V. J. 2020.10.31 12:22 Frissítve: 2020.10.31 12:34

PL: Guardiola, Klopp és Solskjaer is visszahozná az öt cserét

Augusztusban leszavazták az angol labdarúgó Premier League klubjainak képviselői, hogy a 2020–2021-es idény mérkőzései során is ötöt lehessen cserélni, azóta viszont több csapat menedzsere is hangoztatni kezdte, hogy a játékosok fokozottabb sérülésveszélye miatt ismét be kellene vezetni a szabálymódosítást.

 

Több cserét szeretne több PL-klub menedzsere is (Fotó: AFP)

BBC azt írja, a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp, a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola, és a Manchester Unitedet dirigáló Ole Gunnar Solskjaer is az öt cserelehetőség visszaállítását sürgeti.

A Premier League előző idényében, a kényszerszünetet követően lehetőségük volt a csapatoknak a több változtatásra, viszont az új kiírás kezdetén a klubok többsége nem járult hozzá a háromnál több cseréhez, mivel ez az erősebb kerettel rendelkező gárdákat jobban segítette, mint a gyengébbeket.

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a brit közmédiának elmondta, együttesénél 47 százalékkal nőtt az izomsérülések száma, amit a szakember a játékosok túlzott terhelésének tulajdonít. 

„Ez nem csak rólunk szólNémetországban, Spanyolországban, és nagyjából minden bajnokságban engedélyezték az öt cserét, kifejezetten a játékosok, és nem egy klub védelme érdekében.”

A városi riválist irányíró Ole Gunnar Solskjaer sem érti azon klubokat, amelyek leszavazták az átmeneti szabály újbóli bevezetését.

„Ismerem az indokot, ami miatt nemet mondtak az öt cserére, de ha a futballisták lelki és testi épségére gondoltak volna, látnák, az az egyedüli megoldás, ha több lehetőséget adunk nekik a pihenésre.

A címvédő menedzsere, Jürgen Klopp a csapatok túl sűrű programjával indokolta, miért kellene visszatérni az öt változtatási lehetőséghez.

„Az idei versenynaptárban szeptember és október is olyan sűrű, mint egy átlagos december, és akkor még az igazi decemberről el is feledkeztünk.”

Az edzők problémafelvetése mögé állt azóta több másik klubot irányító menedzser, Carlo Ancelotti (Everton), Frank Lampard (Chelsea) és Steve Bruce (Newcastle) is.

2020.11.28 13:04:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Egy egyes döntetlenre végződött a kiscsapat, a címvédő és a videobírós stáb nagy mérkőzése.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.