PL: „Az Arsenal játékosai azt kapták, amit megérdemeltek”

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.20. 19:16
null
Neal Maupay (balra) cselekedetei több Arsenal-játékosból is feszültséget váltottak ki (Fotó: AFP)
Mint arról mi is beszámoltunk, heves indulatok uralkodtak a szombati Brighton–Arsenal (2–1) mérkőzésen. Az első félidőben Neal Maupay ütközött Bernd Lenóval, az „ágyúsok” kapusa a leérkezéskor súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A találkozó után Maupay értékelt – nem akarta bántani Lenót, de úgy gondolja, az Arsenal játékosai azt kapták, amit megérdemeltek.

„Nem hiszem, hogy Lenónak igaza volt, amikor rám mutogatott a hordágyról mondta a találkozó után a BT Sport kamerája előtt a győztes gól és Leno sérülése miatt is fókuszba kerülő Maupay. – A félidőben odamentem Mikel Artetához, az Arsenal menedzseréhez, hogy elnézést kérjek, hiszen eszembe sem jutott, hogy sérülést okozzak a kapusnak. Felugrottam, hogy legyen esélyem megszerezni a labdát, de leérkezéskor megcsavarodott a térde. Bocsánatot kérek tőle és a csapatától is. Nekem is volt már súlyos sérülésem, tudom, milyen ez, de egyáltalán nem akartam neki sérülést okozni.”

Maupay ezt követően az Arsenal-játékosok hozzáállásáról, viselkedéséről is beszélt.

„Az Arsenal egyes játékosainak tanulnia kellene némi alázatot. Folyamatosan dumáltak az első félidőben, és a másodikban is, amikor már előnyben voltak. Azt kapták, amit megérdemeltek.”

A meccs lefújása után Mattéo Guendouzi, a vendégek francia középpályása úgy vezette le a felgyülemlett feszültséget, hogy torkon ragadta Maupayt.

null

null

GUENDOUZI AKCIÓJA



LENO SÉRÜLÉSE



PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ
Brighton–Arsenal 2–1 (Dunk 75., Maupay 95., ill. Pépé 68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik