Community Shield: Klopp Núnezt dicsérte; Guardiola büszke a játékosaira

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.31. 09:32
null
Jürgen Klopp elégedett volt Darwin Núnez játékával (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Liverpool FC 3–1-re legyőzte a PL-címvédő Manchester Cityt a Community Shielden, így Jürgen Klopp csapatáé lett a 2022-es Angol Szuperkupa. A német szakvezetőnek tetszett csapata játéka, de Pep Guardiola, a City menedzsere is elégedett volt.



A nyáron 75 millió euróért szerződtetett Darwin Núnez betalált a City ellen, Jürgen Klopp a találkozót követő sajtótájékoztatón dicsérte az uruguayi támadót, aki több kritikát is kapott a felkészülés alatt.

„Jó volt, nagyon jó volt. Egyértelmű, hogy idővel jobb lesz. Olyan világot élünk, ahol mindenkit első látásra ítélnek meg, és ez senkinek sem hasznos.”

„Az egész játékunk tetszett. Még idény eleji formában vagyunk, szeretem a problémákat a meccseken, különösen, ha nyerünk. Korábban is mondtam, legalább két héttel meg kell hosszabbítani a felkészülést, nincs más lehetőség. Nem tudunk normális ritmusban futballozni, s olyan meccseket játszani, amire nem vagyunk felkészülve” – értékelt Klopp.

A Liverpool angol válogatott védőjének, Trent Alexander-Arnoldnak sokat jelent a trófea megnyerése.

„Sokat jelent ez a trófea. Az eddigi két próbálkozásunk alkalmával nem tudtuk megnyerni, szóval volt motivációnk. Keményen készültünk az előszezonban, ez volt a célunk. Sok csapat csak jövő héten kezdi a bajnokságot, de nekünk ma kezdődött az idény.”

A Liverpool első gólját szerző játékos szintén kiemelte Núnez játékát.

„Kiváló játékos, akiről elmondhatjuk, hogy hajlandó tanulni. Jó a kapcsolata a fiúkkal. Bejött a pályára, lehajtotta a fejét, s keményen dolgozott.”

„Azt mondtam a játékosaimnak, büszke vagyok arra, hogy mindent beleadtak. Most pedig fejlődnünk kell, szükségünk van erre a hónapra, az edzésekre, hogy felvegyük a tempónkat, s ezt meg fogjuk tenni” – kezdte mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere.

Hozzátette, a második félidőben nagyon jól kezdtek, de az első félidőben is megvoltak a lehetőségeik.

A debütáló Erling Haalandról is szót ejtett.

„Voltak lehetőségei, kettő vagy három az első félidőben, s egy a mérkőzés végén. Mindig ott volt. Sokat harcolt, jól mozgott.”

Haaland nem talált be, de a másik debütáló, Julián Álvárez igen.

„Örülök, hogy megszereztem az első gólom a Cityben, de ez nem számít, mert szerettük volna megnyerni a trófeát. (…) Jó teszt volt az idény kezdetén, jól játszottunk, de tovább kell dolgoznunk az eredményekért.”

ANGOL COMMUNITY SHIELD
Liverpool FC–Manchester City 3–1
(1–0)
Leicester, King Power Stadion. Vezette: Pawson
Liverpool: Adrián – Alexander-Arnold (J. Milner, 74.), Matip, Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Elliott, 73.), Fabinho, Thiago (N. Keita, 85.) – Szalah (C. Jones, 90+5.), Firmino (Darwin Núnez, 59.), L. Díaz (Fábio Carvalho, 90.). Menedzser: Jürgen Klopp
Man. City: Ederson – Walker, Rúben Días, Aké, Joao Cancelo – Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne (Gündogan, 73.) – Mahrez (J. Álvarez, 58.), Haaland, Grealish (Foden, 58.). Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: Alexander-Arnold (21.), Szalah (83. – 11-esből), Darwin Núnez (90+4.), ill. J. Álvarez (71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik