D. Á.
2021.08.31 16:10 Frissítve: 2021.08.31 16:26

Olaszország: másodosztályú klubnál edz az Arsenal exsztárja

Az Arsenal és az angol válogatott korábbi középpályása, Jack Wilshere az olasz másodosztályba feljutó Como csapatával edz, s reméli, hogy ajánlatot kap egy Serie A-csapattól.

Jack Wilshere karrierje nem úgy sikerült, ahogyan azt sokan Angliában gondolták (Fotó: AFP)

 

Tíz évvel ezelőtt Jack Wilshere Anglia egyik legtehetségesebb középpályása volt, akinek az Arsenalban is komoly szerepet szánt az akkori menedzser, Arsene Wenger – 2008-ban 16 évesen és 256 naposan az Arsenal történetének legfiatalabb játékosa lett, aki bemutatkozhatott a Premier League-ben..

Hiába bánt zseniálisan a labdával, s látott nagyszerűen a pályán, a folyamatos sérülések miatt soha nem futotta be azt a karriert, amit az Emiratesben jósoltak neki az „ágyúsoknál”.

Wilshere 2016-ban a Bournemouth-hoz szerződött kölcsönbe, majd egy évvel később a West Ham Unitedben folytatta pályafutását. A „kalapácsosok” 2020-ban nem hosszabbítottak vele szerződést, így szabadúszóvá vált, s 2021 januárjában ismét a Bournemouth játékosa lett.

Félév sem telt el, Wilshere újra klub nélkül találta magát, és azóta sem szerződtette egyetlen csapat sem. A gazzetta.it arról számolt be, hogy a 29 esztendős futballista most az olasz másodosztály egyik újoncával, a Comóval edz – abban reménykedik, hogy egy Serie A-együttes szerződést ad neki.

„Nagyon szeretnék külföldön játszani. Hogyan magyarázom el a gyerekeimnek, hogy munkanélküli vagyok?” – mondta Jack Wilshere.

Miután sokáig egyetlen angol csapat sem kereste, Wilshere a visszavonuláson is elgondolkozott, most azonban úgy tűnik, mégis folytatná karrierjét – kérdés, hogy van-e olyan olasz élvonalbeli csapat, amelyik még lát a játékában fantáziát.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.