Chelsea: petíciót indítottak Graham Potter menesztéséért

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 09:47
null
Rengeteg szurkoló követeli Graham Potter menesztését (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójában a Tottenham hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t a londoni rangadón. A „kékek” szurkolóinak a városi riválistól elszenvedett vereség volt az utolsó csepp a pohárban, petíciót indítottak azért, hogy Graham Pottert kirúgják a Chelsea menedzseri posztjáról.

A Chelsea a 2022–2023-as idényt még Thomas Tuchel irányításával kezdte meg, de az új vezetőség már szeptember elején menesztette a német szakembert és magyar segítőjét, Löw Zsoltot. Todd Boehlyék Graham Pottert nevezték ki a csapat új menedzserének.

A Brighton & Hove-val brillírozó Potter ígéretesen kezdett, első kilenc meccsén veretlen volt a csapattal, de azóta botladoznak a londoniak – annak ellenére, hogy a téli átigazolási időszakban is több száz millió fontot költöttek új játékosokra.

A csapat a legutóbbi három meccsén egyaránt vereséget szenvedett: először a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kapott ki Németországban a Dortmundtól, majd a Stamford Bridge-en a PL-sereghajtó Southamptontól. A szurkolók haragját csak tetézte a Tottenham elleni fiaskó, ezzel sokaknál betelt a pohár Pottert illetően.

A change.org honlapon petíciót indítottak, hogy rúgják ki a menedzsert, s ezt rövid idő alatt már több mint 30 ezren írták alá.

„Todd Boehly, Behdad Eghbali és a részvényesek! Ez a petíció önökhöz szól! Kérem, menesszék Graham Pottert. A petíció alapja, hogy a legutóbbi 15 meccsen csak kétszer nyertünk, a szurkolók kimerültek és levertek, annak ellenére, hogy több száz milliót költött el a klub új játékosokra. Óriási minőség van a keretben, de van egy szegmens, amiben változtathatunk, az edzői. A Chelsea Football Club jövője miatt kérjük, rúgják ki Graham Pottert!” – írta a petíciót indító felhasználó.

A Tottenham elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Chelsea menedzserét a csapat gyenge formájáról kérdezték.

„Úgy gondolom, ez sok dolog kombinációja. Ezt a kérdést nem könnyű megválaszolni, mert voltak mérkőzések, amikor sok lehetőségünk volt, csak nem tudtunk gólt szerezni, mint például a Southampton vagy a Dortmund ellen. Most nem ez a meccs volt, minimális helyzet volt. Az első gól mindig fontos, de nem mi szereztük, vannak sérülésből visszatért játékosok, akiknek vissza kell nyerniük a sebességüket és újak is, akiket be kell építenünk, szóval a csapat nem úgy néz ki, ahogy kellene, hogy kinézzen" – mentegetőzött Graham Potter, akit a szurkolói reakciókról is kérdeztek.

„Ha megnézik Jürgen (Klopp, a Liverpool menedzsere – a szerk.) helyzetét, ők sem a megfelelő eredményeket érik el és sokan azt szeretnék, ha távozna. Ilyen a futball természete, én pedig még nem tettem annyit ezért a klubért, hogy túl sokan higyjenek bennem. Megpróbálom segíteni a csapatot és feltüzelni a játékosokat, hogy megnyerjenek egy meccset, de jelenleg szenvedünk, ami az én felelősségem” – zárta szavait Graham Potter.

ANGOL PREMIER LEAGUE
25. FORDULÓ
Tottenham Hotspur–Chelsea 2–0 (0–0)
London,
Tottenham Hotspur Stadion, 61 613 néző. Vezette: Attwell
Tottenham:
Forster – Romero, Dier, Lenglet – Emerson Royal, Skipp, Höjbjerg, Ben Davies – Kulusevski (Szon Hung Min, 79.), Richarlison (Pedro Porro, 89.) – Kane. Menedzser: Antionio Conte
Chelsea: Kepa – R. James, Koulibaly, Thiago Silva (W. Fofana, 19.), Chilwell – Loftus-Cheek (Zakaria, 62.), Enzo Fernández – Ziyes (Mount, 62.), Joao Félix (Aubameyang, 83.), Sterling (Mudrik, 83.) – Havertz. Menedzser: Graham Potter
Gólszerző: Skipp (46.), Kane (82.)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik