PL: Kerkez végig a pályán, ikszelt a Bournemouth a West Hammel

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.12. 18:03
null
Jarrod Bowen remek góllal szerzett vezetést a West Ham Unitednek, de a Bournemouth egyenlíteni tudott (Fotó: Getty Images)
Döntetlent játszott a Bournemouth és a West Ham United az angol Premier League első fordulójában, a találkozón Kerkez Milos végig a pályán volt. Nyerni tudott a Brighton, a Fulham és a Crystal Palace is.

BOURNEMOUTH–WEST HAM UNITED

Kerkez Milossal a kezdőcsapatban vágott neki a Bournemouth az angol élvonal új idényének. A „cseresznyék” történetének mindössze ötödik olyan játékosa lett a magyar balhátvéd, aki tinédzserként debütált a PL-ben. Gól nélküli első félidő után nem sokat kellett várni a meccs első találatára. A West Ham támadója, Jarrod Bowen egy labdaszerzés után a tizenhatos előteréből ballal remek lövést eresztett el, a labda pedig Neto kapujának jobb oldalába zúdult (0–1).

A hajrában Antonie Semenyo lövése megpattant az egyik vendégvédőn, a labdára Dominic Solanke csapott le, a kapust is kicselezte, majd a hálóba lőtt (1–1). Fordítani már nem tudott Andoli Iraola együttese, amely így döntetlennel kezdte a bajnokságot.

BRIGHTON–LUTON TOWN

Nem múlt sokon, hogy már a hatodik percben előnybe kerüljön a Brighton, a Watfordtól érkező Joao Pedro ziccerbe került, de nem találta el a kaput hat méterről. Még az első félidőben megszerezte a vezetést Roberto De Zerbi csapata, Mitoma Kaoru bal oldali beadására Solly March érkezett középen, aki védője mellett az újonc kapujába bólintott (1–0).

A második játékrészben büntetőből már nem hibázott Joao Pedro, a brazil csatár két gólra növelte a kék-fehérek előnyét (2–0). Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt a Luton is büntetőhöz jutott, a labda mögé Carlton Morris állt. Az angol támadó a jobb alsó sarkot választotta, és klubtörténelmi góllal szépített – ez volt a Luton első gólja a Premier League-ben (2–1).

A TÖRTÉNELMI TALÁLAT

Hiába a gól, a vendégek védelme fellazult a hajrára, Pelly-Ruddock Mpanzu hibájára az elefántcsontparti Simon Adingra csapott le, és góllal debütált az angol élvonalban (3–1).

A hosszabbítás is tartogatott még egy gólt, a Danny Welbecket váltó Evan Ferguson is beköszönt, az ír csatár a szinte az alapvonalig lefutó Pervis Estupinán balról laposan középre tett labdáját becsúszva kotorta a hálóba (4–1).

EVERTON–FULHAM

Vereséggel indította a 2023–2024-es idényt a tavasszal éppen csak benn maradó Everton. Sean Dyche csapatát hazai pályán lepte meg a Fulham, a találkozó egyetlen találatát a jamaicai Bobby De Cordova-Reid szerezte (0–1).

SHEFFIELD UNITED–CRYSTAL PALACE

Odsonne Édouard volt a Crystal Palace hőse az újonc Sheffield United otthonában. A francia csatár Jordan Ayew jobb oldali beadása után érkezett jól középen, és közelről passzolt a kapuba (0–1).

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ

AFC Bournemouth–West Ham United 1–1 (Solanke 82., ill. Bowen 51.)
Brighton & Hove Albion–Luton Town 4–1 (March 36., Joao Pedro 71. – 11-esből, Adingra 85., E. Ferguson 90+5., ill. C. Morris 81. – 11-esből)
Everton–Fulham 0–1 (De Cordova-Reid 73.)
Sheffield United–Crystal Palace 0–1 (Édouard 49.)
KORÁBBAN
Arsenal–Nottingham Forest 2–1
(Nketiah 26., Saka 32., ill. Awoniyi 82.)

KÉSŐBB
18.30:Newcastle United–Aston Villa (Tv:Spíler1)

VASÁRNAP
15.00:Brentford–Tottenham Hotspur (Tv:Spíler1)
17.30:Chelsea–Liverpool (Tv:Spíler1)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Burnley–Manchester City 0–3 (Haaland 4., 36., Rodri 76.)
Kiállítva: Zaruri (90+4., Burnley)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik