PL: a Chelsea új tulaja kiakasztotta Kloppot a „forradalmi” ötletével

Vágólapra másolva!
2022.09.14. 10:59
null
Klopp nincs elragadtatva az All Star-meccs ötletétől (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Chelsea új tulajdonosi körének vezetője, Todd Boehly beszélt a csapat előző szerdán menesztett menedzseréről, Thomas Tuchelről egy New York-i pénzügyi, technológiai és közpolitikai témájú konferencián, a SALT-on. De nemcsak a német tréner kapcsán mondta el a véleményét, hanem a forradalmi ötletét is prezentálta – hívta fel a figyelmet a cbssports.com.

 

A Chelsea FC tulajdonosa, Todd Boehly azzal állt elő, hogy az amerikai sportok mintájára a jövőben rendezhetnének a Premier League-ben is All Star-mérkőzéseket, mert azok hazájában is nagyon népszerűek és rengeteg bevételt hoznak.

„Az emberek azt kérdezik, hogy miért nem jut több pénz az alsóbb osztályokba? Az MLB (amerikai profi baseballbajnokság) idei All Star gálája kétszázmillió dolláros bevételt hozott két nap alatt. A Premier League-csapatokkal lehetne egy Észak–Dél párharcot rendezni, amivel tovább tudnánk táplálni a piramisrendszerünket.”

Boehly egyébként azt is javasolta, hogy rendezzenek minitornát a bennmaradásért az utolsó négy csapat részvételével a bajnokság végén.

Előbbi nem igazán nyerte el a Liverpool mesterének, Jürgen Kloppnak a tetszését, aki az Ajax legyőzése után elmondta az ezzel kapcsolatos véleményét.

„Egy All Star-meccs? Nem sokáig várt ezzel. Ó, nagyszerű, talán talál rá időpontot – jegyezte meg kissé gúnyosan a német menedzser. – Az Egyesült Államokban teljesen másképp működnek a dolgok. Tán a Harlem Globetrotterst is ide akarja hozni majd?”

Klopp sokszor panaszkodott már az elmúlt években a sűrű menetrend miatt, de ellenezte a Szuperliga megalakulását is, ami szintén forradalmi ötlet volt tavaly áprilisban.

Mint ismert, Angliában a teljes múlt hétvégi forduló elmaradt II. Erzsébet brit királynő halála miatt, de a Liverpool vasárnapi, Chelsea elleni rangadóját is elhalasztották, így a Kloppéknak már két mérkőzést kell valamikor bepótolniuk, méghozzá úgy, hogy az év végén világbajnokságot rendeznek Katarban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik