Man. City: Guardiola nem kér bocsánatot a szurkolóktól

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.17. 15:03
null
Guardiolának azt javasolta a City hivatalos szurkolói klubjának főtitkára, hogy maradjon az edzősködésnél (Fotó: AFP)
Beszámoltunk róla, hogy a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szóvá tette a szurkolóknak, hogy nagyobb létszámban kellett volna jelen lenniük a lipcseiek elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. A kijelentésén meglepődtek a szurkolók és kisebb felháborodást keltett köztük, ám az 50 éves spanyol szakember nem kér bocsánatot.

 

A katalán szakvezető az RB Leipzig ellen 6–3-ra megnyert szerdai Bajnokok Ligája-csoportmeccs után fakadt ki. Az Etihad Stadionban valamivel több mint 38 ezer néző látta a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcseiek legyőzését, miközben a létesítményben 54 ezer férőhely van.

Kevin Parker, a City hivatalos szurkolói klubjának főtitkára a brit médiának azt mondta, hogy Guardiolának a saját szakmájánál kellene maradnia, mivel nincs tisztában azzal, hogy néhány drukkernek problémát jelenthet szerda este 20 órára odaérni a stadionba, és kiemelte, hogy az Arsenal és a Norwich elleni angol bajnokin is jelentős számban jelentek meg a hazai drukkerek (előbbin 52 276, utóbbin 51 437).

A spanyol menedzser elmondta, hogy nem a Premier League-meccsek nézőszámaival volt gondja.

„Értelmezni kellene, amit mondok. A két hazai PL-meccsünk után nem panaszkodtam arról, hogy nincs telt házmondta Pep Guardiola. – Nem fogok bocsánatot kérni azért, amit mondtam, hogy szükségünk volt a biztatásra. Azoknak a szurkolóknak nagyon hálás vagyok, akik kijöttek a Lipcse elleni meccsünkre.”

„Sohasem kérdeztem a szurkolóktól, hogy, miért nem jöttek ki a meccsre. Parker úrnak meg kellene hallgatnia még egyszer, hogy mit mondtam valójában. Nem fogok tőle bocsánatot kérni.”

A korábbi spanyol válogatott játékos védőjére, Nathan Akéra is kitért – akinek édesapja azt követően hunyt el, hogy a 26 éves holland élete első gólját szerezte a BL-ben –, és a Manchester City hivatalos oldalán elmondta, hogy számít rá a Southampton elleni bajnokin.

„Jelenleg John Stones és Aymeric Laporte is sérült. Aké megmutatta, hogy milyen nagyszerű személyiség. Együtt érzünk vele és számíthat ránk mindenben. Biztos vagyok benne, hogy készen áll, s küzdeni fog értünk szombaton.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik