Olaszország: másodosztályú klubnál edz az Arsenal exsztárja

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 16:10
null
Jack Wilshere karrierje nem úgy sikerült, ahogyan azt sokan Angliában gondolták (Fotó: AFP)
Az Arsenal és az angol válogatott korábbi középpályása, Jack Wilshere az olasz másodosztályba feljutó Como csapatával edz, s reméli, hogy ajánlatot kap egy Serie A-csapattól.

 

Tíz évvel ezelőtt Jack Wilshere Anglia egyik legtehetségesebb középpályása volt, akinek az Arsenalban is komoly szerepet szánt az akkori menedzser, Arsene Wenger – 2008-ban 16 évesen és 256 naposan az Arsenal történetének legfiatalabb játékosa lett, aki bemutatkozhatott a Premier League-ben..

Hiába bánt zseniálisan a labdával, s látott nagyszerűen a pályán, a folyamatos sérülések miatt soha nem futotta be azt a karriert, amit az Emiratesben jósoltak neki az „ágyúsoknál”.

Wilshere 2016-ban a Bournemouth-hoz szerződött kölcsönbe, majd egy évvel később a West Ham Unitedben folytatta pályafutását. A „kalapácsosok” 2020-ban nem hosszabbítottak vele szerződést, így szabadúszóvá vált, s 2021 januárjában ismét a Bournemouth játékosa lett.

Félév sem telt el, Wilshere újra klub nélkül találta magát, és azóta sem szerződtette egyetlen csapat sem. A gazzetta.it arról számolt be, hogy a 29 esztendős futballista most az olasz másodosztály egyik újoncával, a Comóval edz – abban reménykedik, hogy egy Serie A-együttes szerződést ad neki.

„Nagyon szeretnék külföldön játszani. Hogyan magyarázom el a gyerekeimnek, hogy munkanélküli vagyok?” – mondta Jack Wilshere.

Miután sokáig egyetlen angol csapat sem kereste, Wilshere a visszavonuláson is elgondolkozott, most azonban úgy tűnik, mégis folytatná karrierjét – kérdés, hogy van-e olyan olasz élvonalbeli csapat, amelyik még lát a játékában fantáziát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik