A Liverpool hármat vágott a Citynek, és megnyerte a Community Shieldet

Vágólapra másolva!
2022.07.30. 17:46
null
Trent Alexander-Arnold góljával szerzett először vezetést a Liverpool a 21. percben (Fotó: Getty Images)
A Liverpool 3–1-re legyőzte a PL-címvédő Manchester Cityt a King Power Stadionban a Community Shielden, így Jürgen Klopp csapatáé lett a 2022-es Angol Szuperkupa.

ANGOL COMMUNITY SHIELD
Liverpool–Manchester City 3–1
(1–0)
Leicester, King Power Stadion. Vezette: Pawson
Liverpool:Adrián – Alexander-Arnold (J. Milner, 74.), Matip, Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Elliott, 73.), Fabinho, Thiago (N. Keita, 85.) – Szalah (C. Jones, 90+5.), Firmino (Darwin Núnez, 59.), L. Díaz (Fábio Carvalho, 90.).Menedzser:Jürgen Klopp
Man. City:Ederson – Walker, Rúben Días, Aké, Joao Cancelo – Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne (Gündogan, 73.) – Mahrez (J. Álvarez, 58.), Haaland, Grealish (Foden, 58.).Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző:Alexander-Arnold (21.), Szalah (83. – 11-esből), Darwin Núnez (90+4.), ill. J. Álvarez (71.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Szuperrangadó a javából – szűk egy héttel a PL-idény kezdete előtt. A BL-döntős, Angol Ligakupa-győztes, FA-kupa-győztes Liverpool a Premier League-címvédő Manchester City ellen lépett pályára a King Power Stadionban az Angol Szuperkupában, vagyis a Community Shielden.

A hagyományokkal ellentétben azért nem a Wembleyben rendezték meg a mérkőzést, mert ott vasárnap Anglia–Németország női Eb-döntőt tartanak.

Ami a két csapat nyári sztárigazolásait illeti, a Liverpoolnál Darwin Núnez a kispadon, a Manchester Citynél Erling Haaland a kezdőben kapott helyett.

A meccset aztán a Liverpool kezdte jóval dinamikusabban, s bár a City igyekezte megakadályozni a „vörösök" jobb oldali támadásait, Mohamed Szalah az első tíz percben kétszer is zavarba hozta Pep Guardioláék védelmét. A 21. percben pedig Szalah és Trent Alexander-Arnold összjátéka után utóbbi lőtte ki 17 méterről a kapu jobb felső sarkát – igaz, Nathan Aké fején megpattant a labda (1–0). A félidő hátralévő részében inkább a City dominált, de ziccerig nem tudott eljutni.



A második játékrész elején többször is jó helyzetbe kerültek a manchesteriek, de nem tudták értékesíteni ezeket, a túloldalon pedig a csereként beálló Núnez a 64. percben nagy ziccert hibázott.

A 70. percen túl egyenlített a City. Kevin De Bruyne passzát és Phil Foden közeli lövését követően a manchesteriek tétmeccsen debütáló argentin csatára, Julián Álvarez a kapuba kotorta a labdát (1–1). A Pool azonban újítani tudott, ment a győzelemért, s miután Núnez fejese eltalálta Rúben Días kezét a kapu előtt, büntetőhöz jutott. Ezt Szalah magabiztosan értékesítette (2–1), de ezzel még nem volt vége.

A hajrában Núnez fejjel megszerezte első gólját (tétmeccsen) a Liverpoolban, míg a túloldalon Haaland elképesztő ziccert hibázott a 97. percben – öt méterről lőtt kapufát üres kapura... A Liverpool pedig megnyerte az Angol Szuperkupát, a Community Shieldet. 3–1

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, COMMUNITY SHIELD-GYŐZTES A LIVERPOOL!

90+7. perc: Haaland még egy hatalmas ziccert elhibáz... az ötösről lőtt üres kapura kapufát – nem az ő napja volt.

90+6. perc: Curtis Jones váltotta Szalaht.

90+6. perc: Núnez kapott sárga lapot.

Robertson lefejelt labdáját Núnez már a kapuba bólintotta – ezzel minden eldőlt. Az uruguayi is góllal mutatkozik be tétmeccsen.

90+4. GÓÓÓL! NÚNEZ ELDÖNTI, 3–1 a Liverpoolnak.

Egyébként nem kevesebb mint 7 perc a ráadás.

90+2. perc: Haaland ugyan gólt lőtt, de a labda már előtte kint volt – nincs egyenlítés.

90. perc: A City próbálkozik tisztességgel, jobbára beadásokkal, de egyelőre nem tudja feltőrni a Liverpoolt.

85. perc: Thiago helyén Keita a Liverpoolnál.

Ederson jó irányba vetődött, de Szalah magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába. Közel a trófea a Liverpoolnak.

83. perc: Mohamed Szalah ÉRTÉKESÍTI A BÜNTETŐT, ÚJRA VEZET A LIVERPOOL!

82. perc: Días kapott is egy sárga lapot.

81. perc: TIZENEGYES? Szalah beadása után Núnez fejelt közelről, rá Días kezére... Pawson kimegy, megnézi.

73. perc: Harvey Elliott és Milner állt be Henderson, valamint Alexander-Arnold helyére a Liverpoolnál, a túloldalon De Bruynet váltotta Gündogan.

MEGADTÁK, GÓL, EGYENLÍT A CITY! Álvarez góllal debütál első tétmeccsén!

De Bruyne nagy labdája és Foden közeli lövése után kisebb zűrzavar alakult ki a Liverpool kapuja előtt, melynek végén Julian Álvarez kotorta be a labdát, de lefújták. Úgy tűnik, nem volt les, de kapustámadás miatt lehet, hogy nem adják meg a találatot – Adrian keze ugyanis félig már rajta volt a labdán, amikor az argentínhoz került. Dolgozik a VAR...

71. perc: GÓL, DE LES? Jöhet a VAR...

64. perc: NÚNEZ ZICCERT RONT... Szalah pazar passza után ziccerbe került a pár perce beállt uruguayi, de Edersonnal szembe találva magát a kapusba lőtt.

59. perc: Az első cserék – a Poolnál bemutatkozik Darwin Núnez, a Citynél Julian Álvarez, s utóbbinál Foden is a pályán. Lejött Firmino, Grealish, Mahrez.

50. perc: Az elmúlt percek megint inkább a Liverpoolról szólnak – Alexander-Arnold lövését blokkolták, Henderson el sem jutott addig.

47. perc: Bekezdett a City – Rodri csodás passza után Mahrez került helyzetbe a rövidnél, lőtt is, de Adrian résen volt.

ELINDULT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

Két perc a hosszabbítás.

45. perc: Szalah beadásnak szánt (?) lövését Ederson védte magabiztosan.

39. perc: A Liverpool vezető gólja óta visszább állt Jürgen Klopp csapata, a City próbál irányítani, de középen nem tudják áttörni a Pool védelmi vonalát, a beadások pedig egyelőre szintén nem ülnek.

34. perc: NINCS meg Haaland első City-gólja tétmeccsen. Előbb egy közeli lövéssel próbálkozott a norvég, amit Adrian védett, majd egy félmagas beadást próbált elrúgni... gyertya lett belőle.

Egy kis stat: Ez a mai volt Alexander-Arnold 13. gólja a Liverpoolban, ebből immár 10-et lőtt a tizenhatoson kívülről.

31. perc: Mahrez tornásztatta meg rendesen az Alisson és Kelleher sérülése miatt védő Adriánt, de útólag kiderült, hogy lesen volt az algériai támadó.

25. perc: Ezúttal a City vitt végig egy jónak tűnő támadást, melynek végén De Bryne találta el az oldalhálót.

Egy újabb parádésan kivitelezett Liverpool támadás végén Szalah passzolt a tizenhatos sarkánál várakozó Alexander-Arnoldnak, aki tökéletesen tekert a hosszú bal felsőbe.

21. perc: MICSODA GÓL!!! VEZET A LIVERPOOL! 1–0

20. perc: Henderson veszélyesnek tűnő jobb oldali beadását Días hatástalanította.

Egyelőre inkább a Liverpool akarata érvényesül, s bár kétszer már Szalah is megiramodott a jobb oldalon, a Manchester City védekezésben inkább a bal oldalt, Robertson oldalát hagyja szabadon – joggal tartva Trent Alexander-Arnold felfutásaitól.

14. perc: Alexander-Arnold keresztlabdájára Robertson érkezett a röviden, azonnal fejelt, s nem is tévedt sokat, de csak oldalháló.

8. perc: Kevin De Bruyne is villant – jó 18 méterről vállalt el egy átlövést, Van Dijk blokkolt.

7. perc: Bernardo Silva cselezgetett a saját ötösénél... majdnem leszerelte Firmino. Ha így lett volna, ajtó-ablak ziccer lett volna a brazil előtt, de Silva el tudta rúgni a labdát.

3. perc: Bekezdett a Liverpool... Szalah ismét megverte Cancelót a jobb oldalon, elért a kapuig, de csak az oldalhálót találta el.

2. perc: Szalah játszotta be a labdát a tizenhatoson belülre Díaznak, ő lőtt is, de blokkolták.

Ami az új sztárigazolásokat illeti, a PL-címvédőnél Erling Haaland ott van a kezdőben, a Poolnál viszont Darwin Núnez csak a kispadon kapott helyet.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A csapatok már ott vannak a pályán, a kezdő sípszóra várva. A helyszín nem a Wembley, ott ugyanis holnap rendezik meg a női Európa-bajnokság döntőjét Anglia és Németország között, így a Community Shield otthona ezúttal a King Power Stadion Leicesterben.

Az Angol Szuperkupa, vagyis a Community Shield hamarosan kezdődik...

ELŐZMÉNYEK

Nos, talán magyarázni sem kell, mekkora rangadó áll előttünk – még akkor is, ha a szuperkupa egyik csapat számára sem lesz az idény legfontosabb meccse. Jön az FA-kupa-győztes, Angol Ligakupa-győztes, BL-döntős Liverpool és a Premier League-címvédő Manchester City összecsapása.

A hiányzók: a Liverpoolnál Alisson, Diogo Jota, Caoimhin Kelleher és Alex Oxlade-Chamberlain nem léphet pályára, míg a túloldalon Aymeric Laporte – és a már jó ideje eltiltott Benjamin Mendy – került a partvonalon kívülre.

Ami az új igazolásokat illeti, a Liverpoolnál bemutatkozhat tétmeccsen is a bónuszokkal együtt közel 100 millió euróért szerződtetett Darwin Núnez, míg a Citynél hasonló a helyzet Erling Haalanddal és Kalvin Phillipsszel.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A LIVERPOOL–MANCHESTER CITY LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik