Koncert és telefon miatt bűnhődik a PL egyik kedvenc bírója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.29. 18:35
null
Egy koncert miatt hiányozhat a következő PL-fordulóból... (Forrás: bleacherreport.com)
Az angol labdarúgó-bajnokság egyik legnépszerűbb játékvezetője, Mark Clattenburg egy koncert miatt nem vezethet mérkőzést a Premier League soron következő fordulójában.

 

Történt ugyanis, hogy a West Bromwich Albion–Crystal Palace (2–2) mérkőzést követően az angol bíró asszisztenseitől külön, egyedül kelt útra. Tette mindezt azért, hogy láthassa Ed Sheeran angol énekes koncertjét a Newcastle Metro Radio Arénában.

A Premier League előírásai szerint a bírónak és segítőinek saját sértetlenségük és biztonságuk érdekében együtt kell a mérkőzés helyszínére érkezniük és onnan távozniuk. Ennek értelmében szabályt szegett Clattenburg.

A The Guardian értesülései szerint a játékvezető egyéb ügyben is „sáros”, mivel a West Brom–Crystal Palace találkozó után a vendégek menedzserével, Neil Warnockkal beszélgetett telefonon. Ez csak abban az esetben megengedhető, ha az asszisztensek is jelen vannak, illetve, ha a Profi Bírók Szövetségétől erre külön engedélyt kap.

A Crystal Palace vezetőedzője feltehetően egy elmaradt tizenegyes és egy hazai játékos durva szabálytalansága miatt diskurált Clattenburggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik