PL: Yaya Touré már nem tudja ellátni a feladatát - Neville

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 12:11
Gary Neville, a Manchester United egykori labdarúgója élesen bírálta Yaya Tourét, a Manchester City elefántcsontparti válogatott középpályását a „vörös ördögök" sima győzelmével végződő vasárnapi városi rangadó után. Ashley Young, a meccs embere is egyetért a kritikával.

„Yaya Touré már nem tud két belső középpályásos rendszerben játszani erős csapatok ellen – állította Neville a Sky Sportsnak a 4–2-re végződő találkozót követően. – A mérkőzés előtt azt kérdeztem a stúdióban, hogy Touré vajon fel tudja-e venni a harcot Marouane Fellainival a pálya közepén. Nem tudta. Egyáltalán nem figyelt rá, teljes mértékben figyelmen kívül hagyta feladatát.” Neville a Sky Sportsnak a 4–2-re végződő találkozót követően. – A mérkőzés előtt azt kérdeztem a stúdióban, hogy Touré vajon fel tudja-e venni a harcot Marouane Fellainival a pálya közepén. Nem tudta. Egyáltalán nem figyelt rá, teljes mértékben figyelmen kívül hagyta feladatát.”

„Vincent Kompanyt majdnem kiállították, amikor Touré elhagyta a helyét, és a belgának kellett kényszerből mentenie. A United harmadik gólja akkor született, mikor Martín Demichelisnek kellett kisegítenie az elefántcsontpartit, ennek következtében pedig túl nagy terület nyílt mögötte, Eliaquim Mangala és a jobbhátvéd Pablo Zabaleta között. Túl sok bizonyítékot láthattunk arra, hogy Touré már nem tudja ellátni a feladatát a nagy meccseken.”

Ashley Young, az MU-győzelem egyik főszereplője is egyetért az egykori angol válogatott jobbhátvéddel.

„Yaya Touré nem akart visszahúzódni, nem sokszor kísérte vissza Fellainit. A pálya másik felén akart lenni, noha a feladata Marouane őrzése lett volna – mondta Young a Manchester United hivatalos csatornájának, az MUTV-nek. – Fellaini zseniális. Mióta bekerült a csapatba, egészen fantasztikusan teljesít. Korábban is mondtam már, s most is láthattuk, hogy nagyon kevesen bírnak vele. Ha a legjobb formájában van, senki sem tudja őt megállítani.”

Touré kulcsszerepet játszott a Manchester City sikereiben az elmúlt években. A Professzionális Labdarúgók Szövetségének (PFA) szavazásán 2012-ben és 2014-ben is bekerült az Év csapatába, az „égszínkékek” szurkolói a tavalyi bajnoki címet követően a csapat legjobbjának választották meg, míg Afrikában zsinórban négyszer lett a kontinens legjobb labdarúgója.

A 2014–2015-ös szezonban jelentősen visszaesett Touré teljesítménye, bár a 31 éves játékos megítélésekor érdemes figyelembe venni, hogy a 2014-es világbajnokság és a 2015-ös Afrika-kupa miatt kevés pihenőt kapott.

Az elefántcsontparti középpályás éveken át érinthetetlennek tűnt Manchesterben, de a nyáron öt szezon után távozhat Angliából. Korábban beszámoltunk arról, hogy egykori edzője, Roberto Mancini szívesen szerződtetné az Internazionaléhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik