K. T. I.
2021.10.07 13:54 Frissítve: 2021.10.07 15:19

PL: Jack Wilshere az Arsenalnál edz – fotók

Az Arsenal is segít korábbi játékosának, a még mindig csak 29 éves Jack Wilshere-nek az edzői papírok megszerzésében. A londoni csapat a hivatalos honlapján jelentette be, hogy edzéslehetőséget biztosít a színeiben korábban 197 tétmeccsen pályára lépő labdarúgónak.

Jack Wilshere ismét Arsenal-szerelésben készül, ám ezúttal már nem a Premier League-re fókuszál (Fotó: Getty Images)

 

Wilshere 2008-ban mutatkozott be az Arsenalnál, ahol egészen 2018-ig volt szerződése, 125 bajnokin, összesen 197 tétmeccsen szerepelt az „ágyúsok” színeiben. Sokáig az angol labdarúgás legnagyobb ígéretei közt tartották számon, ám sérülékenysége miatt nem tudta befutni azt a karriert, amit sokan reméltek számára.

A 29 éves középpályás tavasszal a Championshipben szereplő Bournemouthnál futballozott, ám 14 bajnokin csupán egy gólig jutott, ráadásul a feljutás sem jött össze nekik, így a nyáron távozott. Azóta klub nélkül készül. Nyár végén rövid ideig az olasz másodosztályú Comónál kapott edzéslehetőséget, majd visszatért Londonba. Szeptemberben a The Athletic arról írt, Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője el is játszott a gondolattal, hogy szerződést kínál neki – az ugyanakkor nem volt egyértelmű a spanyol szavaiból, hogy játékosként vagy az edzői stábba invitálná meg Wilshere-t.

A korábbi közönségkedvenc a napokban adott interjúban elárulta, folyamatos sérülései miatt eljátszott a gondolattal, hogy felhagy a profi labdarúgással, egyelőre azonban nem érzi úgy, hogy kész lenne hivatalossá tenni a visszavonulását. 

Mikel Arteta Wilshere Arsenalnál kapott edzéslehetősége kapcsán kiemelte, szeretnének a középpályásnak minden segítséget megadni ahhoz, hogy formában tartsa magát és a lehető legjobb munkát végezhesse az edzőképzésen. Egyúttal jó lehetőséget látnak abban, hogy a 34-szeres válogatott játékos megoszthassa tapasztalatait a klub akadémistáival, valamint az első keret fiatalabb, rutintalanabb tagjaival. Arteta elmondása alapján Wilshere időről időre a felnőttcsapattal is edz majd, ám többnyire az akadémistákkal, illetve az észak-londoniak infrastruktúráját használva, de önállóan készül. 

 


 

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.