FFT: hogyan lehetne Solskjaer több szimpla Mourinho-utódnál?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 18:55
null
Ole Gunnar Solskjaernak José Mourinho ellen kell bizonyítania (Fotó: AFP)
Amikor a Manchester United szerdán este José Mourinho új Tottenhamjével találkozik, Solskjaer az egyetlen olyan menedzserrel találja magát szemben, akivel közös koordináta-rendszerben értelmezhető az ő munkája.

 

José Mourinho és a norvég edző szerda esti találkozása szerda este meglehetősen pikáns lesz: Solskjaer és Mourinho nyilvánvalóan nagyon ellentétes karakterek. Az egyiknél fontos a stílus, a kellem, a másikat kizárólag az eredményesség érdekli. Solkskjaer edzőként egyelőre könnyűnek találtatott a Premier League-ben. Olyan ellenféllel találkozik, akivel retorikában, kommunikációban és lelki hadviselésben is fel kell vennie a harcot.

Pedig épp arról van szó, hogy nem Mourinho, hanem az általa képviselt identitás ellen kell most harcolni.

Azt kell elpusztítania!

Lassan eltelik az idény fele, és még nem tudta bizonyítani, hogy a kinevezésével más útra lépett volna a klub, mint ha megtartotta volna a poszton a portugált. Az elmúlt tizenkét hónapban, amióta átvette az MU-nál a munkát, nem sikerült kikerülni Mourinho árnyékából, elődjén keresztül értelmezik őt, és egy szimpla Mourinho-utódként kezelik.

Nyert néhány meccset, felvitt néhány játékost az akadémiáról a felnőttcsapathoz, de valójában nem alakítottamég ki a csapat arculatát.Mik az edzői erősségei? Miben jó? Milyen ötletei vannak arra, hogy a Manchester Unitedet különleges csapattá tegye?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a FourFourTwo.com cikke, amely magyarul is elolvasható, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik