.

Lassan, mert a csatár Jay Rodríguezért 13.7 millió eurót fizetett a West Brom, a védelemből Cuco Martina és Martín Cáceres is távozott, de jött a középpálya új ura, Mario Lemina 17 millió euróért (a Juve legnagyobb örömére), és szintén nagyon túlárazva a lengyel hátvéd, Jan Bednarek – persze lesz még mozgás, Virgil van Dijk minden szempontból kinőtte már a klubot, és Ryan Bertrand is nagyon kapós, míg a védelem túloldalán, azaz a jobb szélén futballozó Cédric Soaresszel legújabban a Chelsea szemezget.

Van Dijk távozása olyannyira biztos, hogy néhány olasz lap szerint a laziós védő, a hollandus Wesley Hoedt gyakorlatilag már a Soton játékosa. Egy másik holland, a középpályás Jordy Clasie meg távozhat, az anno 15 millió euróért vett labdarúgót szabadlistára tette a klub.

Az eset érdekessége, hogy a nyár derekán nem más érdeklődött iránta, mint a Lazio. Befuthat még: a lipcsei Oliver Burke, a méregdrága szélső.

Emeljük kis ismét a nagyon jó nevű, kölcsönből megtért kapust, Paulo Gazzanigát, aki a Paul Gascoigne- és Claudio Caniggia-rajongók közös kedvence.

Magával a Southamptonnal a kínai Csi-seng Kao és lánya, Nelly Kao szemezgetett, olyannyira, hogy már ők birtokolják a klub részvényeinek nyolcvan százalékát, és erre képesek voltak 230 millió eurót áldozni.

Ha valaki nem követné ilyen szemszögből figyelemmel az angol labdarúgást: a piros-fehérek a West Bromwich Albion, a Birmingham City, az Aston Villa, a Wolverhampton Wanderers, a Reading és a Northampton után a hetedikek lettek, ahol kínai a többségi tulajdonos.

Nem kispályázik az AFC BOURNEMOUTH sem, a tavalyi sikeres szereplés után most a nyáron elköltött negyvenmillió eurót: a védelem igencsak megerősödött a középhátvéd Nathan Akével és a kapus Asmir Begoviccsal, jó fogás a nyolcadvirágzását élő csatár, Jermain Defoe is – főleg úgy, hogy egyetlen alapember sem távozott.

Ha érkezik még Nápolyból a középpályára a nagy munkabírású Jorginho, akkor ki merjük jelenteni, hogy a cél…

…a biztos bennmaradás.

Még azt is megengedhette magának az AFC, hogy a néhány évvel ezelőtt tízmillió euróért vett szélsőt, Max Gradelt és a tavaly januárban 9.35 millió euróért megszerzett Lewis Grabbant kölcsönadja. Így dáridóznak a PL-es kicsik!

Gareth Barry itt még a West Brom ellen, az Everton kékjében (Fotó: AFP)
Gareth Barry itt még a West Brom ellen, az Everton kékjében (Fotó: AFP)

 

A WEST BROMWICH ALBIONT már említettük Jay Rodríguez és Barry kapcsán, de jött még nagy pénzért a kínai Csang Ju-ning a Vitessétől: a húszéves játékos nyolc kanadai pontot termelt a hollandoknál, játékjogának értéke bőven egymillió euró alatt van, de az angolok így is 7.2 millió eurót fizettek érte – hogy gyorsan kölcsönadják két évre (!) a Werder Bremennek, amely szintén alkudott korábban a szélsőre.

A nagy üzletelés kulcsa szintén megtalálható egy kicsit feljebb a cikkben.

Rajtuk kívül csak egy védő jött a klubhoz Egyiptomból, Ahmed Hegazi. Ugyan szóba került még a Lorient gólgépe, Waris Majeed, a barcás Thomas Vermaelen, a tottenhames Kevin Wimmer, a Middlesbrough csapatkapitánya, a védő Ben Gibson és a wolfsburgi szűrő, Josuha Guilavogui, no és Mamadou Sakho, valamint Andrea Ranocchia is – de jelen állás szerint még annak is örülhetnek, ha nem szipkázza el tőlük a Manchester City Jonny Evanst, a Tottenham meg Nacer Chadlit.

Nagytakarítást tartott a mostanában minden nyáron a transzferüllőre csengőbongót csapó WEST HAM UNITED: leszerelt Londonban a Havard Nordtveit, Ashley Fletcher, Darren Randolph, Szofian Féguli, Enner Valencia sor, ugyanakkor a csatársor alaposan megerősödött a Marko Arnautovic, Javier Hernández, a védelem meg a Joe Hart, Pablo Zabaleta kettőssel.

Ráadásul szinte biztosan megszerzik a „kalapácsosok” a portugál csodagyereket, az állítólag már Angliába utazó William Carvalhót, és ha elé érkezik a csatársorba a mexikói Raúl Jiménezt vagy a celtices Moussa Dembélét, akkor ismét Európa-ligás helyért harcolna a klub.

A Newcastle Unitedhez tartó Andy Carroll, a létszámfelettivé váló Pedro Obiang, az Aston Villa által hívott szélső, Robert Snodgrass nélkül is – ellenben ha tényleg Liverpoolba kerülne Philippe Coutinho helyére Manuel Lanzini, az nagy érvágás lenne.

Carvalho egyébként 45 millió euróba kerül, persze nem minden a pénz, mert a laziós Keita Baldé simán nemet mondott a WHU megkeresésére.

A Newcastle nemcsak Carrollt, hanem Snodgrasst és a kapus Adriánt is vinné a West Hamtől, miközben a londoniak Carvalho megszerzése után ejtik a Stefano Sturaro-, Grzegorz Krychowiak- és Jack Wilshere-vonalat is.

A nyári nagy fogás azonban a barcelonai André Gomes lenne…

Mi tagadás, egy Joe Hart – Pablo Zabaleta, Winston Reid, Angelo Ogbonna/José Fonte, Aaron Cresswell – William Carvalho/Mark Noble, André Gomes/Cheikhou Kouyaté – André Ayew/Michail Antonio, Manuel Lanzini, Marko Arnautovic – Javier Hernández/Diafra Sakho csapat feladná a leckét a legnagyobbaknak is!

Hagyjunk néhány kisebb csapatot a jövő hétre is, azonban ne menjünk el szó nélkül a LEICESTER CITY és a Stoke City tevékenykedése mellett!

A tavalyi címvédő a közvélekedés szerint igen unalmas nyarat tudhat magáénak, egyedül Rijad Mahrez menőkéje rejteget némi izgalmat a „rókalyuk” lakóinak – igazából a kiszolgált veterán, Marcin Wasilewski, Bartosz Kapustka és a fiatal csatár, Tom Lawrence elengedése nem gyengítette a csapatot, a német válogatott kapus, Ron-Robert Zieler eladása is csak a kispadot tette haloványabbá.

Az elmúlt bajnokságban már csak tíz kanadai pontot hozó Mahrez maradása csodaszámba menne, mint ahogyan az Jamie Vardy maradása – ugyanakkor sikerült megszerezni majdnem harmincmillió euróért Vardy mellé a Manchester City üstökösét, Kelechi Iheanachót, feleennyiért a spanyol szűrőt, Vicente Iborrát a Sevillától, és elképesztően sokért, 13.7 millió euróért a 24 esztendős középső védőt, Harry Maguire-t.

És még hatmilliós bónusz is ütheti utóbbi ügyében a Hull City kezét.

Az új cserekapus a bosnyák származású, de svájci felnőttválogatott Eldin Jakupovic lesz, ő aprópénzért, 2.3 millió euróért került a Leicesterhez, szintén a Hulltól.

A középpálya közepén megsokasodtak a jó játékosok, közülük Danny Drinkwater a Chelsea-nél, a tavaly 15.5 millióért megvett Nampalys Mendy az AC Milannál, a védelemben is bevethető Daniel Amartey a VfB Stuttgartnál, Matty James meg a WBA-nél került szóba a hírek szerint.

Mint rendesen, most is tartogat még egy nagy dobást a klub, noha nettóban máris jóval többet költött, mint ötvenmillió euró: ha sikerülne megkapni a Manchester Unitedtől Chris Smallingot, az Intertől Gabriel Barbosát, a Tottenhamtől meg Andros Townsendet, akkor odaérnének az élmezőny nyomába – bár jobban járnának talán, ha a sokadik tízmillió eurón felüli támadó megvétele helyett inkább a védelmet erősítenék.

Talán majd abból a negyvenmillió euró körüli összegből, amelyet a Chelsea-től kérnek Drinkwaterért?

Jesé győztes góllal kezdte légióskodását a Stoke Cityben (Fotó: AFP)
Jesé győztes góllal kezdte légióskodását a Stoke Cityben (Fotó: AFP)

 

De finoman szólva sem gyengült a Leicester, nem úgy a STOKE CITY, ahonnan távozott Marko Arnautovic mellett a spanyol csatár, Joselu és a veterán kvartett, Jonathan Walters, Glenn Whelan, Shay Given, Phil Bardsley négyes.

Sikerült megtartani ismét kölcsönben a Chelsea-től Kurt Zoumát, az FC Portótól végleg megvették Bruno Martins Indit, de ők ugyebár eddig is a klubot szolgálták.

Az idősebb korosztályt a 33 éves középpályás, Darren Fletcher képviseli a továbbiakban, a szélekről meg az angol korosztályos válogatottakban hírnevet szerzett Josh Tymon, a PSG-től kölcsönkapott Jesé, valamit a szerződése lejártával a Schalkétől ingyen megszerzett, még ereje teljében lévő Eric Maxim Choupo-Moting gondoskodik a továbbiakban.

No és a kölcsönből visszatért valamikori új Lionel Messi, Bojan Krkic, de szintén vendégjátékból tért meg a német válogatott középső védő, Philipp Wollscheid – a fő kiszemelt itt egyébként a Tottenhamből kilógó középcsatár, Vincent Janssen.

Távozhat még a szűrő Giannelli Imbula, aki minden bizonnyal Monacóban köt ki, Jack Butland állítólag felmerült Manchesterben David de Gea-helyettesként, Joe Allen körül meg a Swansea legyezgeti szárnyait.

Nem Gyűrűk ura-ismerőknek a cím megfejtése ITT!

PREMIER LEAGUE, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ARSENAL
Érkezett:
Alexandre Lacazette (Olympique Lyon, 53.000.000 euró), Sead Kolasinac (Schalke, ingyen)
Kölcsönből vissza: Jack Wilshere (Bournemouth), Calum Chambers (Middlesbrough), Krystian Bielik (Birmingham City), Chuba Akpom (Brighton), Joel Campbell (Sporting CP), Wojciech Szczesny (AS Roma)
Távozott: Yaya Sanogo (Toulouse, ingyen), Chris Willock (Benfica, i.), Wojciech Szczesny (Juventus, 12.200.000), Gabriel Paulista (Valencia, 11.000.000)
Kölcsönbe: Emiliano Martínez (Getafe), Carl Jenkinson (Birmingham City)

BOURNEMOUTH
Érkezett: Nathan Aké (Chelsea, 22.800.000), Asmir Begovic (Chelsea, 11.500.000), Jermain Defoe (Sunderland, i.)
Kölcsönből vissza: Marc Wilson (West Bromwich), Emerson Hyndman (Rangers), Lewis Grabban (Reading)
Távozott:

Kölcsönbe: Lewis Grabban (Sunderland), Max Gradel (Toulouse)
Kölcsönből vissza: Jack Wilshere (Arsenal)

BURNLEY
Érkezett:
Charlie Taylor (Leeds United, i.), Jonathan Walters (Stoke City, 2.300.000), Jack Cork (Swansea, 9.100.000), Phil Bardsley (Stoke City, 840.000), Chris Wood (Leeds United, 16.400.000)
Kölcsönből vissza: Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf), Chris Long (Bolton Wanderers), Fredrik Ulvestad (Charlton), Michael Kightly (Burton)
Távozott: Michael Keane (Everton, 28.500.000), George Boyd (Sheffield Wednesday, i.), Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf, i.), Joey Barton (eltiltva), Michael Kightly (Southend United, i.), Tendayi Darikwa (Nottingham Forest), Andre Gray (Watford, 20.400.000)

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett: Mathew Ryan (Valencia, 6.000.000), Pascal Gross (Ingolstadt, 3.000.000), Markus Suttner (Ingolstadt, 4.500.000), Mathias Normann (FK Bodö/Glimt), Ales Mateju (Viktoria Plzen, 2.500.000), Davy Pröpper (PSV, 13.000.000), José Izquierdo (FC Bruges, 15 000 000), Raphael Dwamena (FC Zürich)
Kölcsönbe: Isaiah Brown (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Henrik Björdal (IFK Göteborg), Kazenga LuaLua (Queens Park), Elvis Manu (Go Ahead Eagles), Rohan Ince (Swindon Town)
Távozott:
David Stockdale (Birmingham City, i.), Vegard Forren (Molde, i.), Casper Ankergren (visszavonult), Elvis Manu (Genclerbirligi, i.)
Kölcsönbe: Oliver Norwood (Fulham), Kazenga LuaLua (Queens Park)
Kölcsönből vissza: Chuba Akpom (Arsenal), Sébastien Pocognoli (West Bromwich)

CHELSEA
Érkezett:
Willy Caballero (Manchester City, i.), Antonio Rüdiger (AS Roma, 35.000.000), Tiemoué Bakayoko (AS Monaco, 40.000.000), Álvaro Morata (Real Madrid, 65.000.000)
Kölcsönből vissza: Nathan (Vitesse), Bertrand Traoré (Ajax), Mario Pasalic (Milan), Juan Cuadrado (Juventus), Marco van Ginkel (PSV), Wallace Oliveira (Gremio), Abdul Rahman Baba (Schalke), Michael Hector (Eintracht Frankfurt), Matt Miazga (Vitesse), Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach), Matej Delac (Mouscron), Kenneth Omeruo (Alanyaspor), Christian Atsu (Newcastle United), Lewis Baker (Arnheim), Loic Rémy (Crystal Palace), Lucas Piazón (Fulham), Tomás Kalas (Fulham), Isaiah Brown (Huddersfield)
Távozott: Nathan Aké (Bournemouth, 22.800.000), Juan Cuadrado (Juventus, 20.000.000), Asmir Begovic (Bournemouth, 11.500.000), Bertrand Traoré (Olympique Lyon, 10.000.000), Christian Atsu (Newcastle United, 7.500.000), John Terry (Aston Villa, i.), Dominic Solanke (Liverpool, i.), Nathaniel Chalobah (Watford, 5.700.000), Nemanja Matics (Manchester United, 44.700.000)
Kölcsönbe: Todd Kane (Groningen), Tammy Abraham (Swansea), Marco van Ginkel (PSV), Lucas Piazón (Fulham), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace), Ola Aina (Hull City), Kurt Zouma (Stoke City), Matt Miazga (Vitesse), Jamal Blackman (Sheffield United), Tomás Kalas (Fulham), Michael Hector (Hull City), Isaiah Brown (Brighton), Mario Pasalic (Szpartak Moszkva), Lewis Baker (Middlesbrough)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Jairo Riedewald (Ajax, 9.000.000)
Kölcsönbe: Timothy Fosu-Mensah (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Kwesi Appiah (Viking Stavanger), Hiram Boateng (Northampton), Jordon Mutch (Reading), Jonathan Williams (Ipswich)
Kölcsönbe: Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)
Távozott: Kwesi Appiah (Wimbledon, i.), Zeki Fryers (Barnsley, i.), Jonathan Benteke (szl.), Mathieu Flamini (szl.), Joe Ledley (szl.), Fraizer Campbell (Hull City, i.), Steve Mandanda (Olympique Marseille, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Loic Rémy (Chelsea), Mamadou Sakho (Liverpool)

EVERTON
Érkezett:
Michael Keane (Burnley, 28.500.000), Jordan Pickford (Sunderland, 28.500.000), Davy Klaassen (Ajax, 27.000.000), Henry Onyekuru (Eupen, 8.000.000), Sandro Ramírez (Málaga, 6.000.000), Wayne Rooney (Manchester United), Cuco Martina (Southampton, i.), Gylfi Sigurdsson (Swansea City, 49.400.000)
Kölcsönből vissza: Gerard Deulofeu (Milan), Tom Cleverley (Watford), Shani Tarashaj (Eintracht Frankfurt), Aiden McGeady (Preston), Leandro Rodríguez (Beveren), Brendan Galloway (West Bromwich), Tyias Browning (Preston), Oumar Niasse (Hull City)
Távozott: Gerard Deulofeu (Barcelona, 12.000.000), Tom Cleverley (Watford, 9.300.000), Arouna Koné (Sivasspor, i.), Romelu Lukaku (Manchester United, 84.700.000), Aiden McGeady (Sunderland, 280.000), Leandro Rodríguez (Danubio, i.), Gareth Barry (West Bromwich, 1.100.000)
Kölcsönbe: Brendan Galloway (Sunderland), Henry Onyekuru (Anderlecht), Tyias Browning (Sunderland)
Kölcsönből vissza:Enner Valencia (West Ham)

HUDDERSFIELD TOWN
Érkezett:
Steve Mounié (Montpellier, 13.000.000), Tom Ince (Derby County, 9.100.000), Aaron Mooy (Manchester City, 9.100.000), Laurent Depoitre (FC Porto, 4.000.000), Scott Malone (Fulham, 3.900.000), Mathias Jörgensen (FC Köbenhavn, 2.700.000), Elias Kachunga (Ingolstadt, 1.300.000), Danny Williams (Reading, i.)
Kölcsönbe: Kasey Palmer (Chelsea), Jonas Lössl (Mainz)
Távozott: Harry Bunn (Bury), Mark Hudson (visszavonult)
Kölcsönbe: Sean Scannell (Burton Albion)
Kölcsönből vissza: Elias Kachunga (Ingolstadt), Aaron Mooy (Manchester City), Kasey Palmer (Chelsea), Isaiah Brown (Chelsea), Danny Ward (Liverpool)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Vicente Iborra (Sevilla, 15.000.000), Harry Maguire (Hull City, 13.700.000), Eldin Jakupovic (Hull City, 2.300.000), Kelechi Iheanacho (Manchester City, 27.700.000)
Távozott: Marcin Wasilewski (szl.), Ron-Robert Zieler (VfB Stuttgart, 4.800.000), Tom Lawrence (Derby County, 5.500.000)
Kölcsönbe: Bartosz Kapustka (Freiburg, 500.000)
Kölcsönből vissza: Molla Wague (Granada)

LIVERPOOL
Érkezett:
Mohamed Szalah (AS Roma, 42.000.000), Dominic Solanke (Chelsea, i.), Andrew Robertson (Hull City, 9.000.000)
Kölcsönből vissza: Andre Wisdom (RB Salzburg), Lazar Markovics (Hull City), Jon Flanagan (Burnley), Danny Ward (Huddersfield), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Allan (Hertha)
Távozott: Andre Wisdom (Derby County, 2.300.000), Alexander Manninger (visszavonult), Kevin Stewart (Hull City, 4.500.000), Lucas Leiva (Lazio, 5.700.000)
Kölcsönbe: Connor Randall (Hearts), Sheyi Ojo (Fulham)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Bernardo Silva (AS Monaco, 50.000.000), Ederson (Benfica, 40.000.000), Douglas Luiz (Vasco da Gama, 12.000.000), Kyle Walker (Tottenham, 51.000.000), Danilo (Real Madrid, 30.000.000), Benjamin Mendy (AS Monaco, 57.500.000), Olarenwaju Kayode (Austria Wien, 3.800.000)
Kölcsönből vissza: Luke Brattan (Melbourne City), Marlos Moreno (Deportivo La Coruna), Joe Hart (Torino), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Enes Ünal (Twente), Olekszandr Zincsenko (PSV), Eliaquim Mangala (Valencia), Samir Nasri (Sevilla), Rubén Sobrino (Alavés), Wilfried Bony (Stoke), Aaron Mooy (Huddersfield), Patrick Roberts (Celtic), Jason Denayer (Sunderland), Olivier Ntcham (Genoa), Anthony Cáceres (Melbourne City)
Távozott: Enes Ünal (Villarreal, 14.000.000), Aaron Mooy (Huddersfield, 9.100.000), Rubén Sobrino (Alavés, 2.000.000), Pablo Zabaleta (West Ham, i.), Willy Caballero (Chelsea, i.), Gaël Clichy (Basaksehir, i.), Jesús Navas (szl.), Bacary Sagna (szl.), Nolito (Sevilla, 9.000.000), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Alekszandar Kolarov (AS Roma, 5.000.000), Fernando (Galatasaray, 5.250.000), Kelechi Iheanacho (Leicester City, 27.700.000), Jesús Navas (Sevilla, i.), Samir Nasri (Antalyaspor, 3 500 000)
Kölcsönbe: Joe Hart (West Ham, 2.300.000), Anthony Cáceres (al-Vaszl), Aleix García (Girona), Marlos Moreno (Girona), Douglas Luiz (Girona), Olarenwaju Kayode (Girona)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Victor Lindelöf (Benfica, 35.000.000), Romelu Lukaku (Everton, 84.700.000), Nemanja Matics (Chelsea, 44.700.000)
Kölcsönből vissza: Guillermo Varela (Eintracht Frankfurt), Andreas Pereira (Granada), Adnan Januzaj (Sunderland)
Távozott: Zlatan Ibrahimovic (szl.), Wayne Rooney (Everton), Adnan Januzaj (Real Sociedad, 8.500.000), Guillermo Varela (Penarol)
Kölcsönbe: Sam Johnstone (Aston Villa), Cameron Borthwick-Jackson (Leeds United), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Florian Lejeune (Eibar, 10.000.000), Christian Atsu (Chelsea, 7.500.000), Javier Manquillo (Atlético Madrid, 5.000.000), Jacob Murphy (Norwich City, 11.300.000), Joselu (Stoke City, 5.500.000)
Kölcsönbe: Mikel Merino (Borussia Dortmund, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Florian Thauvin (Olympique Marseille), Henri Saivet (St.-Étienne), Kevin Mbabu (Young Boys), Tim Krul (AZ), Siem de Jong (PSV), Emmanuel Riviere (Osasuna), Adam Armstrong (Barnsley)
Távozott: Florian Thauvin (Olympique Marseille, 11.000.000), Sammy Ameobi (Bolton, i.), Vurnon Anita (Leeds United, i.), Haris Vuckic (Twente, i.), Kevin Mbabu (Young Boys), Lubomir Satka (DAC), Yoan Gouffran (Göztepe, i.)
Kölcsönbe: Matz Sels (Anderlecht), Adam Armstrong (Bolton Wanderers), Ivan Toney (Wigan)
Kölcsönből vissza: Christian Atsu (Chelsea)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Jan Bednarek (Lech Poznan, 6.000.000), Mario Lemina (Juventus, 17.000.000)
Kölcsönből vissza: Paulo Gazzaniga (Rayo Vallecano), Sam Gallagher (Blackburn)
Távozott: Jay Rodríguez (West Bromwich, 13.700.000), Cuco Martina (Southampton, i.), Martín Cáceres (Hellas Verona, i.)
Kölcsönbe:
Harrison Reed (Norwich City), Sam Gallagher (Birmingham City)
Kölcsönből vissza: Mouez Hassen (Nice)

STOKE CITY
Érkezett:
Josh Tymon (Hull City, i.), Darren Fletcher (West Bromwich, i.), Bruno Martins Indi (Porto, 7.700.000), Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke, i.)
Kölcsönbe: Kurt Zouma (Chelsea), Jesé (PSG)
Kölcsönből vissza: Bojan Krkic (Mainz), Joselu (Deportivo La Coruna), Philipp Wollscheid (Wolfsburg), Jakob Haugaard (Wigan)
Távozott:
Charlie Adam (szl.), Shay Given (szl.), Jonathan Walters (Burnley, 2.300.000), Marko Arnautovic (West Ham, 22.300.000), Glenn Whelan (Aston Villa, 1.700.000), Phil Bardsley (Burnley, 840.000), Joselu (Newcastle United, 5.500.000)
Kölcsönbe: Marc Muniesa (Girona)
Kölcsönből vissza: Bruno Martins Indi (FC Porto), Wilfried Bony (Manchester City)

SWANSEA CITY
Érkezett:
Roque Mesa (Las Palmas, 12.500.000), Erwin Mulder (Heerenveen, i.)
Kölcsönbe: Tammy Abraham (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Bafétimbi Gomis (Olympique Marseille), Franck Tabanou (Granada), Kyle Bartley (Leeds United), Modou Barrow (Leeds United), Marvin Emnes (Blackburn), Matt Grimes (Leeds United)
Távozott: Bafétimbi Gomis (Galatasaray, 2.500.000), Franck Tabanou (Guingamp, i.), Gerhard Tremmel (visszavonult), Marvin Emnes (szl.), Jack Cork (Burnley, 9.100.000), Modou Barrow (Reading, 1.700.000), Gylfi Sigurdsson (Everton, 49.400.000)
Kölcsönbe: Jordi Amat (Real Betis), Borja Bastón (Málaga), Matt Grimes (Northampton Town)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Davinson Sánchez (Ajax, 40.000.000)
Kölcsönből vissza: Federico Fazio (AS Roma), Clinton N’Jie (Olympique Marseille), Nabil Bentaleb (Schalke)
Távozott:
Nabil Bentaleb (Schalke, 19.000.000), Clinton N’Jie (Olympique Marseille, 7.000.000), Federico Fazio (AS Roma, 3.200.000), Kyle Walker (Manchester City, 51.000.000)
Kölcsönbe: Josh Onomah (Aston Villa)
Kölcsönből vissza: Pau López (Espanyol)

WATFORD
Érkezett:
Tom Cleverley (Everton, 9.300.000), Will Hughes (Derby County, 9.100.000), Kiko Femenia (Deportivo Alavés, i.), Nathaniel Chalobah (Chelsea, 5.700.000), Andre Gray (Burnley, 20.400.000), Richarlison (Fluminense, 12.400.000)
Kölcsönből vissza: Steven Berghuis (Feyenoord), Obbi Oulare (Willem II), Sven Kums (Udines), Mathias Ranégie (Udinese), Mario Suárez (Valencia), Juan Carlos Paredes (Olympiakosz), Jerome Sinclair (Birmingham City), Tom Hoban (Blackburn)
Távozott: Sven Kums (Anderlecht, 6.500.000), Mathias Ranégie (BK Häcken, i.), Ogo Obi (szl.), Mario Suárez (Kujcsou Csecseng), Steven Berghuis (Feyenoord, 6.500.000), Juan Carlos Paredes (Emelec, i.), Valon Behrami (Udinese), Giedrius Arlauskis (CFR, i.)
Kölcsönbe: Uche Agbo (Standard Liege), Obbi Oulare (Royal Antwerpen)
Kölcsönből vissza: Camilo Zúniga (Napoli), M’Baye Niang (Milan), Tom Cleverley (Everton)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Jay Rodríguez (Southampton, 13.700.000), Csang Ju-ning (Vitesse, 9.000.000), Gareth Barry (Everton, 1.100.000)
Kölcsönbe: Ahmed Hegazi (el-Ahli, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Callum McManaman (Sheffield Wednesday), Sébastien Pocognoli (Brighton), Craig Gardner (Birmingham City)
Távozott: Craig Gardner (Birmingham City, 1.750.000), Sébastien Pocognoli (Standard Liege, i.), Darren Fletcher (Stoke City, i.)
Kölcsönbe: Csang Ju-ning (Werder Bremen)
Kölcsönből vissza: Marc Wilson (Bournemouth), Brendan Galloway (Everton)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Pablo Zabaleta (Manchester City, i.), Marko Arnautovic (Stoke City, 22.300.000), Javier Hernández (Bayer Leverkusen, 17.800.000), Szead Hakszabanovics (Halmstad, 3.000.000)
Kölcsönbe: Joe Hart (Manchester City, 2.300.000)
Kölcsönből vissza: Reece Burke (Wigan), Reece Oxford (Reading), Stephen Hendrie (Blackburn), Enner Valencia (Everton)
Távozott: Havard Nordtveit (Hoffenheim, 7.000.000), Stephen Hendrie (Southend United, i.), Raphael Spiegel (Boavista, i.), Álvaro Arbeloa (visszavonult), Enner Valencia (Tigres UANL, 5.700.000), Darren Randolph (Middlesbrough, 5.600.000), Ashley Fletcher (Middlesbrough, 7.300.000), Szofian Féguli (Galatasaray, 4.250.000)
Kölcsönbe: Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach), Josh Cullen (Bolton Wanderers), Reece Burke (Bolton Wanderers)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Gökhan Töre (Besiktas)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

HULL CITY
Érkezett:
Liam Edwards (Swansea U18), Kevin Stewart (Liverpool, 4.500.000), Fraizer Campbell (Crystal Palace, i.), Ondrej Mazuch (Sparta Praha, 2.000.000), Sebastian Larsson (Sunderland, i.)
Kölcsönbe: Ola Aina (Chelsea), Michael Hector (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Allan McGregor (Cardiff City), Alex Bruce (Wigan)
Távozott: Harry Maguire (Leicester City, 13.700.000), Josh Tymon (Stoke City, i.), Curtis Davies (Derby County), Alex Bruce (Bury, i.), Shaun Maloney (szl.), Tom Huddlestone (Derby County, 2.300.000), Andrew Robertson (Liverpool, 9.000.000), Eldin Jakupovic (Leicester City, 2.300.000), Ahmed Elmohamadi (Aston Villa, 1.100.000)
Kölcsönből vissza: Andrea Ranocchia (Inter), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Dieumerci Mbokani (Dinamo Kijev), Alfred N’Diaye (Villarreal), Lazar Markovics (Liverpool), Oumar Niasse (Everton)

MIDDLESBROUGH
Érkezett:
Jonathan Howson (Norwich City, 5.650.000), Cyrus Christie (Derby County, 2.800.000), Martin Braithwaite (Toulouse, 11.300.000), Darren Randolph (West Ham, 5.600.000), Ashley Fletcher (West Ham, 7.300.000)
Kölcsönbe: Lewis Baker (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Carlos de Pena (Real Oviedo), Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday), Alex Baptiste (Preston), Julien De Sart (Derby County)
Távozott: Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday, 11.700.000), Viktor Fischer (Mainz, 3.000.000), Brad Guzan (Atlanta United, i.), Julien De Sart (Waregem), Bernardo Espinosa (Girona), Víctor Valdés (visszavonult), James Husband (Norwich City), Cristhian Stuani (Girona), Carlos de Pena (szerződését felbontották), Gastón Ramírez (Sampdoria, 9.000.000), Marten de Roon (Atalanta, 13.500.000), Alex Baptiste (Queens Park, i.)
Kölcsönbe: Antonio Barragán (Sevilla)
Kölcsönből vissza: Álvaro Negredo (Valencia), Calum Chambers (Arsenal)

SUNDERLAND
Érkezett:
Aiden McGeady (Everton, 280.000), James Vaughan (Bury, 565.000), Jason Steele (Blackburn Rovers, 560.000), Robbin Ruiter (Utrecht, i.)
Kölcsönbe: Tyias Browning (Everton), Brendan Galloway (Everton), Lewis Grabban (Bournemouth)
Kölcsönből vissza: Jeremain Lens (Fenerbahce), Will Buckley (Sheffield Wednesday), Adam Matthew (Bristol City)
Távozott: Jordan Pickford (Everton, 28.500.000), Will Buckley (Bolton, i.), Jermain Defoe (Bournemouth, i.), Victor Anichebe (Pejcsing BG, i.), Steven Pienaar (Bidvest Wits, i.), Jan Kirchhoff (szl.), Joleon Lescott (szl.), Sebastian Larsson (Hull City, i.), Vito Mannone (Reading, 2.300.000)
Kölcsönbe: Fabio Borini (Milan), Jeremain Lens (Besiktas, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Javier Manquillo (Atlético Madrid), Jason Denayer (Manchester City), Adnan Januzaj (Manchester United)

Lezárva hétfő este, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik