nemzetisport.hu
2018.01.06 22:22 Frissítve: 2018.01.06 22:38

Liverpool: A játékosok jönnek és mennek, ilyen a futball – Klopp

Jürgen Klopp, a Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere a klub hivatalos honlapjával osztotta meg a gondolatait azután, hogy Philippe Coutinhót eladták a Barcelonának.

Klopp szerint Coutinho csodálatos személyiség és fantasztikus játékos (Fotó: AFP)

 

„Nem szívesen, de el kell köszönnünk Philippe Coutinhótól, aki jó barát, csodálatos ember és fantasztikus játékos. Nem titok, hogy már július óta, amikor a Barcelona először érdeklődött iránta, menni akart – idézi a Liverpool honlapja Jürgen Kloppot. – Kitartott amellett, hogy ez olyan transzfer, aminek meg kell történnie. Ennek ellenére megtartottuk őt annak reményében, hogy meg tudjuk győzni a maradásról. El kell mondanom a szurkolóinknak, hogy a klub mindent megtett érte, de ő meg volt győződve arról, hogy Barcelona jelenti számára a jövőt. Ez volt az álma, és semmivel sem tudtuk megváltoztatni a véleményét."

Coutinho 2013-ban érkezett az Intertől a Liverpoolhoz, ahol az évek alatt meghatározó játékossá vált. „Fantasztikus volt a klubnál az elmúlt öt évben, csalódottak vagyunk, hogy távozik, de minden jót kívánunk neki. A nyári átigazolási időszak után is ugyanolyan keményen dolgozott a sikerekért, annak ellenére is, hogy nem tudtuk meggyőzni a maradásról. Természetesen érthető, hogy a szurkolók csalódottak, ám ez része a futballnak, mindenkinek megvannak az álmai és a céljai. A játékosok jönnek és mennek, ilyen a labdarúgás, klubként azonban elég nagyok és erősek vagyunk, hogy folytassuk az agresszív taktikánkat a pályán egy kulcsember elvesztése után is."

„Elég régóta vagyok itt ahhoz, hogy tudjam: a Liverpool régebben is veszített el kulcsembereket, de mindig továbblépett. Nem lehet átigazolni a klub szívét és lelkét, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy sokan szeretnék ezt. Bízom a mostani játékosokban, s abban is, hogy a tulajdonosokkal tovább mélyíthetjük a keretet, és megfelelő befektetéseink lesznek."

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.