Manchester City: az ifi BL-t az MLS-re válthatja Vieira

Vágólapra másolva!
2015.10.23. 13:04
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásáról lemaradó New York City FC-nél a következő szezonban Patrick Vieira veheti át Jason Kreis helyét.

A Sports Illustratednél úgy tudják, a Manchester City U19-es, ifi BL-ben szereplő korosztályos együttesét irányító Vieira elérkezettnek látja az időt, hogy komoly szinten felnőtt profi csapatot irányítson. Tavasszal a Newcastle Uniteddel hozták őt hírbe. A távozó Kreis sem lenne sokáig MLS-kispad nélkül: van iránta érdeklődés más klubtól is, például Chicagóból, a ligautolsó Fire gárdájától.

A 39 éves Patrick Vieira 107-szer szerepelt a francia válogatottban, amellyel vb-t (1998), Eb-t (2000) és Konföderációs Kupát (2001) is nyert. A védekező középpályások feladatkörét forradalmasító játékos az Arsenalban érett klasszissá – kilenc szezont húzott le a londoniaknál –, azt követően megfordult a Juventusnál, az Internél és végül a Manchester Citynél. Az aktív labdarúgástól 2011-ben vonult vissza, háromszoros angol és négyszeres olasz bajnoknak mondhatja magát, valamint a két országban összesen tizenegy kupagyőzelem részese lehetett.

A New York City FC a bajnokság eddig lejátszott 33 meccséből tízet nyert meg, hét döntetlenje mellett 16 alkalommal szenvedett vereséget, gólkülönbsége 48–55. A tízcsapatos Keleti főcsoportban ezzel a 37 pontos teljesítménnyel a nyolcadik helyen áll – és minden bizonnyal végez –, ellenben a Nyugati főcsoportban holtversenyben az utolsó lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik