nemzetisport.hu 2013.05.09 17:09 Frissítve: 2015.02.23 01:20

David Moyes a Man. United új menedzsere! - hivatalos

Ahogy az várható volt, az angol élvonalbeli Manchester United hivatalos közleményben jelentette be, hogy David Moyes váltja az idény végén visszavonuló Sir Alex Fergusont a klub kispadján. Az 50 éves skót szakvezető az Evertontól érkezik a „vörös ördögökhöz”.

Moyes veszi át Ferguson helyét (Fotó: Action Images)

Ahogy az várható volt, a Manchester United David Moyes-t nevezte ki a csapat új menedzserének. Az Evertontól érkező szakember hat évre írt alá a „vörös ördögökhöz”. A hivatalos tájékoztatás szerint a szakember július elsejétől lesz hivatalosan is az MU menedzsere – a mostani szezont még természetesen befejezi az Evertonnal, amelyet 2002 óta irányít(ott).

MOYES: NEHÉZ LESZ A LEGJOBBAT KÖVETNI
„Nagy elismerés, hogy a Manchester United menedzserének kértek fel, és boldog vagyok, hogy Sir Alex alkalmasnak talált a munkára. Óriási tisztelettel adózom azért, amit tett a klubért. Tisztában vagyok vele, hogy milyen nehéz lesz minden idők legjobb menedzserét követni, de nagyon ritkán adódik olyan lehetőség, hogy valaki a Manchester Unitedet irányíthassa, ezért nagyon várom, hogy átvehessem a posztot a következő szezonra” – nyilatkozta David Moyes.

„Kiváló munkám volt az Evertonnál egy kitűnő elnökkel és igazgatósággal, és nagyszerű játékosokkal. A szezon hátralévő részében mindent megteszek azért, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán. Az Everton fantasztikus drukkerei hatalmas szerepet játszottak abban, hogy a Goodisonban ennyire élvezetes legyen a munka, és teljes szívemből köszönöm a támogatásukat és a játékosokét is. Az Everton egész életemben nagyon közel lesz hozzám” – idézi a skót szakember szavait új klubja honlapja.

Mint ismert, a nap folyamán Moyes távozott az Evertontól, a liverpooli klub hivatalos közleményében benne is volt, hogy azért, mert a jövőben a hússzoros bajnok Manchester Unitedet szeretné irányítani.

Az MU facebook-oldalán ezután kétszer is élesedett az a poszt, amely gyakorlatilag köszönti Moyest a csapat élén. A közösségi portálon mindkétszer hamar törölték a bejegyzést, de végül mostanra hivatalossá vált a skót érkezése.

Sir Alex Ferguson szerint remekül döntött a klub, hogy az 50 éves honfitársát nevezte ki menedzsernek.

„Amikor a jelöltekről beszélgettünk, egyhangúlag döntöttünk úgy, hogy Moyes a megfelelő ember a posztra. David becsületes ember erős munkamorállal. Régóta csodálom a munkásságát, jól emlékszem az 1998-as évre, amikor arról tárgyaltunk, hogy a segítőm lesz a klubnál.

Akkor még pályája elején járt, mára azonban csodálatos éveket töltött az Evertonnál.Minden tulajdonsága adott ahhoz, hogy a Manchester United menedzsere legyen” – nyilatkozta utódjáról a leköszönő Sir Alex Ferguson.


Bobby Charlton, a klub legendája is tökéletes döntésről beszélt.

„Mindig is azt mondtam, hogy a következő menedzsernek valódi Manchester United-kaliberűnek kell lenni. David Moyes személyében megtaláltuk azt az embert, aki tudja, hogy mi teszi olyan különlegessé ezt a klubot. Ezzel a lépéssel biztosított, hogy olyan szakember találtunk, aki hosszú távra elkötelezett, és ugyanúgy a jövőnek is építi a csapatot, mint a jelennek. A stabilitás sikert szül. Davidnek nagyon erős jelleme van, és tisztában van vele, hogy kell felépíteni a fiatal játékosokat és akár a vilászínvonalra fejleszteni a tehetségüket. A Unitednél szerintem David is képes lesz megmutatni magát. Örülök, hogy elfogadta az ajánlatot, és várom a munkát vele” – üdvözölte Moyest

A manchesteri klub honlapjának munkatársai új élménnyel gazdagodtak: új menedzser érkezését jelenthették be

Moyes 2002 márciusában vette az át Everton irányítását, több mint 500 mérkőzésen ült a liverpooli csapat kispadján. A skót trénert 10 alkalommal választották meg a hónap menedzserének a Premier League-ben.

Moyes játékosként megfordult többek között a Celticben, a Bristol Cityben és a Preston North Endben is, utóbbinak menedzsere is volt négy évig, mielőtt az Evertonhoz szerződött 2002-ben.

Ön szerint mire lesz képes a Manchester United David Moyes irányítása alatt?

Eredmények állása
 

 

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.

2020.11.17 05:54:14

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Elképesztő cselek, látványos szabadrúgások és távoli bombák – a 7-es, akit mai napig képtelen pótolni a Manchester United.