MU: Vidics visszatér, Van Gaal megegyezett az Interrel - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.11. 09:42
Angol sajtóértesülések szerint a Manchester United holland menedzsere, Louis van Gaal megegyezett az Internazionale vezetőivel a szerb labdarúgó, Nemanja Vidics visszavételéről.
Jó lehet még az öreg a manchesteri háznál (Fotó: Reuters)
Jó lehet még az öreg a manchesteri háznál (Fotó: Reuters)

 

A manchesterieknél nyolc és fél idényt lehúzó, 33 éves Vidics több mint 300 tétmeccsen játszott az MU-ban, és a nyáron látta elérkezettnek az időt a váltásra. A vb után érkező Van Gaallal így elkerülték egymást, de a holland amúgy is új csapatot épített – anyagi korlátok nem szorították –, ám hiába a remek támadószekció, a védelem nem stabil.

A kezdeti hullámvölgyből kilábalni látszik ugyan az MU – a City ellen elbukott városi derbit követően zsinórban öt bajnokiját nyerte meg, 15 forduló után a harmadik helyen áll a tabellán –, a csapat védekezését azonban sok kritika éri. Méghozzá okkal.

A sajtó napi szinten hoz kapcsolatba ismert, kipróbált védőket az MU-val, és bizonyos, hogy Van Gaal már a téli átigazolási időszakban rutinos bekket szerződtet. A kiszemelt riválisokkal szemben Vidicsnek megvan a helyismereti előnye, ráadásul a közönség is szimpatizál a szerbbel, így türelmesebb, elnézőbb vele.

Az Inter nem villog a Serie A-ban – 14 forduló alatt 17 pont, ami a 12. helyhez elég –, míg Vidics kilenc bajnokin és négy El-meccsen kapott lehetőséget. Az elmúlt három fordulóban azonban már nem játszott, egyik alkalommal kisebb sérülés miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik