Everton: Rooneyt bűnösnek találták ittas vezetés vádjában

Vágólapra másolva!
2017.09.18. 12:09
null
Wayne Rooneyt bűnösnek találta a bíróság (Fotó: AFP)
A Premier League-ben szereplő Everton labdarúgócsapatának angol ikonját, Wayne Rooneyt ittas vezetés vádjában bűnösnek találta a bíróság a hétfői tárgyaláson.

 

A 31 éves Rooneynak hétfőn a stockporti városi bíróságon kellett megjelennie, miután szeptember elsején hajnali három órakor Cheshire-ben, otthonától nem messze megállította egy rendőr, aki kiszúrta, hogy nem ég Volkswagen Beetle-jének hátsó lámpája. Mivel alkoholos befolyásoltság gyanúja vetődött fel az ikonnal kapcsolatban, a játékost le is tartóztatták.

A bíróságon Rooney bűnösnek vallotta magát, mint elmondta, többet ivott a megengedettnél, mielőtt a volán mögé ült volna. A tárgyaláson aztán az ítélet is gyorsan megszületett: Rooney bűnös!

A sztárnak két évre bevonták a jogosítványát (igaz, ez 24 hétre csökkenhet, amennyiben elvégez egy speciális vezetési tanfolyamot), valamint 100 óra fizetetlen közmunkát kell végeznie. A játékosnak a bíróság közlése szerint kétheti bérét megvonja az Everton, ami 300 ezer font. A Telegraph úgy tudja, Rooneyt 170 font perköltség fizetésére is ítélte a bíróság – ezt az összeget 12 perc alatt keresi meg.

Úgy tudni, hogy Rooney majdnem háromszor annyi alkoholt fogyasztott, mint a megengedett mennyiség – a szonda 104-et mutatott, míg a felső limit 35.

Az angol futballikon hivatalos közleményben is bocsánatot kért a tette miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik