MU: Van Basten szerint is máshova kellett volna mennie Van de Beeknek

Vágólapra másolva!
2020.10.26. 12:36
null
Jól láthatóan nincs meg az igazi „kémia” Solskjaer (balra) és Van de Beek között (Fotó: AFP)
A Manchester Unitedhez szeptember elején érkezett – sajtóhírek szerint 35 millió fontért – az Ajaxtól Donny van de Beek, aki viszont érkezése óta közel sem lépett az alapemberré válás útjára. A 14-szeres holland válogatott klubváltása kapcsán többen is szót kértek a közelmúltban.

Szeptemberi érkezése óta Van de Beek csupán Ligakupa-meccsen volt végig a pályán, egyszer le-, a bajnokságban négyszer becserélték, a BL-ben meg egyenesen időhúzócsereként kapott lehetőséget a PSG ellen a 88. percben.

Az elmúlt hétvégén, a Chelsea elleni bajnokin már nem is kapott lehetőséget Ole Gunnar Solskjaertól, a kispadról figyelte a gól nélkül végződő mérkőzést. Ezt követően szólalt meg egy holland tv-műsorban Marco van Basten, a hollandok háromszoros aranylabdás csatára, korábbi holland szövetségi kapitány.

„Nem kellett volna Manchesterbe igazolnia Donnynak. Aki jó játékos, minden héten játszani akar – idézte a Magyar Távirati Iroda Van Basten egy holland tv-csatornának adott nyilatkozatát. – Egy Van de Beek szintű futballista ritmusának nem tesz jót, hogy csak hat vagy hét meccsen játszik ebben az évben. Tudom, hogy a többszörösét keresi a korábbinak, de csúcs-játékosként elsősorban olyan helyre kell szerződnöd, ahol megfelelő játéklehetőséghez jut. Még várnia kellett volna egy kedvezőbb lehetőségre és más klubhoz kellett volna igazolnia.”

Hasonló véleményen van egy másik korábbi holland kapitány, Danny Blind – aki a két évvel ezelőttig a Manchester Unitedben szereplő Daley Blind édesapja.

„Solskjaer a pénteki sajtótájékoztatón agyondicsérte a srácot, aztán egy perc lehetőséget sem adott neki. Nem értem, miért kellett megvennie őt a klubnak. Ha azért, hogy a keret elég mély legyen, akkor Solskjaer miért nem használja ki ezt a mélységet és miért nem ad neki több időt?” – adott hangot értetlenkedésének Blind.

Hozzájuk hasonlóan nem tudja hova tenni a szituációt a MU korábbi védője, Patrice Evra sem, aki nem is érti, hogy a klub miért vette meg a hollandot.

„Nincs szükségünk rá, ez az igazság. Miért vettük meg? Minden meccset a lelátón kezd” – jelentette ki a Sky Sportson a francia.

A legsommásabban azonban Evra korábbi csapattársa, Gary Neville foglalta össze az egész szituációt ugyanitt:

„Minden valószínűség szerint ő is azon gondolkodik, hogy mit is keres itt.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik