Chelsea: Lukaku bocsánatot kért, de pénzbüntetést kaphat – sajtóhír

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.04. 10:54
null
Lukaku jelentős pénzbüntetésre számíthat (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea támadója, Romelu Lukaku a Sky Italiának adott interjút, melyben elmondta, nem érzi jól magát a londoni klubnál. A nem egyeztetett nyilatkozat miatt kimaradt a Liverpool elleni meccskeretből a belga sztár, aki a La Gazzetta dello Sport információi szerint bocsánatot kért, de 600 ezer eurós bírságot kaphat.


A lap információja szerint
a Chelsea jelenleg nem tervezi Lukaku eladását, sem most, sem a nyáron – ezt a Sky Sports is megerősítette – , hamarosan döntenek arról, hogy visszatérhet-e a keretbe. A hírek szerint a belga csatár hétfőn találkozott Thomas Tuchellel, a klub menedzserével, valamint a vezetőséggel, és bocsánatot kért, de jelentős pénzbüntetésre (600 ezer euró) számíthat. Az ügyben vélhetően ma (kedd) ad ki hivatalos közleményt a Chelsea.

Az biztos, hogy Lukaku londoni napjai nem lesznek boldogabbak, ha mélyen a zsebébe kell nyúlnia a büntetés miatt.

ELŐZMÉNYEK

Romelu Lukaku a klubjával előre nem egyeztetett interjúban elmondta, nem boldog a Chelsea-nél „a kialakult szituáció miatt”, vagyis hogy Thomas Tuchel menedzser az utóbbi időben a 3–4–3-as felállást preferálta a csapat összeállítása során.

A nyáron a Chelsea-hez 115 millió euróért igazoló belga játékos emellett azt is mondta: reméli, egyszer visszatérhet az Interhez. „Nem a karrierem végén, hanem, amikor még jó formában leszek, hogy újra trófeákat ünnepelhessünk együtt” – tette hozzá. Tuchelt váratlanul érte a nyilatkozat.

„Szerintem a klubnál senkinek sem tűnt fel, hogy Romelu boldogtalan. A nyilatkozatának ez a része meglepő. El kell beszélgetnünk róla, mert nem látom okát annak, hogy ezt érzi. Meghallgatom, mit mond nekem, aztán, ha kell, megkeressük a megoldást” – mondta akkor a tréner, ám a megoldás egyelőre csak az lett, hogy a belga játékost mellőzni kezdték a csapatnál. Már árulkodó jel volt, amikor Lukakut a klub meglehetősen kis méretben szerepeltette a Facebookon megosztott újévi köszöntő képén, szombaton pedig az is kiderült, nem nevezték be a keretbe a Chelsea Liverpool elleni, kulcsfontosságú rangadójára.

A The Chelsea Cronicle szurkolói portál szombat délután arról írt, Lukaku SMS-t küldött egykori evertonos csapattársának, Tim Howardnak, akit arról tájékoztatott, hogy a következő hétfőn derülhet ki, mi lesz a további sorsa a londoniaknál.

A belga játékossal interjút készítő olasz újságíró, Marco Barzaghi már egyenesen arról beszélt az ESPN-nek, hogy Lukaku mihamarabb elhagyná a Stamford Bridge-et a milánóiak kedvéért.

„Lukaku vissza szeretne térni az Interhez, elege van Londonból és az angliai életből. A bátyámnak a felvételen kívül azt is elárulta, hogy most azonnal vissza akar igazolni.”

A La Gazzetta dello Sport az Inter mellett másik két klubbal is szóba hozta Lukakut: az olasz sportnapilap szerint a Juventusban és a Tottenhamben is kiköthet – utóbbi helyen ismét Antonio Conte lehetne az edzője.

A játékos egyébként a jelenlegi idényben 18 tétmérkőzésen 7 gólt szerzett, míg az előző évadban 44 klubmeccsen 30-szor volt eredményes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik