Premier League: az MU olyat tett, mint amit 109 éve senki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.26. 16:21
null
Chester nem hiszi el, Rooney indul ünnepelni (Fotó: Reuters)
A Manchester United labdarúgócsapata a Hull City elleni 3–2-es győzelemmel olyan bravúrt hajtott végre, mint 109 éve egyik csapat sem: az MU egymás után tíz karácsonyi bajnokit nyert meg az élvonalban.

Sorozatban tíz Boxing Day-en aratott győzelemre a Manchester United előtt az Aston Villa volt képes – a birminghamiek 1889 és 1904 között győztek egymás után tíz karácsonyi mérkőzésen. Nem jött össze könnyen a siker, lévén a Hull hamar kétgólos előnybe került.

„Nem kezdtük elég jól a meccset, és kétgólos hátrányban a végső tartalékainkhoz kellett nyúlnunk. Az első gól az én hibám, elengedtem James Chestert, a védekezésünk nem volt megfelelő. Meg kellett mutatnunk a küzdőszellemünket, és megtettük, nagy eredmény ez a számunkra. A gólom? Jól pattant a labda, így rátűztem, szép gól volt, ami nagyon jókor jött nekünk” – értékelt a 150. MU-s Premier League-találatát megszerző Wayne Rooney.

„Nagyszerű sikert arattunk, miután kettő-nullás hátrányba kerültünk. Tudtam, hogy hosszú és nehéz út vezet a fordításig, de a játékosaim korábban már többször megmutatták, hogy képesek erre. Három-kettő után a Hull azért ránk ijesztett néhányszor. Megpróbáljuk csökkenteni a hátrányunkat az élcsoporthoz képest, ehhez pedig sorozatban pontokat kell szereznünk. Nagyon sok tennivalónk van még, de hiszek abban, hogy ott lehetünk az élcsoportban, és harcba szállhatunk az éllovasokkal” – így David Moyes, az MU menedzsere.

„Az évek során eljutottam néha a győzelem közelébe az MU ellen, de sosem szereztünk ilyen hamar kétgólos előnyt. Sajnos túl sok hibát követtünk el a kulcsfontosságú pillanatokban, és ezt nem lehet megúszni szárazon a Manchester United ellen” – bánkódott Steve Bruce, a Hull szakvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik