Guardiola: elöl sorcsere, és távozik egy sor csere

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 18:56
null
Világrekord költségek (Fotó: AFP)
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Soha nem látott árak, soha nem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Nézzük, mit adott mára nekünk a nemzetközi piac és a nemzetközi szaksajtó!

 

Július 11-én reggel a Premier League játékoskereteinek összértéke 9.11 milliárd euró volt a Transfermarkt szerint, ebből a bajnoki címvédő MANCHESTER CITY 1.13 milliárd euróval volt érdekelt, jócskán megelőzve a második helyezettet, a Liverpoolt (876.5 millió euró) és a harmadik csapatot, a Tottenhamet (749,3).

Ráadásul beérni látszik az évekkel ezelőtt elkezdett tudatos, tudományos alapokra helyezett utánpótlás-nevelés és az egész világra kiterjesztett megfigyelés: 2018-ban Rabbi Matondóért kilencmillió eurót fizetett a Schalke, de ekkor távozott Angelino is, egy évre rá Uriel Antunáért 9.9 millió eurót áldozott a Chivas, aztán Félix Correiáért 10.5 milliót számláztak a Juventusnak, tavaly Ivan Ilicsért 7.5 millió eurót adott a Hellas Verona, idén az ír kapusért, Gavin Bazunuért 14 milliót fizetett a Southampton, a belga védelmi mindenesért, Roméo Laviáért 12.3 milliót; az angol középső középpályás Darko Gyabi 5.8 milliót ért meg a Leeds Unitednek, a holland szélsőt, Jayden Braafot ingyen vitte el a Dortmund – igen, ezeknek a fiatal reménységeknek nemhogy a City kezdőjébe, de a profi keretébe sincs esélyük bekerülni, és mégis tízmillió eurókat mozgatnak meg értük a többiek.

A tartalékcsapatból a bónuszok nélkül máris 32.1 millió euró bevétel keletkezett, a „fakóban” most a legnagyobb tehetség a 19 éves brazil szélső, a tavaly tízmillióért vásárolt Kayky (érte még 16 milliónyi bónuszban reménykedik a Fluminense).

Az U18-asokat hagyta el anno Jadon Sancho, 20.59 millió eurós bevételt hozva ezzel a Citynek.

Természetesen nem teremnek évről évre világklasszisok a legkiválóbb és legjobban ellátott utánpótlás-központban sem, Phil Fodenek, de még Kelechi Iheanachók és Tosin Adarabioyók sem teremnek minden műfüves edzőpályán. Olykor még Róbert Makok sem (a Ferencváros volt légiósa 2004 és 2010 között pallérozódott ott), néha pedig a legjobb szakemberek is tévednek, Jeremie Frimpongot és Seko Fofanát is nagyon olcsón adták el.

De mi ez a bevétel a „nagyok” transzferpiaci dáridóinak asztalánál? Aprópénzek…

Az emírségekbeli tulajdonos a nagy cél, a Bajnokok Ligája-siker érdekében nem sajnálta a milliárdokat, csak a 2012–2013-as idény lógott ki a nagy költekezések sorából (akkor „csupán” Javi García, Matija Nasztaszics, Jack Rodwell, Scott Sinclair, Maicon és Richard Wright jött, összesen 62 millió euróért). Tavalyelőtt bő 200 millió eurós befektetéssel megszerezte a City a Rúben Dias, Nathan Aké, Ferran Torres hármast és néhány fiatal tehetséget (Filip Sztevanovics, Nahuel Bustos, Diego Rosa, Issa Kaboré), tavaly a felkapott Jack Grealishért 117.5 millió eurót, a télen a fiatal támadóért, Julián Álvarezért 17 millió eurót fizettek, plusz az aláírási és a busás ügynöki díjak, ezek nevesebb játékosoknál tízmillió eurónál is nagyobb összeget tehetnek ki.


Az Arminia Bielefeldnél közönségkedvenc kapus, Stefan Ortega is citysta lett. A Bayern München, az Union Berlin, a Schalke 04, a Werder Bremen, az Augsburg és a Bayer Leverkusen hiába hívta, Angliába vágyott. Érkezése azt is jelenti, hogy a 6.82 millió euróért vásárolt sokszoros amerikai válogatott kapus, Zack Steffen távozhat (a világbajnoki részvételét szem előtt tartva), legnevesebb (kölcsön)kérője a Middlesbrough. A City új cserekapusa, Ortega három év alatt tízmillió eurót fog keresni. Korábban hiába csábították, nem hagyta ott a szeretett Arminiáját, ám mint a kiesés után megjegyezte: „Csak egy karrierem van”.


A nyáron 17 millió euróért megvett Julián Álvarez most érkezett meg a River Plate-től, amelyben 24 mérkőzésen 17 gólt szerzett, és 6 gólpasszt adott „búcsúzóul”. Miatta távozhatott Gabriel Jesus, roppant komoly összegért ahhoz képest, hogy jövőre lejárt volna a szerződése. Álvarez 2027-ig írt alá, szintén évi hárommillió euró körüli bért visz haza, és ennyit kapott az aláírásért a csatár és az ügyvédje is.

Erling Haaland sokkal többet keres, neki havi kétmillió euró a nettója (!), plusz bónuszok, ez évi hatmillió euró is lehet nettóban – jegyezzük meg gyorsan, hogy a City így is remek üzletet kötött, ugyanis Mino Raiola ügyes húzásának köszönhetően erre a nyárra az ék kivásárlási ára alig 60 millió euró volt. A nagy Raiola elhunyt, de sokat dolgozott korábban Haaland új szerződésén, amelyet a támadó mellett már Rafaela Pimenta írt alá.

Az általa szerzett gólokhoz képest ismét olcsón váltott klubot a csatár: a Molde 100 ezer euróért vette őt anno, a Salzburg a későbbi járandóságokkal együtt összesen nyolcmillió eurót áldozott a kegyeiért, a Dortmund húszmillió euróért szerezte meg (ez is a kivásárlási ár volt). Haaland Dortmundban évi nyolcmillió eurót keresett, de bruttóban, ennek a felét kapta kézhez. Raiola tavaly 40 millió eurós ügynöki díjat kért a szolgálataiért az angol érdeklődőktől, most 41.2 millióért dolgozott a Pimenta-stáb… Az iroda rekordja is megdőlt, Paul Pogba Manchesterbe szerződésén 50 milliót keresett Raiola, most a Dortmundtól is bezsebeltek tízmillió eurót Pimentáék hűségbónusz gyanánt.

Mert valaki vagy tud szerződést kötni, vagy nem tud szerződést kötni…

A City pedig fizetett 30 millió eurót idősebb Haalandnak, Alf-Ingének. Hogy miért? Nyilván azért, mert ennyit kért… A Marca egy cikke alapján a futballista maximum 12 milliós aláírási pénzzel is beérte. Az Everton az üzlet nagy vesztese: amikor az ifj. Haaland 15 éves volt, a liverpooliak potom 70 ezer euróért megvehették volna őt, de egyesek szerint hamar megállt volna a fejlődésben a nagyon nagyra nőtt serdülő.

Annak idején a Dortmundtól id. Haaland csak tízmillió eurót kapott, Raiola is beérte 15 millió euróval.

Aki tud, az tud! – mondogatta mindig Berti bácsi, szomszédunk, a sánta suszter, és a világ már csak úgy megyen akár előre, akár hátra, hogy a susztereknek mindig igazuk van.


A Leeds United sokat nyert a saját nevelésű védekező középpályáson, a 26 éves Kalvin Phillipsen: a játékos 232 mérkőzésen szerepelt nála a profik között, 26 kanadai pontot is szerzett a hatalmas mezőnymunka közepette, most 48.75 millió eurót fizetett érte a City, és még 3.55 milliós bónuszban reménykedhet az eladó. Phillips 9.5 millió eurót keres éves szinten bruttóban, a korábbi járandóságai bő duplája ez. Az Aston Villa 71.5 milliót ajánlott érte tavasszal, neki évi 12 milliós bért, de a pénz nem minden, ezt megerősítette a West Ham menedzsere, David Moyes is, aki szerint januárban ők sokkal többért vették volna meg a középpályást, mint amennyit a bajnok most fizetett érte. A fentebb említett Gyabi ennek a transzfernek a farvizén került a Leedshez.

Távozik a veterán, 37 esztendős Fernandinho, a keretben két klasszikus védekező középpályás maradt: Rodri és Phillips. A Kevin De Bruyne melletti két helyért rajtuk kívül Olekszandr Zincsenko, Phil Foden, Ilkay Gündogan, a négy kölcsönjátéka alatt alaposan megerősödő Yangel Herrera, Bernardo Silva és a húszéves tehetség, Cole Palmer harcol, de a játékosok zöme több poszton is bevethető.

A japán szűrőért, Itakura Kóért jó pénzt fizetett a Borussia Mönchengladbach, a már a spanyol felnőttválogatottban is pályára lépő jobbhátvédet, Pedro Porrót nagyon olcsón eladták a Sporting CP-nek, ugyanakkor később húszmillió euróért visszavásárolhatják.

Nathan Akét hívja vissza korábbi klubja, a Chelsea, a londoniak már mindenben megegyeztek vele és Raheem Sterlinggel is, utóbbiért 54 millió eurót kap a hírek szerint a City, 13 milliós a bónusz. A szélső hétfőn átesett az orvosi vizsgálatokon, a klubok képviselői egymás kezébe csaptak, Sterlinget állítólag a Bayern München is hívta.

Zincsenkót szintén vinné a Chelsea, de az Everton, az Arsenal és a Newcastle United is, Bernardo Silva megszerzése mindenestől százmillió euróba kerülne, ez soknak tűnik most a Barcelonának, kivéve, ha nem adják el bombaáron Frenkie de Jongot. A holland sokak szerint küszöbön álló távozása miatt merülhetett fel a Juventus által is szemmel tartott Ilkay Gündogan neve a katalánoknál, az ő szerződése jövőre lejár, és akkor már 32 és fél éves lesz. Harmadik kérője az angol szaksajtó szerint az Arsenal.

Jövőre kifut Rijad Mahrez kontraktusa, a tavasz végén a PSG és a Milan legyeskedett körülötte, kérdés, Sterling eladása érinti-e az algériai jövőjét? Cole Palmer az immáron testvércsapat Palermóhoz kerülhet pallérozódni és segíteni, a 19 éves szerb támadó, Sztevanovics a Waalwijkhoz tart; a koszovói kapust, Arijanet Muricot ismét kölcsönvenné az Adana Demirspor, a hivatalos kérelem már be is érkezett a City székházába.

A brazil jobb oldali mindenes, Yan Couto két kérője az Olympique Marseille és az FC Porto.

A kolumbiai támadó, Marlos Moreno a Norwich Cityé lehet, a 25 éves játékosért 2016-ban ötmillió eurót fizetett a manchesteri csapat, azóta hétszer adta kölcsön, hogy végre rájöjjenek: a szélső nem a City szintje. Legalábbis nem a manchesterié… Moreno szerződése jövőre lejár. Nagyreményűnek tartják a 19 éves támadót, Samuel Edoziét, a Bayer Leverkusen kész 13 millió eurót adni érte.

Az átigazolási szaksajtóban Aké utódjaként felmerült Joules Koundé, Josko Gvardiol és Mohammed Salisu neve is, miközben Aymeric Laporte megerősítette, hogy maradni akar (angol és francia értesülések szerint nemet mondott a Chelsea érdeklődésére). A nagyon tehetséges, 21 éves Issa Kaborének jól megy kölcsönben a Toyes-nál, és szintén kölcsönbe vinné a Southampton, miután a City visszautasította a Nottingham Kaboréért tett 20.1 millió eurós vételi ajánlatát…

Koundéért 65 milliót remél a Sevilla, a Juventus sokkal többre taksálja Matthijs de Ligtet (egy olasz szakíró szerint bónuszokkal együtt 90 millióra), angol lapok szerint Aké is ötvenmillió euró fölötti összegért tér vissza Londonba, ha meglesz a megegyezés az utódjával.


Egy kicsit visszatérve Bernardo Silvára: a portugál ügynöke, a neves Jorge Mendes elárulta, hogy védence távozni akar, a katalán Sport szerint a Barca első ajánlata 40 millió euró volt, ami nagyon kevésnek bizonyult. A lap szerint Silva nyíltan közölte Pep Guardiolával, hogy váltani szeretne, Mundo Deportivo úgy tudja, az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta egy kisebb összeget fizetne most, a többit pedig évek alatt törlesztené.

„Azt hiszem, marad. De ahogyan mindig is mondtam, már akkor is, amikor a Barcát vezettem, hogy nem akarok olyan játékost a keretembe, aki nem akar ott lenni” – nyilatkozta sokatmondóan Guardiola, majd hozzátette: „Most csak azt mondhatom, hogy Bernardo nagyon fontos a számunkra”. Sterling ügyében korábban azt jegyezte meg a spanyol menedzser, hogy „Nem szeretem megtartani az olyan játékost, aki nem boldog nálunk”.

Kieran Tierneyt aligha adja el az Arsenal, Bukayo Sakát pláne, de lehet az új balhátvéd a német David Raum, egy harmincmillió eurós üzlet keretében. Ennél is több kerülhet a régi City-célpont, Marc Cucurella, az egyszeres spanyol válogatott középső és bal oldali védőt a Chelsea-nél is „számon tartják”. Ezért is kérhetett érte első körben 59 millió eurót a Brighton…

Sokkal olcsóbb a még tizenéves Isaak Touré, az Olympique Marseille ígérete, ő a védelem közepén vethető be. Dél-Amerikában továbbra is nyitott szemmel és nyitott tárcával járnak a City emberei, a River 21 éves középső középpályása, Enzo Fernández a legújabb kiszemelt.

A Sporting CP-vel jó a klub kapcsolata, ennek gyümölcse a 23 éves középső középpályás, Matheus Nunes lehet, nyilván mint Gündogan örököse érkezne – legalább 40 millió euróért. Mínusz pár létszámon felüli manchesteri tehetség játékjogának értéke, már ha a több angliai kérő közül éppen velük egyezik meg a portugál klub. Kellenek új szélsők, a bayernes Serge Gnabry is célpont, az ő szerződése ugyebár egy éven belül lejár, az évi bruttó 14 millió eurós müncheni ajánlatra nemet mondott.

Mint említettük, a City keretének összértéke máris egymilliárd euró fölötti, és ezzel sehol sem versenyezhetnek: a szintén „kőolajgazdag” PSG 889 millió eurónál tart, a Real Madrid 857-nél, a Bayern München 852-nél, a Tottenham pedig 749-nél.

Pénz, paripa, hazai sikerek… Nem nehéz kitalálni, mi lesz a nagy cél ebben az idényben is.

A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

ARSENAL FC
Érkezett:
Fábio Vieira (Porto, 35000000 euró), Matt Turner (New England Revolution, 6360000 euró), Marquinhos (Sao Paulo, 3500000, euró), Gabriel Jesus (Manchester City, 52 200 000)
Kölcsönből vissza: Konsztantinosz Mavropanosz (VfB Stuttgart), William Saliba (Marseille), Lucas Torreira (Fiorentina), Reiss Nelson (Feyenoord), Rúnar Alex Rúnarsson (Leuven), Héctor Bellerín (Betis), Ainsley Maitland-Niles (Roma), Pablo Marí (Udinese), Auston Trusty (Colorado Rapids)
Távozott: Mattéo Guendouzi (Marseille, kölcsön után végleg, 11000000 euró), Konsztantinosz Mavropanosz (kölcsön után végleg, VfB Stuttgart, 3200000 euró), Alexandre Lacazette (Olympique Lyon, i.), Daniel Ballard (Sunderland, 2300000 euró)
Kölcsönbe: Auston Trusty (Birmingham City)

ASTON VILLA
Érkezett:
Diego Carlos (Sevilla, 31000000), Philippe Coutinho (Barcelona, kölcsön után végleg, 20000000), Robin Olsen (Roma, kv., 3500000), Boubacar Kamara (Marseille, i.), Ludwig Augustinsson (Sevilla, 500 000)
Kölcsönből vissza: Frédéric Guilbert (Strasbourg), Anwar El Ghazi (Everton), Trézégé (Basaksehir), Jaden Philogene-Bidace (Stoke City), Keinan Davis (Nottingham), Cameron Archer (Preston), Conor Hourihane (Sheffield United)
Távozott: Matt Targett (Newcastle United, 17500 00), Conor Hourihane (Derby County, i.), Ashley Young (szerződése lejárt), Lovre Kalinic (Hajduk Split, kölcsön után végleg, ingyen), Trézégé (Trabzonspor, 4 000 000)

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett:
Joe Rothwell (Blackburn, i.), Ryan Fredericks (West Ham, i.)
Távozott: Gary Cahill (szl.), Robbie Brady (Preston, i.)
Kölcsönbe: Gavin Kilkenny (Stoke City)
Kölcsönből vissza: Freddie Woodman (Newcastle), Nathaniel Phillips (Liverpool), Ethan Laird (Manchester United U23), Todd Cantwell (Norwich City), Morgan Rogers (Manchester City U23)

BRENTFORD FC
Érkezett:
Aaron Hickey (Bologna, 22 000 000), Keane Lewis-Potter (Hull City, 19 000 000)
Kölcsönből vissza:
Halil Dervisoglu (Galatasaray), Mads Bidstrup (Nordsjaelland), Marcus Forss (Hull City)
Távozott: Julian Jeanvier (szl.), Zanka (szl.), Christian Eriksen (Manchester United, i.)
Kölcsönből vissza: Jonas Lössl (Midtjylland), Álvaro Fernández (Huesca),

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett:
Julio Enciso (Libertad, 11600 000), Simon Adingra (Nordsjaelland, 8000000), Thomas Strakosha (Lazio, i.)
Kölcsönből vissza: Florin Andone (Cádiz), Michal Karbownik (Olympiakosz), Andi Zeqiri (Augsburg), Kacper Kozlowski (Saint Gilloise), Leo Östigard (Genoa), Deniz Undav (Saint Gilloise), Kjell Scherpen (Oostende), Jan Paul van Hecke (Blackburn), Abdallah Sima (Stoke), Mitoma Kaoru (Saint Gilloise), Aaron Connolly (Middlesbrough), Matt Clarke (West Bromwich)
Távozott: Yves Bissouma (Tottenham, 29200000), Tudor Baluta (Farul, i.)
Kölcsönbe: Simon Adingra (Union SG), Haydon Roberts (Derby County), Aaron Connolly (Venezia), Abdallah Sima (Angers)

CHELSEA FC
Érkezett:
Armando Broja (Chelsea U23), Conor Gallagher (Chelsea U23), Tino Anjorin (Chelsea U23), Kalidou Koulibaly (Napoli, 38 000 000), Raheem Sterling (Manchester City, 56 200 000)
Kölcsönből vissza: Michy Batshuayi (Besiktas), Emerson Palmieri (Olympique Lyon), Matt Miazga (Alavés), Ethan Ampadu (Venezia), Billy Gilmour (Norwich), Danny Drinkwater (Reading), Abdul-Rahman Baba (Reading)
Távozott: Antonio Rüdiger (Real Madrid, i.), Jake Clarke-Salter (Park Rangers, kv., i.), Charly Musonda (szl.), Andreas Christensen (Barcelona, i.), Danny Drinkwater (szl.)
Kölcsönbe: Romelu Lukaku (Inter, 8000000)
Kölcsönből vissza: Saúl Níguez (Atlético Madrid)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Malcolm Ebiowei (Derby County, i.), Cheick Doucouré (Lens, 21 300 000)
Kölcsönből vissza: Jacob Montes (Molenbeek)
Távozott: Jaroslaw Jach (Zaglebie Lubin, i.), Jacob Montes (szl.), Martin Kelly (szl.)
Kölcsönből vissza: Conor Gallagher (Chelsea U23)

EVERTON FC
Érkezett:
James Tarkowski (Burnley, i.)
Kölcsönből vissza: Joao Virgínia (Sporting CP), Niels Nkounkou (Standard Liege), Jean-Philippe Gbamin (CSZKA Moszkva)
Távozott: Jonjoe Kenny (Hertha, i.), Cenk Tosun (Besiktas, i.), Fabian Delph (szl.), Andy Lonergan (szl.), Gylfi Sigurdsson (szl.), Richarlison (Tottenham, 58000000)
Kölcsönbe: Joao Virgínia (Cambuur), Jarrad Branthwaite (PSV)
Kölcsönből vissza: Anwar El Ghazi (Aston Villa), Donny van de Beek (Manchester United)

FULHAM FC
Érkezett:
Joao Palhinha (Sporting CP, 20 000 000), Andreas Pereira (Manchester United, 9 500 000)
Kölcsönből vissza:
Steven Sessegnon (Plymouth), Cyrus Christie (Swansea)
Távozott: André Zambo Anguissa (Napoli, kv., 15000000), Fábio Carvalho (Liverpool, 5900 000), Cyrus Christie (szl.), Fabri (szl.), Michael Hector (szl.), Alfie Mawson (szl.), Jean Michaël Seri (Hull City, i.)
Kölcsönbe: Steven Sessegnon (Charlton Athletic)
Kölcsönből vissza:
Neco Williams (Liverpool)

LEEDS UNITED
Érkezett:
Brenden Aaronson (RB Salzburg, 32840 000), Rasmus Kristensen (RB Salzburg, 13000000), Marc Roca (Bayern München, 12000 000), Darko Gyabi (Manchester City U23, 5 800 000), Tyler Adams (RB Leipzig, 17 000 000), Luis Sinisterra (Feyenoord, 25 000 000)
Kölcsönből vissza: Mateusz Bogusz (Ibiza), Kiko Casilla (Elche), Hélder Costa (Valencia), Laurens De Bock (Zulte Waregem), Cody Drameh (Cardiff City), Ian Poveda (Blackburn)
Távozott: Laurens De Bock (szl.), Liam McCarron (Stoke City), Kalvin Phillips (Manchester City, 48 750 000), Raphinha (Barcelona, 58 000 000)
Kölcsönbe:
Charlie Cresswell (Millwall), Tyler Roberts (Queens Park)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Kölcsönből vissza:
Dennis Praet (Torino)
Távozott: Eldin Jakupovic (szl.)
Kölcsönből vissza: Ademola Lookman (RB Leipzig)

LIVERPOOL FC
Érkezett:
Darwin Núnez (Benfica, 75000 000), Fábio Carvalho (Fulham, 5900 000), Calvin Ramsay (Aberdeen, 4890 000)
Kölcsönből vissza: Sheyi Ojo (Millwall), Nathaniel Phillips (Bournemouth), Ben Woodburn (Hearts), Ben Davies (Sheffield United), Sepp van den Berg (Preston), Neco Williams (Fulham)
Távozott: Sadio Mané (Bayern München, 32000 000), Minamino Takumi (Monaco, 15000 000), Marko Grujics (Porto, kv., 9000 000), Divock Origi (Milan, i.), Sheyi Ojo (Cardiff City, i.), Ben Woodburn (Preston, i.), Loris Karius (szl.), Neco Williams (Nottingham Forest, 20 000 000)
Kölcsönbe: Conor Bradley (Bolton)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Erling Haaland (Borussia Dortmund, 60000000), Stefan Ortega (Arminia Bielefeld, ingyen), Kalvin Phillips (Leeds, 48 750 000)
Kölcsönből vissza: Nahuel Bustos (Girona), Ante Palaversa (Kortrijk), Marlos Moreno (Kortrijk), Filip Sztevanovics (Heerenveen), Arijanet Muric (Adana Demirspor), Daniel Arzani (Lommel), Itakura Ko (Schalke), Yangel Herrera (Espanyol), Julián Álvarez (River Plate), Taylor Harwood-Bellis (Stoke), Tommy Doyle (Cardiff City)
Távozott: Pedro Porro (Sporting CP, kv., 8500000), Fernandinho (Athletico Paranaense, i.), Gavin Bazunu (Southampton, 14000000), Itakura Ko (Mönchengladbach, 5 000 000), Gabriel Jesus (Arsenal, 52 200 000), Mesino Rjotaro (Gamba Oszaka, i.), Raheem Sterling (Chelsea, 56 200 000)
Kölcsönbe:
Diego Rosa (Vizela)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Tyrell Malacia (Feyenoord, 15 000 000), Christian Eriksen (Brentford, i.), Lisandro Martínez (Ajax, 57 370 000)
Kölcsönből vissza: Tahith Chong (Birmingham City), Facundo Pellistri (Alavés), Andreas Pereira (Flamengo), Axel Tuanzebe (Napoli), Anthony Martial (Sevilla), Teden Mengi (Birmingham City), Amad Diallo (Rangers), Brandon Williams (Norwich City), James Garner (Nottingham), Donny van de Beek (Everton)
Távozott: Nemanja Matics (Roma, i.), Edinson Cavani (szl.), Lee Grant (visszavonult), Paul Pogba (Juventus, i.), Jesse Lingard (szl.), Juan Mata (szl.), Andreas Pereira (Fulham, 9 500 000)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Nottingham)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Sven Botman (Lille, 37000 000), Matt Targett (Aston Villa, 17500 000), Nick Pope (Burnley, 11500000)
Kölcsönből vissza: Matty Longstaff (Mansfield), Jeff Hendrick (Queens Park), Freddie Woodman (Bournemouth)
Távozott: Freddie Woodman (Preston)
Kölcsönbe: Isaac Hayden (Norwich City), Ciaran Clark (Sheffield United), Jeff Hendrick (Reading)

NOTTINGHAM FOREST
Érkezett:
Taiwo Awoniyi (Union Berlin, 20500000), Giulian Biancone (Troyes, 10 000 000), Moussa Niakhaté (Mainz, 10 000 000), Omar Richards (Bayern München, 8 500 000), Neco Williams (Liverpool, 20 000 000), Wayne Hennessey (Burnley, i.), Brandon Aguilera (Alajuelense, 11 000 000)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Nikolas Ioannou (Como), Nuno Da Costa (Caen), Carl Jenkinson (Melbourne City), Harry Arter (Notts County), Lyle Taylor (Birmingham City)
Távozott: Tobias Figueiredo (Hull City, i.), Carl Jenkinson (szl.), Gaëtan Bong (szl.), Lewis Grabban (szerződését felbontották), Brice Samba (Lens, 5 000 000)
Kölcsönbe: Ethan Horvath (Luton Town), Jonathan Panzo (Coventry City), Brandon Aguilera (Alajuelense)
Kölcsönből vissza: Djed Spence (Middlesbrough), James Garner (Manchester United), Philip Zinckernagel (Watford), Max Lowe (Sheffield United), Keinan Davis (Aston Villa)

SOUTHAMPTON FC
Érkezett:
Gavin Bazunu (Manchester City U23, 14000000), Armel Bella-Kotchap (Bochum, 10000000), Mateusz Lis (Altay, i.), Roméo Lavia (Manchester City U23, 12 300 000), Joe Aribo (Rangers, 7 100 000)
Kölcsönből vissza: Dan N'Lundulu (Cheltenham)
Távozott: Fraser Forster (Tottenham, i.), Shane Long (Reading, i.)
Kölcsönbe: Dan N'Lundulu (Cheltenham)
Kölcsönből vissza: Armando Broja (Chelsea U23)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Yves Bissouma (Brighton, 29200 000), Ivan Perisic (Inter, i.), Fraser Forster (Southampton, i.), Richarlison (Everton, 58000000)
Kölcsönbe: Clément Lenglet (Barcelona)
Kölcsönből vissza: Pape Sarr (Metz), Tanguy Ndombélé (Olympique Lyon), Bryan Gil (Valencia), Giovani Lo Celso (Villarreal), Jack Clarke (Sunderland)
Távozott: Cameron Carter-Vickers (Celtic, kv., 7000 000), Steven Bergwijn (Ajax, 31 250 000), Jack Clarke (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Pierluigi Gollini (Atalanta)

WEST HAM UNITED
Érkezett:
Najef Agerd (Rennes, 35000000), Alphonse Areola (PSG, kv., 9300000), Flynn Downes (Swansea, 10 650 000)
Távozott: Ryan Fredericks (Bournemouth, i.), Mark Noble (visszavonult), Andrij Jarmolenko (al-Ain, i.), David Martin (szl.)
Kölcsönből vissza: Alex Král (Szpartak Moszkva)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett:
Hvang Hi Csan (RB Leipzig, kv., 16700 000), Nathan Collins (Burnley, 24 300 000)
Kölcsönből vissza: Patrick Cutrone (Empoli), Adama Traoré (Barcelona), Bruno Jordao (Grasshopper), Morgan Gibbs-White (Sheffield United)
Távozott: Rúben Vinagre (Sporting CP, kv., 10000000), Marcal (Botafogo, i.), Romain Szaissz (Besiktas, i.), John Ruddy (Birmingham City, i.)
Kölcsönbe: Ki-Jana Hoever (PSV), Ryan Giles (Middlesbrough)
Kölcsönből vissza: Francisco Trincao (Barcelona)

Lezárva hétfőn reggel, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik