PL: elromlott a gólvonal-technológia, de miért nem szólt a VAR?

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 20:04
Rögtön botrányos esettel tért vissza a labdarúgó Premier League: az Aston Villa–Sheffield United mérkőzésen egy beadás után a hazaiak kapusa, Nyland lehúzta a labdát, de egyértelműen a gólvonal túloldalára sodorta azt. Az esetnél mindenki Michael Oliverre figyelt, akinek az órája nem jelzett, ahogyan a videobíró sem szólt a fülére.

AZ ESET VIDEÓJA
AZ ESET VIDEÓJA

Természetesen kapustámadásról sem lehet beszélni, hiszen a norvég kapus csapattársával, Keinan Davisszel ütközött. Miután nem történt más ütközés a tizenhatoson belül, a lassítás pedig egyértelműen azt mutatta, hogy a labda bent volt, csak az történhetett, hogy Michael Oliver órája – amelynek minden alkalommal jeleznie kellene, ha a labda teljes terjedelmében áthalad a gólvonalon – elromlott.

Azonban még így is felvetődhet bennünk a kérdés, vajon a videobíró miért nem szólt a játékvezetőnek, miután a lassítás egyértelműen alátámasztotta, hogy a Sheffield Unitedet szabályos góltól fosztotta meg a technológia. Az eset után mindkét csapat a Twitteren reagált a történtekre.

„Nem igazán tudunk mit mondani erre. Még mindig gól nélküli a találkozó a Villa Parkban.”

„Nem működött az óra” – írta a Sheffield United gúnyosan egy nevetős emojival a végén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik