M. B.
2023.04.10 18:33 Frissítve: 2023.04.10 19:03

National League: a sokat kritizált kapus lett a hős, rangadót nyert a Wrexham

A Ryan Reynolds, Rob McElhenney duó által birtokolt Wrexham hazai környezetben 3–2-re legyőzte a közvetlen rivális Notts Countyt az angol ötödosztályú labdarúgó-bajnokság (National League) 43. fordulójában, és a megszerzett három ponttal karnyújtásra került a bajnoki címtől.

Nyolchetes PR-igazolásnak nevezték, de Foster egy kivédett tizenegyessel vezette győzelemre a Wrexhamet (Fotó: Getty Images)

 

Az angol ötödosztály bajnoki címéért rendkívül kiélezett harc folyik, hiszen a mérkőzést megelőzően a tabella élén jelenleg a 42 meccs után 100 pontnál és 106 szerzett gólnál járó Notts County állt, míg a Halifax elleni vereséggel a Wrexham visszacsúszott a második helyre, s egymeccses hátránnyal állt ugyancsak 100 ponttal és 106 szerzett góllal, a ligából pedig egyenes ágon csak az aranyérmes jut fel, a 2–7. helyezettek rájátszást vívnak a negyedosztályba kerülésért.

A hazai pályán, telt ház előtt lejátszott mérkőzésen (amelyet Reynolds a helyszínen tekintett meg) a Wrexham kapujában – az elmúlt időszakban kapott szurkolói kritikák dacára – a 39 éves, visszavonulása után reaktivált kapus, Ben Foster állt. A csapatok sokáig nem tudtak gólt szerezni, de az első félidő végén Bajner Bálint korábbi együttese került előnybe: John Bostock védhetetlenül tekert Foster kapujába szabadrúgásból (VIDEÓ ITT).

A kapott gól felrázta a hazai együttest, a szünet után Mullin megszerezte az egyenlítő találatot (VIDEÓ ITT), majd 20 perccel később Mendy révén már a vezetést is átvette a Wrexham. A világ legrégebbi, ma is létező profi labdarúgóklubjának számító Notts County ennek dacára nem adta fel, és Cameron csukafejesével kiegyenlített (VIDEÓ ITT). Két perccel később viszont ismét az eredmény után futott a nottinghami alakulat, miután egy védelmi hibát Lee góllal büntetett (VIDEÓ ITT).

Már sokan elkönyvelték a hazai sikert, de a mérkőzés még tartogatott egy drámai fordulatot: a hosszabbítás 7. percében tizenegyest rúghattak a vendégek. Scott büntetőjét azonban a sokat kritizált Ben Foster kivédte – a Wrexham nyert, és átvette a vezetést a National League tabelláján.

 


 

ANGOL NATIONAL LEAGUE (V. osztály)
Wrexham–Notts County 3–2

2023.10.02 00:06:31

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lehet, hogy ideje volna bevezetni a VAR-szoba VAR-ját is...

2023.09.30 17:08:15

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham nyomása góllá érett, így a londoni csapat elvette a Mersey-partiak veretlenségét.

2023.09.28 23:09:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meggyőződésem, hogy egy csapatot úgy lehet fejleszteni, ha az egyénekből kihozzuk a legjobbat, de úgy, hogy ez nem vezet önzőséghez és önzéshez. Változtathatsz, csinálhatsz mást, módosíthatsz a meglévő játékosaidtól függően, de a DNS-ed ugyanaz marad. Az én vagyok a karakterem, a történetem, a családom, a múltam, a játékos-pályafutásom.

2023.09.27 17:39:01

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jobban kezdett a Ligakupában a Leicester City, de a végére kijött a két csapat közötti tudáskülönbség.

2023.09.24 14:41:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik ismét végig pályán volt Jürgen Klopp együttesében.