Liverpool: Szoboszlai egy gép, nem igaz? – Jürgen Klopp

Vágólapra másolva!
2023.09.04. 10:24
null
Jürgen Kloppnak minden oka megvolt a jókedvre (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Liverpool 3–0-ra legyőzte az Aston Villát az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 4. fordulójában. A találkozó után a hazaiak mestere, Jürgen Klopp értékelt a klub honlapjának.

„Nagyszerű mérkőzés volt, hosszú ideje a legjobb meccsünk. Nem is tudom, mikor voltunk a legutóbb ennyire meggyőzőek, pedig voltak már jó mérkőzéseink, például az előző idény végén. Védekezésben, és támadásban is nagyot alkottunk. Ez ellen az Aston Villa ellen nem hibázhatsz, mert akkor gondjaid lehetnek. Valószínűleg a korai gól is segített, nem tudom, milyen lett volna a meccs, ha nem találunk be az elején, de nagyon jól néztünk ki. (...) Ki tudtuk használni a felállásunk adta lehetőségeket, mindenki tette a dolgát, legyen szó labdaszerzésről, támadásvezetésről vagy kiszolgálásról. Nem tudom, mikor mondhatom ezt legközelebb, de ma a lehető legjobb produkciót nyújtottuk egy rendkívül erős ellenfél ellen, ez pedig órási dicséret a srácoknak” – fogalmazott Jürgen Klopp, aki a meccs első gólját jegyző Szoboszlai Dominikot is méltatta.

„Szoboszlai egy gép, nem igaz? Ez már a negyedik mérkőzése, és minden szempontból lenyűgöző. Taktikailag okos, és nem riad vissza»piszkos munkától« sem, amikor nem lövésekről, vagy beadásokról van szó. Remekül vadássza le az ellenfeleket – a mai meccsen nagyon fontos volt, hogy Curt (Curtis Jones – a szerk.) és Dom megvédték a Darwin Núnez melletti félterületeket. És micsoda gólt szerzett! Pont mögötte voltam, így mindent láttam: rég nem láttam ennyire tiszta lövést, és mindezt a gyengébbik lábával csinálta! Még egyszer mondom, hogy csodálatos teljesítményt nyújtott” – méltatta tanítványát a német szakember.

ANGOL PREMIER LEAGUE
4. FORDULÓ
Liverpool–Aston Villa 3–0 (2–0)
Liverpool,
Anfield, 50 109 néző. Vezette: Hooper
Liverpool:
Alisson – Alexander-Arnold (Quansah, 71.), Joe Gomez, Matip,Robertson – Szoboszlai, Mac Allister (Endo, 87.), Curtis Jones (Elliott, 65.) – Szalah, Darwin Núnez (Gakpo, 65.), Luis Díaz (Diogo Jota, 65.). Menedzser: Jürgen Klopp
Aston Villa: Emiliano Martínez – Konsa, Diego Carlos (Bailey, 19.; Zaniolo, 65.), Pau Torres – Cash, Boubacar Kamara, Douglas Luiz (Teielemens, 72.), Digne – M. Diaby, McGinn – Watkins (Durán, 71.). Menedzser: Unai Emery
Gólszerző: Szoboszlai (3.), Cash (22. – öngól), Szalah (55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik