K. T. I. 2020.09.18 17:11 Frissítve: 2020.09.20 00:53

Liverpool: bejelentették a Bayern spanyol karmesterét

Az angol labdarúgó Premier League címvédője, a Liverpool FC bejelentette, hogy szerződtette a Bayern Münchennel az előző évadban triplázó (bajnoki címet, Német Kupát és Bajnokok Ligáját nyerő) középpályást, Thiagót. A 29 éves spanyol 2024 nyaráig szóló megállapodást írt alá a Mersey-partiaknál.

Thiago négyéves szerződést kötött a Liverpoollal (Fotó: FC Liverpool/Twitter)


Thiago a Liverpool második „nyári” szerzeménye lett a görög védő, Kosztasz Cimikasz után.

A spanyol labdarúgóért sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összeget fizetett ki Jürgen Klopp együttese – ezt azonban a Liverpool hivatalos honlapján megjelent bejelentés nem erősíti meg.

Az angol klub honlapja ezt követően felsorolja Thiago főbb sikereit, köztük a kilenc eddig megnyert bajnoki címét (hét a Bayernnel, kettő a Barcelonával) és a két Bajnokok Ligája-elsőségét (Bayern 2020, Barcelona 2011).

„Ahogy telnek az évek, az ember próbál annyi trófeát nyerni, amennyit csak lehet. S amikor megnyersz valamit, utána szeretnél még és még nyerni. Azt gondolom, a Liverpool megtestesít mindent, amit szeretnék még elérni a karrieremben, mindazt, amilyennek önmagamat tartom. Nagy céljaim vannak, és el akarom érni mindegyiket – annyi trófeát nyerni, amennyit csak lehetséges” – idézik a 39-szeres spanyol válogatott játékost.


Thiago klubváltása már hetek óta a levegőben lógott. Sőt, csütörtökön már biztosnak is látszott. Hans-Dieter Flick, a Bayern München vezetőedzője, valamint a német klub vezetősége is elköszönt a Münchenben 235 tétmérkőzésen lehetőséget kapó futballistától, aki a Bundesligában pontosan 150-szer lépett pályára. Bár elsődleges feladata nem a gólszerzés volt, sőt, az elmúlt években sokszor inkább a védelem munkáját segítette, vagy feladatkörét tekintve az olaszos mélységi irányítókat idézte, 31 találatot és 37 gólpasszt tudhat a neve mellett.

„Thiago az elmúlt hét évben a Bayern München kivételes játékosa volt. Öröm volt vele együtt dolgozni. Gratulálok Jürgen Kloppnak, remek személyiségű klasszis futballistát szerzett meg” – idézte Hansi Flicket a Sky Sports.

„Meghoztam pályafutásom legnehezebb döntését: hét év után elhagyom ezt a csodálatos klubot mondta a Bayerntől búcsúzva a Twitterre felkerült videójában Thiago. A trófeák, a szép emlékek és a nehéz pillanatok egyaránt fontosak voltak, ám a legbüszkébb arra vagyok, hogy fiatal, ambiciózus srácként érkeztem Münchenbe, most pedig egy klubbal, egy történelemmel és filozófiával azonosulva távozok. Megtanultam tisztelni a hagyományokat, amelyeknek most ugyan búcsút intek, ám sohasem felejtem el: Mia San Mia! Fantasztikus pillanatokat éltem át ebben a városban, ebben az utcában, ebben a szeretett stadionban a bajor család tagjaként, amelytől rengeteg szeretet kaptam. Döntésem oka pusztán sportszakmai jellegű. Futballistaként új kihívásra van szükségem, hogy fejlődjek. Bajorország örökre az otthonom marad. Köszönöm, Bayern München!”

Thiago új csapatában ugyanazt a 6-os mezszámot kapta, mint amelyben a bajoroknál is szerepelt az elmúlt hét esztendőben.


2021.07.26 15:43:54

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. A német nem kért Eden Hazard-ból, Haaland helyett Lukaku lesz a nagy nyári fogás?

2021.07.26 23:38:41

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Jadon Sancho a 73 millió fontos árával akár alkalmi vételnek is tetszhet, akadt olyan angol médium, amely egy Black Friday-akcióhoz hasonlította a megszerzését.

2021.07.13 15:29:35

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 ...Griezmann és két fiatal tehetség a Barcelonából? Közben a citys megfigyelők kifogták Dél-Amerikát.

2021.07.05 11:10:13

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 Arteta a wengeri úton, az elképesztő melléfogások után közel 300 millió euróból erősíthet az Arsenal.

2021.05.29 09:27:21

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

A Manchester City 2016-ban 2 millió eurót fizetett érte, jelenlegi értékét 25 millió euróra becsülik.