Klopp, Conte: az a szép hazai, csak az hiányzik! Meg Ox

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.08.29. 19:04
null
Jürgen Klopp állítólag kiszemelte Kerem Demirbayt is (Fotó: AFP)
Hol vannak már a fesztiválok és a nyaralások? A héten elkezdődik az iskola – és véget ér az idén nyári átigazolási idény. Szokásunk szerint az angolokkal kezdjük az utolsó kört is.

 

Aki látta a hétvégi, Liverpool elleni mérkőzését, az egyetért azzal, hogy az ARSENAL háza táján van még teendő: Alexis Sánchez bűnrosszul futballozott, és Alex Oxlade-Chamberlain is csak lézengett a pályán, minden bizonnyal nem függetlenül attól, hogy mindkettejüket erősen csábítják.

Sáncheznek a párizsi kaland kútba esett, de a Manchester City még a franciáknál is többet tud neki fizetni (na ja, azok a legendás katari olajkutak), míg Oxot tárt karokkal várja a Chelsea, ahol a 3–5–2-es hadrend ideális lesz számára. Nem tudni, mennyire komoly az állítólagos negyvenmillió-egy fontos, érte tett Liverpool-ajánlat, amely azon alapszik, hogy éppen negyvenmillió eurót ajánlott annak idején Luis Suárezért az Arsenal, ám hiába.

Meglepő, hogy Mesut Özilért bejelentkezett a Borussia Dortmund, de rendelkeznek már ehhez elegendő forrással a BVB-nél, és egyre közelebb kerül az Inter Shkodran Mustafihoz, mert a német kiesett Arsene Wenger kegyeiből – kérdés, Rob Holding liverpooli teljesítménye megmozgatott-e valamit a francia lelkében.

A védelem egyik széléről Kieran Gibbs minden bizonnyal a Watfordé lesz, de lesben áll a Galatasaray is, Mathieu Debuchy pedig az Olympique Marseille-ben köthet ki, a cserecsatár Chuba Akpom meg a Celticben. Kisebb csoda az is, hogy a Jack Wilshere, Lucas Pérez kettős még mindig az Arsenalé, előbbit a Newcastle is kinézte, és felajánlották az AC Milannak; utóbbit az Everton vitte volna, ám csak kölcsönbe, a londoniak pedig eladnák inkább – minden bizonnyal a feladónak, a Deportivo La Corunának.

Hogy kik jönnének még a nyáron?

Nem megbántva az arsenalos tábort, azonban az egyik kiszemelt, Marco Asensio éppen e sorok írásakor lőtt két okos gólt a Real Madrid színeiben, Julian Draxler megfizetéséhez és megvételéhez pedig legalább két, de inkább három játékost el kellene eladni először, és még akkor sem biztos, hogy neves kérői közül éppen az Arsenalt választaná a játékos. Felmerült még a schalkés középpályás mindenes, Max Meyer, aki szintén remek és elérhető fogás lenne.

Már csak azért is mozdítható a huszonegy éves német, mert az ő szerződése is lejár a jövő nyáron.

„Még pár napig nyitva a piac, gondolom, a klub dolgozik az erősítéseken, hiszen tisztában van a helyzetünkkel. Ne feledjük, szeptemberben hét mérkőzés vár ránk, rotálnom kell a csapatot” – adta ki a hetiparancsot Antonio Conte, a CHELSEA mestere, aki Oxlade-Chamberlain mellett a középpályát a harmincmillióra taksált Danny Drinkwaterrel, Renato Sanchesszel vagy Grzegorz Krychowiakkal, a kreatív szekciót Ross Barkleyval, a védelmet Danny Rose-zal és az eindhoveni Santiago Ariasszal, a csatársort meg a veterán Fernando Llorentével vagy Jamie Vardyval erősítené meg.

Igen közel állnak a „kékek” Chamberlainhez, állítólag a városi riválissal már meg is egyeztek a 38 millió eurós vételárban, a szélső meg visszautasított minden szerződéshosszabbítási ajánlatot.

Ugyanakkor Gary Cahillért a Juventus, Loic Rémyért a Cagliari jelentkezett be a Las Palmas, a Swansea és a Newcastle után, Willian a France Football szerint Barca-célpont, Eden Hazard meg a Don Balón szerint kézzel-lábbal törekszik a Real Madrid berkeibe lelkes hívéhez, Zinédine Zidane-hoz.

Szorgalmas a Chelsea is, a Juventusnak olasz források szerint már sokadszor ajánlott hetvenmillió eurót Alex Sandróért – ha nem könnyíti meg Cahill ezt az ügyet, akkor talán ideje lenne emelni picit a téten a hetvenkedés helyett –, és újra megnyitotta az Antonio Candreva feliratú mappát. Felmerült még Claudio Marchisio és Andrea Belotti neve is, de érzésünk szerint előbbi marad a „zebráknál”, utóbbiért pedig aligha fognak százmillió eurót fizetni a kékek.

Igazolt egy csatárt a MANCHESTER UNITED, de nem lett erősebb, mint az előző idényben: igen, Zlatan Ibrahimovicról van szó, aki újra aláírt a „vörös ördögökhöz”, felére csökkentett fizetéssel (évi rongyos 10.4 millió euróért, mert ilyen áldozatokat követel az embertől a kegyetlen élfutball), azonban leghamarabb januárban lesz bevethető. Azonnali erősítés lenne ellenben Gareth Bale, akiért egy spanyol lap szerint százmillió eurót adnának az angolok, és számításuk szerint ennyi elég is lesz a játékos elhódításához. Ha mégsem engedi el a walesit a Real, kapóra jön a monacói Thomas Lemar, akiről lemondott az Arsenal, anyagi okokból.

Andreas Pereirát nem kapta kölcsön a Valencia, José Mourinho ragaszkodott ugyanis a középpályás jelenlétéhez, ellenben érik egy Chris Smalling (a Leicester Cityhez tart), Ezequiel Garay (Valencia) csere a keretben, s jöhet Julian Draxler, ha többet ígér neki az MU, mint az Arsenal és a Liverpool (az olasz és német kérők nyilvánvalóan nem tarthatnak lépést az angliai bérekkel).

Érdekes módon egy Interhez köthető akta itt sincs lezárva, ezt maga Mourinho mondta, és az iratcsomó tetején Ivan Perisic neve olvasható.

A legérdekesebb felvetés azonban Justin Kluivert, a nagy Patrick Kluivert fia: a tizennyolc éves csatár édesapja csak hat évvel idősebb, mint Ibrahimovic, s az Ajaxban, a Barcelonában és az AC Milanban is megelőzte pár esztendővel a svédet.

Végül mégiscsak összejön a Kluivert, Ibrahimovic kettős?

A józan ész azt diktálja, hogy a LIVERPOOLNAK el kell adnia a durcás Philippe Coutinhót a Barcelonának, az Arsenal ellen kiderült, nélküle is a topcsapatok közé tartoznak a „vörösök”.

A lipcsei Naby Keita jövőre jön, addig isOxlade-Chamberlain és a müncheni Renato Sanches mellett Jürgen Klopp-kiszemelt még állítólag a hoffenheimi Kerem Demirbay, expressz lecsapná Mourinho kezéről Lemart, míg Mateo Kovaciccsal állítólag már meg is köttetett a szóbeli egyezség a váltásról – a védősor új oszlopa Virgil van Dijk lehet, bár az ő eladását mintha túlvariálta volna a Southampton, ez ügyben a B-terv a schalkés Benedikt Höwedes.

A heti meglepetésfelvetés itt Neven Szubotics, Klopp régi dortmundi bizalmi embere.

Nagyon jól is kijöhet még a nyári transzferhajrából a Liverpool, mert Coutinho mellett beeshet pár tízmillió euró Divock Origiért és Mamadou Sakhóért is.

A MANCHESTER CITYNÉL Alexis Sánchez helyett befuthat Pierre-Emerick Aubameyang, és tovább alkudoznak Jonny Evans játékjogára is a West Brommal.

A védelem nem az igazi (Transfermarkt)
A védelem nem az igazi (Transfermarkt)

 

A korábbi évek nagy dobásaihoz képest elcsendesült erre a nyárra a CRYSTAL PALACE, és ez a vetélytársak tevékenységét elnézve igen izgalmas idényt predesztinál számára, méghozzá nem a legegészségesebbek közül valót.

Két remek védő érkezett a nyáron: egy ex (Frank de Boer, a kispadra) és egy jelenlegi (Jairo Riedewald, az Ajaxtól, szintén nagy dobás). De Boer remekül mutatkozott be a csapatnál, elárulta, hogy mehetett volna pár éve a Liverpoolhoz és a Barcelonához is, ám nem állt készen ilyen kihívásokra.

Kihívásokban éppen most sem szenved hiányt, noha érkezett a Chelsea-től kölcsönbe Ruben Loftus-Cheek, a Unitedtől pedig Timothy Fosu-Mensah, ám a Steve Mandanda, Mathieu Flamini, Joe Ledley, Fraizer Campbell négyest nem sikerült pótolni.

Yohan Cabaye és Andros Townsend ráadásul még távozhat, utóbbi szinte biztosan, és kiszemelt „csak” két kapus, Michel Vorm és a PSV-s Jeroen Zoet, a csatár Luuk de Jong, valamint a szélső Jonathan Bamba.

Mamadou Sakho, Eliaquim Mangala vagy Munir El Haddadi aligha lesz az övé – ha ilyen védelemmel nem esik ki a „Kristálypalota”, akkor De Boer tényleg készen áll a nagyobb feladatokra. Per pillanat két kézzel kell kapaszkodnia a kispadjába...

A SWANSEA CITY például harmincmillió eurót költött eddig úgy, hogy a hatalmas csatártehetség Tammy Abrahamet ingyen kapta kölcsön – igaz, a huszonhat éves szélső, a vékonydongájú Sam Clucas borzasztóan túlárazva érkezett. Mellette a spanyol középpályás, Roque Mesa és a holland válogatott kerettag kapus, Erwin Mulder új fiú, egyelőre, mert Gylfi Sigurdsson, Jack Cork és Bafétimbi Gomis eladása heves utolsó heti transzferes habzsi-dőzsit jósol, túlzásba vitt vételárral.

Loic Rémy, a PSV kolumbiai szélső hátvédje, az Angliában nagyon kapós Santiago Arias, a Barnsley remek formában lévő ghánai bekkje, Andy Yiadom vagy a csoda rutinos középső középpályás, Joe Allen „hattyús” lehet hamarosan; Llorente távozása (a legújabb kérője állítólag a Real Madrid!) azonban nagy érvágást jelentene, még Rémy vagy a régóta üldözött Wilfried Bony, Nacer Chadli kettős egyidejű érkezésével is.

A kölcsönkért Bony jövetele egyébként is kétséges, a WalesOnline emlékeztetett rá, hogy a PL-ben egy klubtól csak egyetlen játékost lehet egy egész idényre kikölcsönözni.

Titkos befutónak vártuk a sokszoros brazil válogatott karmestert, Lucas Limát, ám őt végül nem adta el a Santos, a legkisebb csatárkiszemelt pedig Benik Afobe (Bournemouth).

A csapat menedzsere, Paul Clement elismerte, hogy még a hétvégi bajnoki kezdőrúgásának pillanatában is a telefonját tartotta a kezében, annyira várja a jó híreket...

Például a Sigurdsson-utódnak kiszemelt, sahtaros Viktor Kovalenko érkezését?

Nagyot futott a nyáron a BURNLEY, a PL mostani szintjéről sokat elmond, hogy ez a nagyon kicsi csapat jó százmillió eurót forgatott meg az új idényre, csak átigazolások miatt...

Igaz, a védelem és a csatársor megérzi majd Michael Keane, illetve Andre Gray távozását, s a két veterán szélső, George Boyd és Michael Kightly búcsúja, a nagy öreg Paul Robinson visszavonulása és a bolondos Joey Barton sokadik önkipontozása is veszteség – ellenben jött egy középcsatár a Leedstől 16.4 millió euróért Chris Wood személyében, 9.1 millió euróért lesz Barton helyett a középpálya gerince Jack Cork, az öregecskedő szélső szerepkörét ezentúl az ír Jonathan Walters, a harmincon felüli védőét pedig a skót Phil Bardsley tölti be.

Átigazolási díj felszámítása nélkül érkezett a Leedstől a balbekk Charlie Taylor, ő jó fogásnak számít, a cserekapus helyettese pedig ezentúl a Birmingham City által elengedett Adam Legzdins.

Acélosítani kell a csatársort, ez nem kétséges, Ahmed Musa (Leicester City) vagy a tízmillió euróba kerülő Waris Majeed (Lorient) adhat őserőt e résznek; korábban szó volt a deporos Florin Andonéről is, és nagyon-nagyon jó ötlet átigazolni az interes Andrea Ranocchiát, pláne hatmillió euróért – de kérdés, hogy pont itt akar-e újjászületni az olasz?

Helyette inkább kiköthet a kiscsapatban a celtices Jozo Simunovic, aki volt már felnőttválogatott kerettag a bosnyákoknál és a horvátoknál is (előbbiek mellett döntött végül).

Kell ide Gibbs!
Kell ide Gibbs!


Csoda érdekes dolgokat művel a WATFORD: a „darazsak” 2008 és 2014 nyara között összesen (!) 5.15 millió euróért vásároltak, köszönhetően annak, hogy az ingyen leigazoltak mellett a testvéri, azaz közös tulajdonos alá tartozó Udinesétől és a Granadától jöttek az új munkavállalók, de csőstül – azóta azonban százötvenmilliónál is többért erősítettek. Importból.

Egyre inkább ésszel, a 2016-ben megfogottak közül Isaac Success, Roberto Pereyra, Daryl Janmaat, Christian Kabasele, Stefano Okaka, Younes Kaboul, Brice Dja Djedjé, Mauro Zárate és a kölcsön után most közel tízmillió euróért marasztalt Tom Cleverley is a Watfordé még, egyedül a belga szűrő, Sven Kums tért haza ilyen szinten kicsi bukással az Anderlechthez.

A korábban az emberpiacon kikelt maghoz (Étienne Capoue, Roberto Pereyra, Sebastian Prödl, Abdoulaye Doucouré, Nordin Amrabat, Craig Cathcart) hozzácsapták most Cleverley mellett a középcsatár Andre Grayt 20.4 millió euróért, a brazil balszélsőt, Richarlisont 12.4 millióért, a kaporszakállú, de 22 éves középső középpályás Will Hughest 9.1 millióért (az angol tehetségről sokan azt hiszik, hogy albínó, ám csak olyan világos a szőrzete, mint a napon felejtett Stefan Effenbergnek vagy Boris Beckernek, egyébként hatalmas tehetség), a szűrő Nathaniel Chalobah játékjogát 6.3 millióért, és egymillióért kölcsönadta a Benfica a perui támadó, André Carrillót.

A volt U21-es válogatott spanyol jobbhátvéd, Kiko Femenía is itt rendezi újra a karrierjét.

Gibbs szinte már biztosan a Watfordé, a két klub megegyezett egymással az 5.4 millió eurós árban, csak a fizetésen megy a huzavona (a klub sokallja a heti 84 ezer eurót). Célpont még Ashley Young és a nápolyi Ivan Strinic, a Brentford szélsője, Jota, Waris Majeed, no és a leicesteri Iszlam Szlimani, mert a csatár és csapatkapitány Troy Deeney iránt erősen érdeklődik az Everton, West Bromwich kettős, és mellette Isaac Success is bír pár kérővel.

 

PREMIER LEAGUE, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ARSENAL
Érkezett:
Alexandre Lacazette (Olympique Lyon, 53.000.000 euró), Sead Kolasinac (Schalke, ingyen)
Kölcsönből vissza: Jack Wilshere (Bournemouth), Calum Chambers (Middlesbrough), Krystian Bielik (Birmingham City), Chuba Akpom (Brighton), Joel Campbell (Sporting CP), Wojciech Szczesny (AS Roma)
Távozott: Yaya Sanogo (Toulouse, ingyen), Chris Willock (Benfica, i.), Wojciech Szczesny (Juventus, 12.200.000), Gabriel Paulista (Valencia, 11.000.000)
Kölcsönbe: Emiliano Martínez (Getafe), Carl Jenkinson (Birmingham City)

BOURNEMOUTH
Érkezett: Nathan Aké (Chelsea, 22.800.000), Asmir Begovic (Chelsea, 11.500.000), Jermain Defoe (Sunderland, i.)
Kölcsönből vissza: Marc Wilson (West Bromwich), Emerson Hyndman (Rangers), Lewis Grabban (Reading)
Távozott:

Kölcsönbe: Lewis Grabban (Sunderland), Max Gradel (Toulouse)
Kölcsönből vissza: Jack Wilshere (Arsenal)

BURNLEY
Érkezett:
Charlie Taylor (Leeds United, i.), Jonathan Walters (Stoke City, 2.300.000), Jack Cork (Swansea, 9.100.000), Phil Bardsley (Stoke City, 840.000), Chris Wood (Leeds United, 16.400.000)
Kölcsönből vissza: Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf), Chris Long (Bolton Wanderers), Fredrik Ulvestad (Charlton), Michael Kightly (Burton)
Távozott: Michael Keane (Everton, 28.500.000), George Boyd (Sheffield Wednesday, i.), Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf, i.), Joey Barton (eltiltva), Michael Kightly (Southend United, i.), Tendayi Darikwa (Nottingham Forest), Andre Gray (Watford, 20.400.000)

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett: Mathew Ryan (Valencia, 6.000.000), Pascal Gross (Ingolstadt, 3.000.000), Markus Suttner (Ingolstadt, 4.500.000), Mathias Normann (FK Bodö/Glimt), Ales Mateju (Viktoria Plzen, 2.500.000), Davy Pröpper (PSV, 13.000.000), José Izquierdo (FC Bruges, 15.000.000), Raphael Dwamena (FC Zürich)
Kölcsönbe: Isaiah Brown (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Henrik Björdal (IFK Göteborg), Kazenga LuaLua (Queens Park), Elvis Manu (Go Ahead Eagles), Rohan Ince (Swindon Town)
Távozott:
David Stockdale (Birmingham City, i.), Vegard Forren (Molde, i.), Casper Ankergren (visszavonult), Elvis Manu (Genclerbirligi, i.)
Kölcsönbe: Oliver Norwood (Fulham), Kazenga LuaLua (Queens Park), Rohan Ince (Bury)
Kölcsönből vissza: Chuba Akpom (Arsenal), Sébastien Pocognoli (West Bromwich)

CHELSEA
Érkezett:
Willy Caballero (Manchester City, i.), Antonio Rüdiger (AS Roma, 35.000.000), Tiemoué Bakayoko (AS Monaco, 40.000.000), Álvaro Morata (Real Madrid, 65.000.000)
Kölcsönből vissza: Nathan (Vitesse), Bertrand Traoré (Ajax), Mario Pasalic (Milan), Juan Cuadrado (Juventus), Marco van Ginkel (PSV), Wallace Oliveira (Gremio), Abdul Rahman Baba (Schalke), Michael Hector (Eintracht Frankfurt), Matt Miazga (Vitesse), Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach), Matej Delac (Mouscron), Kenneth Omeruo (Alanyaspor), Christian Atsu (Newcastle United), Lewis Baker (Arnheim), Loic Rémy (Crystal Palace), Lucas Piazón (Fulham), Tomás Kalas (Fulham), Isaiah Brown (Huddersfield)
Távozott: Nathan Aké (Bournemouth, 22.800.000), Juan Cuadrado (Juventus, 20.000.000), Asmir Begovic (Bournemouth, 11.500.000), Bertrand Traoré (Olympique Lyon, 10.000.000), Christian Atsu (Newcastle United, 7.500.000), John Terry (Aston Villa, i.), Dominic Solanke (Liverpool, i.), Nathaniel Chalobah (Watford, 5.700.000), Nemanja Matics (Manchester United, 44.700.000)
Kölcsönbe: Todd Kane (Groningen), Tammy Abraham (Swansea), Marco van Ginkel (PSV), Lucas Piazón (Fulham), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace), Ola Aina (Hull City), Kurt Zouma (Stoke City), Matt Miazga (Vitesse), Jamal Blackman (Sheffield United), Tomás Kalas (Fulham), Michael Hector (Hull City), Isaiah Brown (Brighton), Mario Pasalic (Szpartak Moszkva), Lewis Baker (Middlesbrough), Jeremie Boga (Birmingham City), Kenneth Omeruo (Kasimpasa)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Jairo Riedewald (Ajax, 9.000.000)
Kölcsönbe: Timothy Fosu-Mensah (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Kwesi Appiah (Viking Stavanger), Hiram Boateng (Northampton), Jordon Mutch (Reading), Jonathan Williams (Ipswich)
Kölcsönbe: Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)
Távozott: Kwesi Appiah (Wimbledon, i.), Zeki Fryers (Barnsley, i.), Jonathan Benteke (szl.), Mathieu Flamini (szl.), Joe Ledley (szl.), Fraizer Campbell (Hull City, i.), Steve Mandanda (Olympique Marseille, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Loic Rémy (Chelsea), Mamadou Sakho (Liverpool)

EVERTON
Érkezett:
Michael Keane (Burnley, 28.500.000), Jordan Pickford (Sunderland, 28.500.000), Davy Klaassen (Ajax, 27.000.000), Henry Onyekuru (Eupen, 8.000.000), Sandro Ramírez (Málaga, 6.000.000), Wayne Rooney (Manchester United), Cuco Martina (Southampton, i.), Gylfi Sigurdsson (Swansea City, 49.400.000)
Kölcsönből vissza: Gerard Deulofeu (Milan), Tom Cleverley (Watford), Shani Tarashaj (Eintracht Frankfurt), Aiden McGeady (Preston), Leandro Rodríguez (Beveren), Brendan Galloway (West Bromwich), Tyias Browning (Preston), Oumar Niasse (Hull City)
Távozott: Gerard Deulofeu (Barcelona, 12.000.000), Tom Cleverley (Watford, 9.300.000), Arouna Koné (Sivasspor, i.), Romelu Lukaku (Manchester United, 84.700.000), Aiden McGeady (Sunderland, 280.000), Leandro Rodríguez (Danubio, i.), Gareth Barry (West Bromwich, 1.100.000)
Kölcsönbe: Brendan Galloway (Sunderland), Henry Onyekuru (Anderlecht), Tyias Browning (Sunderland)
Kölcsönből vissza:Enner Valencia (West Ham)

HUDDERSFIELD TOWN
Érkezett:
Steve Mounié (Montpellier, 13.000.000), Tom Ince (Derby County, 9.100.000), Aaron Mooy (Manchester City, 9.100.000), Laurent Depoitre (FC Porto, 4.000.000), Scott Malone (Fulham, 3.900.000), Mathias Jörgensen (FC Köbenhavn, 2.700.000), Elias Kachunga (Ingolstadt, 1.300.000), Danny Williams (Reading, i.), Robert Green (Leeds United, i.), Abdelhamid Szabiri (1. FC Nürnberg, 1.500.000)
Kölcsönbe: Kasey Palmer (Chelsea), Jonas Lössl (Mainz), Florent Hadergjonaj (Ingolstadt)
Távozott: Harry Bunn (Bury), Mark Hudson (visszavonult)
Kölcsönbe: Sean Scannell (Burton Albion)
Kölcsönből vissza: Elias Kachunga (Ingolstadt), Aaron Mooy (Manchester City), Kasey Palmer (Chelsea), Isaiah Brown (Chelsea), Danny Ward (Liverpool)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Vicente Iborra (Sevilla, 15.000.000), Harry Maguire (Hull City, 13.700.000), Eldin Jakupovic (Hull City, 2.300.000), Kelechi Iheanacho (Manchester City, 27.700.000)
Távozott: Marcin Wasilewski (szl.), Ron-Robert Zieler (VfB Stuttgart, 4.800.000), Tom Lawrence (Derby County, 5.500.000)
Kölcsönbe: Bartosz Kapustka (Freiburg, 500.000)
Kölcsönből vissza: Molla Wague (Granada)

LIVERPOOL
Érkezett:
Mohamed Szalah (AS Roma, 42.000.000), Dominic Solanke (Chelsea, i.), Andrew Robertson (Hull City, 9.000.000)
Kölcsönből vissza: Andre Wisdom (RB Salzburg), Lazar Markovics (Hull City), Jon Flanagan (Burnley), Danny Ward (Huddersfield), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Allan (Hertha)
Távozott: Andre Wisdom (Derby County, 2.300.000), Alexander Manninger (visszavonult), Kevin Stewart (Hull City, 4.500.000), Lucas Leiva (Lazio, 5.700.000)
Kölcsönbe: Connor Randall (Hearts), Sheyi Ojo (Fulham)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Bernardo Silva (AS Monaco, 50.000.000), Ederson (Benfica, 40.000.000), Douglas Luiz (Vasco da Gama, 12.000.000), Kyle Walker (Tottenham, 51.000.000), Danilo (Real Madrid, 30.000.000), Benjamin Mendy (AS Monaco, 57.500.000), Olarenwaju Kayode (Austria Wien, 3.800.000)
Kölcsönből vissza: Luke Brattan (Melbourne City), Marlos Moreno (Deportivo La Coruna), Joe Hart (Torino), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Enes Ünal (Twente), Olekszandr Zincsenko (PSV), Eliaquim Mangala (Valencia), Samir Nasri (Sevilla), Rubén Sobrino (Alavés), Wilfried Bony (Stoke), Aaron Mooy (Huddersfield), Patrick Roberts (Celtic), Jason Denayer (Sunderland), Olivier Ntcham (Genoa), Anthony Cáceres (Melbourne City)
Távozott: Enes Ünal (Villarreal, 14.000.000), Aaron Mooy (Huddersfield, 9.100.000), Rubén Sobrino (Alavés, 2.000.000), Pablo Zabaleta (West Ham, i.), Willy Caballero (Chelsea, i.), Gaël Clichy (Basaksehir, i.), Jesús Navas (szl.), Bacary Sagna (szl.), Nolito (Sevilla, 9.000.000), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Alekszandar Kolarov (AS Roma, 5.000.000), Fernando (Galatasaray, 5.250.000), Kelechi Iheanacho (Leicester City, 27.700.000), Jesús Navas (Sevilla, i.), Samir Nasri (Antalyaspor, 3.500.000), Marlos Moreno (Independiente)
Kölcsönbe: Joe Hart (West Ham, 2.300.000), Anthony Cáceres (al-Vaszl), Aleix García (Girona), Marlos Moreno (Girona), Douglas Luiz (Girona), Olarenwaju Kayode (Girona), Patrick Roberts (Celtic)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Victor Lindelöf (Benfica, 35.000.000), Romelu Lukaku (Everton, 84.700.000), Nemanja Matics (Chelsea, 44.700.000)
Kölcsönből vissza: Guillermo Varela (Eintracht Frankfurt), Andreas Pereira (Granada), Adnan Januzaj (Sunderland)
Távozott: Zlatan Ibrahimovic (szl.), Wayne Rooney (Everton), Adnan Januzaj (Real Sociedad, 8.500.000), Guillermo Varela (Penarol)
Kölcsönbe: Sam Johnstone (Aston Villa), Cameron Borthwick-Jackson (Leeds United), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Florian Lejeune (Eibar, 10.000.000), Christian Atsu (Chelsea, 7.500.000), Javier Manquillo (Atlético Madrid, 5.000.000), Jacob Murphy (Norwich City, 11.300.000), Joselu (Stoke City, 5.500.000)
Kölcsönbe: Mikel Merino (Borussia Dortmund, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Florian Thauvin (Olympique Marseille), Henri Saivet (St.-Étienne), Kevin Mbabu (Young Boys), Tim Krul (AZ), Siem de Jong (PSV), Emmanuel Riviere (Osasuna), Adam Armstrong (Barnsley)
Távozott: Florian Thauvin (Olympique Marseille, 11.000.000), Sammy Ameobi (Bolton, i.), Vurnon Anita (Leeds United, i.), Haris Vuckic (Twente, i.), Kevin Mbabu (Young Boys), Lubomir Satka (DAC), Yoan Gouffran (Göztepe, i.), Siem de Jong (Ajax, 2.300.000), Emmanuel Riviere (Metz)
Kölcsönbe: Matz Sels (Anderlecht), Adam Armstrong (Bolton Wanderers), Ivan Toney (Wigan)
Kölcsönből vissza: Christian Atsu (Chelsea)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Jan Bednarek (Lech Poznan, 6.000.000), Mario Lemina (Juventus, 17.000.000), Wesley Hoedt (Lazio, 16.400.000)
Kölcsönből vissza: Paulo Gazzaniga (Rayo Vallecano), Sam Gallagher (Blackburn)
Távozott: Jay Rodríguez (West Bromwich, 13.700.000), Cuco Martina (Southampton, i.), Martín Cáceres (Hellas Verona, i.), Paulo Gazzaniga (Tottenham)
Kölcsönbe:
Harrison Reed (Norwich City), Sam Gallagher (Birmingham City)
Kölcsönből vissza: Mouez Hassen (Nice)

STOKE CITY
Érkezett:
Josh Tymon (Hull City, i.), Darren Fletcher (West Bromwich, i.), Bruno Martins Indi (Porto, 7.700.000), Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke, i.)
Kölcsönbe: Kurt Zouma (Chelsea), Jesé (PSG)
Kölcsönből vissza: Bojan Krkic (Mainz), Joselu (Deportivo La Coruna), Philipp Wollscheid (Wolfsburg), Jakob Haugaard (Wigan)
Távozott:
Charlie Adam (szl.), Shay Given (szl.), Jonathan Walters (Burnley, 2.300.000), Marko Arnautovic (West Ham, 22.300.000), Glenn Whelan (Aston Villa, 1.700.000), Phil Bardsley (Burnley, 840.000), Joselu (Newcastle United, 5.500.000)
Kölcsönbe: Marc Muniesa (Girona)
Kölcsönből vissza: Bruno Martins Indi (FC Porto), Wilfried Bony (Manchester City)

SWANSEA CITY
Érkezett:
Roque Mesa (Las Palmas, 12.500.000), Erwin Mulder (Heerenveen, i.), Sam Clucas (Hull City, 16.300.000)
Kölcsönbe: Tammy Abraham (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Bafétimbi Gomis (Olympique Marseille), Franck Tabanou (Granada), Kyle Bartley (Leeds United), Modou Barrow (Leeds United), Marvin Emnes (Blackburn), Matt Grimes (Leeds United)
Távozott: Bafétimbi Gomis (Galatasaray, 2.500.000), Franck Tabanou (Guingamp, i.), Gerhard Tremmel (visszavonult), Marvin Emnes (Akhisarspor, i.), Jack Cork (Burnley, 9.100.000), Modou Barrow (Reading, 1.700.000), Gylfi Sigurdsson (Everton, 49.400.000), Stephen Kingsley (Hull City)
Kölcsönbe: Jordi Amat (Real Betis), Borja Bastón (Málaga), Matt Grimes (Northampton Town)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Davinson Sánchez (Ajax, 40.000.000), Paulo Gazzaniga (Southampton)
Kölcsönből vissza: Federico Fazio (AS Roma), Clinton N’Jie (Olympique Marseille), Nabil Bentaleb (Schalke)
Távozott:
Nabil Bentaleb (Schalke, 19.000.000), Clinton N’Jie (Olympique Marseille, 7.000.000), Federico Fazio (AS Roma, 3.200.000), Kyle Walker (Manchester City, 51.000.000)
Kölcsönbe: Josh Onomah (Aston Villa), Cameron Carter-Vickers (Sheffield United)
Kölcsönből vissza: Pau López (Espanyol)

WATFORD
Érkezett:
Tom Cleverley (Everton, 9.300.000), Will Hughes (Derby County, 9.100.000), Kiko Femenia (Deportivo Alavés, i.), Nathaniel Chalobah (Chelsea, 5.700.000), Andre Gray (Burnley, 20.400.000), Richarlison (Fluminense, 12.400.000), Dimitri Foulquier (Granada)
Kölcsönbe: André Carrillo (Benfica, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Steven Berghuis (Feyenoord), Obbi Oulare (Willem II), Sven Kums (Udines), Mathias Ranégie (Udinese), Mario Suárez (Valencia), Juan Carlos Paredes (Olympiakosz), Jerome Sinclair (Birmingham City), Tom Hoban (Blackburn)
Távozott: Sven Kums (Anderlecht, 6.500.000), Mathias Ranégie (BK Häcken, i.), Ogo Obi (szl.), Mario Suárez (Kujcsou Csecseng), Steven Berghuis (Feyenoord, 6.500.000), Juan Carlos Paredes (Emelec, i.), Valon Behrami (Udinese), Giedrius Arlauskis (CFR, i.)
Kölcsönbe: Uche Agbo (Standard Liege), Obbi Oulare (Royal Antwerpen), Dimitri Foulquier (Racing Strasbourg)
Kölcsönből vissza: Camilo Zúniga (Napoli), M’Baye Niang (Milan), Tom Cleverley (Everton)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Jay Rodríguez (Southampton, 13.700.000), Csang Ju-ning (Vitesse, 9.000.000), Gareth Barry (Everton, 1.100.000), Oliver Burke (RB Leipzig, 15.200.000)
Kölcsönbe: Ahmed Hegazi (el-Ahli, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Callum McManaman (Sheffield Wednesday), Sébastien Pocognoli (Brighton), Craig Gardner (Birmingham City)
Távozott: Craig Gardner (Birmingham City, 1.750.000), Sébastien Pocognoli (Standard Liege, i.), Darren Fletcher (Stoke City, i.)
Kölcsönbe: Csang Ju-ning (Werder Bremen), Jonathan Leko (Bristol City), Robert Snodgrass (Aston Villa)
Kölcsönből vissza: Marc Wilson (Bournemouth), Brendan Galloway (Everton)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Pablo Zabaleta (Manchester City, i.), Marko Arnautovic (Stoke City, 22.300.000), Javier Hernández (Bayer Leverkusen, 17.800.000), Szead Hakszabanovics (Halmstad, 3.000.000)
Kölcsönbe: Joe Hart (Manchester City, 2.300.000)
Kölcsönből vissza: Reece Burke (Wigan), Reece Oxford (Reading), Stephen Hendrie (Blackburn), Enner Valencia (Everton)
Távozott: Havard Nordtveit (Hoffenheim, 7.000.000), Stephen Hendrie (Southend United, i.), Raphael Spiegel (Boavista, i.), Álvaro Arbeloa (visszavonult), Enner Valencia (Tigres UANL, 5.700.000), Darren Randolph (Middlesbrough, 5.600.000), Ashley Fletcher (Middlesbrough, 7.300.000), Szofian Féguli (Galatasaray, 4.250.000)
Kölcsönbe: Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach), Josh Cullen (Bolton Wanderers), Reece Burke (Bolton Wanderers)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Gökhan Töre (Besiktas)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

HULL CITY
Érkezett:
Liam Edwards (Swansea U18), Kevin Stewart (Liverpool, 4.500.000), Fraizer Campbell (Crystal Palace, i.), Ondrej Mazuch (Sparta Praha, 2.000.000), Sebastian Larsson (Sunderland, i.), Jon Toral (Arsenal U21, 3.300.000), Stephen Kingsley (Swansea)
Kölcsönbe: Ola Aina (Chelsea), Michael Hector (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Allan McGregor (Cardiff City), Alex Bruce (Wigan)
Távozott: Harry Maguire (Leicester City, 13.700.000), Josh Tymon (Stoke City, i.), Curtis Davies (Derby County), Alex Bruce (Bury, i.), Shaun Maloney (szl.), Tom Huddlestone (Derby County, 2.300.000), Andrew Robertson (Liverpool, 9.000.000), Eldin Jakupovic (Leicester City, 2.300.000), Ahmed Elmohamadi (Aston Villa, 1.100.000), Sam Clucas (Swansea, 16.300.000)
Kölcsönből vissza: Andrea Ranocchia (Inter), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Dieumerci Mbokani (Dinamo Kijev), Alfred N’Diaye (Villarreal), Lazar Markovics (Liverpool), Oumar Niasse (Everton)

MIDDLESBROUGH
Érkezett:
Jonathan Howson (Norwich City, 5.650.000), Cyrus Christie (Derby County, 2.800.000), Martin Braithwaite (Toulouse, 11.300.000), Darren Randolph (West Ham, 5.600.000), Ashley Fletcher (West Ham, 7.300.000)
Kölcsönbe: Lewis Baker (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Carlos de Pena (Real Oviedo), Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday), Alex Baptiste (Preston), Julien De Sart (Derby County)
Távozott: Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday, 11.700.000), Viktor Fischer (Mainz, 3.000.000), Brad Guzan (Atlanta United, i.), Julien De Sart (Waregem), Bernardo Espinosa (Girona), Víctor Valdés (visszavonult), James Husband (Norwich City), Cristhian Stuani (Girona), Carlos de Pena (szerződését felbontották), Gastón Ramírez (Sampdoria, 9.000.000), Marten de Roon (Atalanta, 13.500.000), Alex Baptiste (Queens Park, i.)
Kölcsönbe: Antonio Barragán (Sevilla)
Kölcsönből vissza: Álvaro Negredo (Valencia), Calum Chambers (Arsenal)

SUNDERLAND
Érkezett:
Aiden McGeady (Everton, 280.000), James Vaughan (Bury, 565.000), Jason Steele (Blackburn Rovers, 560.000), Robbin Ruiter (Utrecht, i.)
Kölcsönbe: Tyias Browning (Everton), Brendan Galloway (Everton), Lewis Grabban (Bournemouth)
Kölcsönből vissza: Jeremain Lens (Fenerbahce), Will Buckley (Sheffield Wednesday), Adam Matthew (Bristol City)
Távozott: Jordan Pickford (Everton, 28.500.000), Will Buckley (Bolton, i.), Jermain Defoe (Bournemouth, i.), Victor Anichebe (Pejcsing BG, i.), Steven Pienaar (Bidvest Wits, i.), Jan Kirchhoff (szl.), Joleon Lescott (szl.), Sebastian Larsson (Hull City, i.), Vito Mannone (Reading, 2.300.000)
Kölcsönbe: Fabio Borini (Milan), Jeremain Lens (Besiktas, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Javier Manquillo (Atlético Madrid), Jason Denayer (Manchester City), Adnan Januzaj (Manchester United)

Lezárva hétfő este, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik