D. S. B.
2022.09.02 09:27 Frissítve: 2022.09.02 10:19

PL: Aubameyang a Chelsea-ben folytatja – hivatalos

A nemzetközi átigazolási időszak utolsó napjának hajrájában az angol Chelsea FC 12 millió euróért megvásárolta a spanyol FC Barcelona gaboni válogatott támadóját, a korábban az Arsenalt is erősítő Pierre-Emerick Aubameyangot.

 

Aubameyang visszatért Londonba, de a korábbi Arsenal-játékos a Chelsea-ben folytatja (Fotó: AFP)

A 33 éves gabonit 2022 januárjában szerezte meg az FC Barcelona az Arsenaltól, és bár nem töltött sok időt a katalánoknál, így is 23 mérkőzésen 13 gólt szerzett, mellyel a katalánok egyik legeredményesebb játékosa volt Memphis Depay-jal holtversenyben.

A Chelsea 12 millió eurót fizetett a Barcának Aubameyangért, akivel a londoniak kétéves szerződést kötöttek.

„Nagyon boldog vagyok. Megtiszteltetés ennek a csapatnak a része lenni. Alig várom, hogy kezdhessek. Van egy befejezetlen ügyem a Premier League-gel, szóval jó, hogy visszatértem. Nagyon izgatott vagyok” – fogalmazott új klubja honlapján Pierre-Emerick Aubameyang, aki ismét együtt dolgozhat Thomas Tuchellel, aki még dortmundi időszakukban volt a gaboni trénere.

 

Az üzletet megelőzően arról szóltak a sajtóhírek, hogy az Aubameyang-transzfer részeként Marcos Alonso is klubot vált és az FC Barcelonánál folytatja pályafutását. Bár a felek egyik oldalon sem közölték ezt, de nem sokkal Aubameyang érkezésének bejelentése után a Chelsea a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott spanyol védőjével, aki hat év és 212 mérkőzés után távozik a londoniaktól.

 

 


 

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.